СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 520
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Системата за записване за изпита на НПМГ вече е активна. Записах я, в 0,03 ч
Благодаря. И аз записах.

# 511
По време на изпита при тях имат само химикали и чертожни инструменти. Чанти, якета са на закачалките край стената. Как би им помогнал дори и най-мега специалния смарт часовник? Ще снимаш с него задачата ли? Или ще го държиш пред устата си и ще диктуваш въпроси, а след това ще слушаш отговори? В момента съм с доста висок клас часовник и не, нито може да решава задачи, нито да прави снимки и той самият да получава снимки. Просто не виждам как би ми помогнал на един изпит.
Може би и затова при големия изобщо не са се вторачвали в това кой с какъв часовник е.

# 512
  • София
Здравейте, на тази задача ми е подадено, че отговора е 120 градуса. Ние обаче с помощ от фейсбук групата получаваме 144 градуса. Кой е верния отговор?

И аз получих 144.

# 513
.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 17:01 от stefi2005

# 514
Здравейте, на тази задача ми е подадено, че отговора е 120 градуса. Ние обаче с помощ от фейсбук групата получаваме 144 градуса. Кой е верния отговор?

И аз получих 144.
Много благодаря! 😃

# 515
  • София
Стон, някои часовници имали калкулатор. Дето се вика - пак е помощ, да не оплетеш бакалските сметки. Та затова е цялата дандания, май, не че някой ще ползва приложения или ще диктува някому задачи. Hands V
Получих мейл от Регалия за пробния в неделя. Не знам защо бях останала с впечатление, че тази "сесия" пробни ще са присъствени...ами не, пак ще е онлайн. Rolling Eyes

# 516
Ми на работа бях, на компютъра седях и като прехвърли датата реших да видя отворена ли е системата и така. Не че съм чакала да стане 12 часа нарочно!

# 517
  • при моите любими
Онлайн е само за извън школата ученици. До колкото разбрах от мейла им.

# 518
Набързо уредих набора с един пробен изпит по математика утре. Той още не знае Smile Не мисля, че ще има нещо против. Изпусна първия пробен в училище, следващият ще е на 31.05, ще изпусне и него. Точно снощи си говорехме, че би било хубаво да направи един реален и да види на практика как се случват нещата плюс разпределението на времето за втори модул. Първи модул  вкъщи прави за около 30-40 минути и не би трябвало да има проблеми да се вмести в 60-те минути на изпита. За втори модул обаче вкъщи го няма това писане първо на чернова, преписване на белова, хубавото оформление на задачите. Най-хубавото е и че ще си получи резултата веднага след пробния.

# 519
  • София
Това за часовниците значи ли,че ако детето  отиде със смарт чаковник ще трябва да го свали докато пише матурата?

# 520
  • София
Брех, щерката ми писа за регистрацията за нпмг. Ти да видиш. Май все пак наистина иска да ходи там. Аз знаех, но просто нямах време да ходя и да попълвам. Сега ще изчакам кифличка и ще пишем заедно.

ПС. Сега чакам с брат й за брекети... 40мин вече. Яко закъсняват с часовете. Добре, че накарах мъжа да събира малката от училище.

# 521
Първо да пожелая успех на явяващите се за изипитите. Ще чакаме да се похвалите с добрите резултати, защото те ще са такива, от мен да си го знаете. Децата ви са умни и отговорни, и щи пожънат успех.

А сега по въпроса с часовниците. Тъй като на няколко пъти в определини учебници имаше картинки с часовник, от тези със стрелките, това докато беше още малка, реших, че трябва да я науча да го познава. Та седнахме, почнахме, ни беше лесно, но не беше и трудно. Понаучи го, после затвърдихме наученото. Мина се доста време, реших да я питам, оказа се, че е позабравила, заради дигиталните. Поопресних и памета. Наскоро, за пореден път видя в лидл комплектите, часовник с гривна, обаче ча6овника няма цифри, а само чертички. Сложи си ги, и взе да вика по едно време, ми аз не се сетих, сега как ще разбера колко е часът. Казах, споко бе мами, лесно е, ти нали го познаваш по принцип, а тя - да, но тук без цифри е трудно, а аз - обяснявам ти,а ти помни, големите черти са часът, по - малките минутите, а тя - ми на този има само големи черти, няма малки,дори и точки няма, а аз - щом няма, минутите ще си ги разпределиш мислено, ако ти е трудно, а някой те пита, ще закръгляш, и готово. Тъкмо му свикна, и реши да го зареже, направил и бил отпечатък. Ми то как няма да направи, тя така ги стяга всички неща които имат връзки и каишки, че направо вените и се изцъклят, не можела да носи хлабаво, щяло да и изпада, дрън - дрън. Та по въпроса, поне това го поназнайва.
Другото което се сетих е, че на 26 и 27, ще почват по - късно заради 4 -то класниците, някой спомена тук за малките матури. То какво им остана от този месец, горе - долу 5 дни учебни, онези двато ще хем по - късно, хем намалени. Онова по История което им е дала, остава чак за към 25, та за него също има доста време да го направи.
Иначе в училището, нещата са си все същите, все някой нещо е направил, все някой за нещо се е скарал, та така, важното явно е, ден да дойде, друг да мине.

# 522
Това за часовниците значи ли,че ако детето  отиде със смарт чаковник ще трябва да го свали докато пише матурата?
Да, мисля че сами обикновен със стрелки. Така коментираха майките миналата година в темата.

# 523
Снощи, по никое време, кокончето се сетило какво им казала зам. класната вчера, като ми го изтърси, щях да падна, а то е: аз не обичам да говоря, повече обичам да мълча, затова и на РС няма много да приказвам на РС, първо ще минете през директорката в еди кой си кабинет, да ви се обяснява за НВО, после ще сте в кабинета на децата, тя пък щяла през това време да обикаля по кабинетите, и ако останело време, щяла да мине и в кабинета при нас. Ужас, и как смята да се решават проблемите тогава, дори и да е към края на годината. То не, че титулярката беше много приказлива, но явно тази ще я подмине. За сметка на нея, аз пък ще съм приказлива, за останалите родители не знам, те да правят каквото си искат. То си личеше още на онлайн РС, че не е много по приказването. Явно при нея вече е, ден да мине.
И да се похваля, вече 3 - ти ден засега, съм без главоболие, явно е трябвало да изям малко чесън, че да миряса таз мойта тиква дебела.

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 11:45 от Тони ♒🍀

# 524
  • София
В СМГ ще има присъствени пробни матури на 22 и 29.05 .И аз се надявах пробната на Регалия днес да е присъствена ,но уви.

За НПМГ трябва записване за изпит само ако ще кандидатства с биология, химия, физика и география, а за математиката не - нали? Искаше ми се и с някой от тези предмети да се пробва (аз съм завършила НПМГ с биология),но моят хубавец не ще и да чуе ,евентуално физиката би го заинтригувала,но не се е готвил.Иначе ще кандидатства там за математическата паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт