СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 485
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Много странно, но 14та задача от НВО от 2020 година и 10та задача от НВО 2021 година са еднакви. Възможно ли е това? Дали и този година някоя задача няма да се повтаря с такава давана на предишно НВО?

# 631
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря на всички за милите думи.

Един бърз въпрос: понеже пратих набора на пробния в Регалия, ей така за проба, но къде проверяваме резултатите, че предишните пробни ви четях по диагонал?

# 632
  • София
Благодаря на всички за милите думи.

Един бърз въпрос: понеже пратих набора на пробния в Регалия, ей така за проба, но къде проверяваме резултатите, че предишните пробни ви четях по диагонал?
Нинче бързо оздравяване. За пробния влез с потребителското име и паролата, който има за да влезе за пробния и цъкни върху самия линк за пробния и би трябвало да се появи. Всеки път като бяха онлайн се лутах и налучквах.

# 633
  • Бургас
Моя имаха пробна матура по Бел,чакаме резултатите,ама на него хич не му пука,ама за нищо! Много ме ядосва!

# 634
Еве, благодаря оправих се. Има оценен преразказ за 28 точки Flushed  Той до сега повече от 12-14 не е имал.

# 635
Еве, благодаря оправих се. Има оценен преразказ за 28 точки Flushed  Той до сега повече от 12-14 не е имал.

Тези 12-14 ще да са някаква измислица, не виждам как да са му били за толкова на детето. На едно и също място ли са оценявани? Гледайте Регалия, там нещата са масови и не бих казала, че са излишно щедри с точките за преразказ:smiley:

Скиорче,  и моят младеж ще отиде на последния комплект пробни в СМГ (като видяхме, че са присъствени и в пълен обем), така че другата неделя и той ще прави 2 броя Satisfied Не виджам да е обявен срок за излизане на резултатите от СМГ Учители.

# 636
Моя имаха пробна матура по Бел,чакаме резултатите,ама на него хич не му пука,ама за нищо! Много ме ядосва!
Да съберем твоя син с моята щерка, чудна комбинация ще са. Каквото и да става няма да им пука и на двамата . 🙂

# 637
FreshBreeze, до сега е правил около 12 преразка. Винаги оценявани от учителката по БЕЛ в училище и частната такава. И двете са оценили на НВО. Най-високо оценен преразказ е 14 точки.
Единствено на НВО в училище миналия месец има 23точки.

# 638
  • у нас
От предни години съм останала с впечатление, че учители от Регалия са част от експертите, които изготвят вариантите за НВО. По-назад прочетох, че тестовете на Регалия не дават правилна насока /или нещо подобно/ за реалния изпит. Обърках се тотално. Някой запознат може ли да даде яснота по въпроса?

# 639
  • Пловдив
Здравейте отново, момичета. Много е хубаво да се отърсиш за 2 седмици от реалността. Организацията по сватбите така ме увлече, че забравих за НВО.
Нинка и Ра, здраве от сърце желая. Само позитивни резултати и бързо да отминат лошите дни.
Изобщо не съм в час какво се случва последните две седмици, но девойката се появи със списък с желания. Кое от кое по-безумни и абсурдни. Като почнем от езикови гимназии и стигнем до геодезия. В лек потрес съм и смятам да изчакам оценките, за да водим конструктивен разговор. Колкото и да има флуктуация на бала, е нелогично да пишеш на четвърто  желание специалност, която е с по-висок бал от първите три. От близо месец се е появил немски език и то на второ място. Изобщо манджа с грозде според мен. Според нея е много логично. Нямам намерение да се боря с вятърни мелници, така че ще изчакам резултатите ,които ще я приземят.

# 640
Е, що бе, Рени? Ако четвъртото ти желание си е точно твое четвърто, пишеш си го там без да те интересува какъв е бил балът предходните години. Проблем е вече като не знаеш какви са ти точно желанията у май доколкото схващам и твоята щерка не е съвсем наясно. Нищо, нека мисли и реди сега и дано в момента, в който трябва окончателно да  реди желания е наясно със себе си. Оттам нататък всичко е и на късмет. Ще си хареса ли новия клас, учителите.

# 641
  • София
Skiorche, на Регалия само вторият модул му е оценен. Първият модул все още няма оценка.
Рени, радвай се, че детето има желания 🙂 Моят има само едно желание. Нямам идея, какво ще подреждаме след първо желание.
При подредбата на училищата и паралелките най-важното е желанието на детето. Това го повтаряха многократно в школата на сина ми. Минималните балове от миналата година са някакъв ориентир, но няма гаранция, че тази година баловете ще бъдат сходни. Полезна информация ще даде и статистиката за успеваемостта на учениците, която се публикува от РУО след като се обявят резултатите.

# 642
  • София
Днес и нашият преразказ от Регалия вече е проверен - 31/35 точки. Най-много са я орязали за правопис. Sad. Няма да запомни кога се пише О и кога У пред някои думи. Друга грешка е думата заВЪрзвам, написана заВРЪзвам. (обърнете внимание на децата, че се пише “връзвам”, но проверката за “завързвам” е друга.Simple Smile)
От днешния БЕЛ в СМГ е със смесени чувства. Не бил много лесен. Хващам я напоследък в непознаване на произведенията (цитати, описания) и я предупредих, че започва да ги препрочита наново. За хубава теза, уви, нямам никакви надежди. 🤷♀

# 643
  • София
И при моето в подредбата на първите паралелки има такива с по-висок бал от миналата година, които е сложил след тези с по-ниския. А някъде към десетото желание вече идва паралелка с доста нисък бал, така че предполагам след това също ще има доста паралелки с по-висок бал, на които няма да даде шанс.
За сега немската, френската и испанската все още не ги е намествал изобщо. А в паралелките с първи АЕ слага втори РЕ пред НЕ. Има си някакви негови си критерии. Моята роля ще е само да го убеждавам да махне училище, което не харесвам заради дисциплината, но не и да му редя паралелките. Е ако иска съвет, едва ли ще се стърпя да не дам.

# 644
FreshBreeze, до сега е правил около 12 преразка. Винаги оценявани от учителката по БЕЛ в училище и частната такава. И двете са оценили на НВО. Най-високо оценен преразказ е 14 точки.
Единствено на НВО в училище миналия месец има 23точки.

Уфф, направо съжалих децата, чиито работи ще се паднат при тези две оценителки на НВО. Струва ми се прекалено. Като гледам публикувани резултати след пробни изпити, някъде към 18 точки ми се вижда въобще минимумът, освен някакви много екстремни ситуации с общо 30 точки на целия тест. Ето например от предишния пробен в СМГ: https://tt.smgood.bg/wp-content/uploads/rezultati-2022-03-13-7-k … iteli-ood-1-2.pdf. В статистиките на Регалия е горе-долу същото.

Надявам се тестовата част да им се получи добре на децата, че голяма доза субективизъм си има в оценяването на тезата и преразказа - там и късмет дано имат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт