СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 481
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, на дъщеря ми й предстои кандидатстване догодина и искам да помоля ако може да ми пратите потребителско име и парола за пощата, която ползвате с налични материали за подготовка. Много ще съм ви благодарна!
Усмихнат ден Simple Smile

# 661
  • София
Честит празник! Пожелавам на наборите умело да боравят с буквите, да са просветени и вдъхновени, да знаят и да могат, да се справят успешно в скорошната образователната "битка"!
Голямо затишие в темата, олимпийско спокойствие или е затишие пред буря, дето някой писа ще настане скоро дандания, а може пък и вече форумските майки, като много печени, да не се вълнуваме толкова (да бе Relaxed)
Всички да са здрави и хубави новини да получават, поздравления за тези мами, които се похвалиха по горе с хубави поводи за деца и близки, да обобщя набързо Laughing!
И моята щерка ще мъчи другата неделя в програма максимум два пробни, поне добре, че единият- регалския  е онлайн, може привечер да го почне, сутринта ще се сбори със СМГ учители, само да не са много висока топка задачите, че да не се стреснат прекалено децата от резултати дни преди изпита, та с тия пробни да избодем очи, вместо да изпишем вежди. Иначе точно като Валя, я записах моята да иде да упражни на място формата.
Време е да живне темата, да добие своя типичен пулс! Да вадим напитките и билките, не остана. После и боб ще се хвърля, ама после, за прогнозните балове.  От 2018г. баловете все растат, само 2021г. има леко отстъпление надолу.
На последните два пробни - Регалия и СМГ теза от "Заточеници". По принцип рядко се пада нещо освен Ботев и Вазов, ама кой знае. Разказ от Айзъмов (На СМГ учители е бил), хм, едва ли чужда автор ще дадат, нали уж от някакъв фонд български автори черпят все....Другото любопитно ми е, предвид теста на Регалия, пада ли се картинка (някаква с бобри) и разсъждения, има ли го твърдо предвидено в модела!?

# 662
Наистина е затишие. Преди две години, с големия, изписвахме темите за отрицателно време. Много динамична беше тогава ситуацията - Ковид, онлайн. Що писма съчинихме и пратихме, за да изискваме втора дата за НВО... Трябва да проверя на коя поред тема сме били тогава в края на май.
Сега ми е едно спокойно и лежерно. И тук е тихо.

# 663
  • София
Дано да си остане такова спокойно! А дано, ама надали😄!
 Да си пазим нервичките, че живот има и след НВО! 😂
Аз искам да попитам, защото все спорим с дъщеря ми, колко точно е времето, отредено за преразказа?
15 минути, които включват изслушване на запис + самостоятелно четене и отделно 1 час и 15 мин. за писане ли?

# 664
Не беше ли час и 30 за писане? Не помня, а не ми се рови да търся регламента.
Моят и без това за 30-40 минути сигурно ще напише това, което има да каже 🤣

# 665
  • София
Дано да си остане такова спокойно! А дано, ама надали😄!
 Да си пазим нервичките, че живот има и след НВО! 😂
Аз искам да попитам, защото все спорим с дъщеря ми, колко точно е времето, отредено за преразказа?
15 минути, които включват изслушване на запис + самостоятелно четене и отделно 1 час и 15 мин. за писане ли?
Честит празник!
Миналата година бях квестор на НВО по БЕЛ,  тази също ще съм. В тези 90 мин се включват слушането на разказа,  след това четенето и писането на самия преразказ.

# 666
Ганис, не трябва ли слушането да е извън тези 90 минути?

# 667
  • София
Ганис, не трябва ли слушането да е извън тези 90 минути?
Да, моя грешка, извинявам се.
Слушането е извън тези 90 мин.
После имат 15 мин за четене и 75 мин за писане.

# 668
Изслушването на текста не се включва във времето за работа. Само четенето.
Из инструктажа за квестора.
За изпита по български език и литература – след като учениците са изслушали един път записа от аудионосителя, раздава на всеки ученик размножения текст за самостоятелно запознаване в продължение на 15 минути, след което събира размножените текстове. (Времето за самостоятелно запознаване с текста за преразказа се включва във времетраенето за работа по част 2.)

# 669
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз съм в потрес колко е спокойно в темата 3 седмици преди НВО. При положение, че следя последните 3 години и колко БЕЛо и червено се изпи, а и не само...
Дидева, Санака и Слънчевата направо си почиват с този набор 😁

# 670
  • София
Значи времето за писане е 1 час  и 15 мин. Чудехме се дали не е 1 час, защото в курса й отпускат толкова време на т.нар. пробни изпити.
Мерси Ganis, rihan и Дидева!

# 671
  • София
А, спокойно! Вие докато спокойствате, аз и белото и червеното, и джинът с тоник изпих и като за вас 😃. В истерия съм. Аз за нито един мой изпит не съм се притеснявала така...ама си мълча, щото какво да говоря!

# 672
  • София
Дидева, Санака и Слънчевата направо си почиват с този набор 😁
Аз не бих сложила трите в една група.

P.s. именик се пише в едно Н.

# 673
  • София
Наистина странно спокойствие цари тук. Аз съм вече гърмян заек, но все пак остават 3 седмици и усещам че само за това говоря. Допълнително графикът ни е изцяло съобразен с последни уроци и пробни изпити.
Но пък все още нямаме черен химикал.

# 674
  • Майничка
Е, аз пък съм заредила (и скътала) черни химикали, моливи, гума, линия, триъгълник и пергел от началото на септември, да не забравя. Помня ли къде са е отделен въпрос. Но ги има! 😄

Общи условия

Активация на акаунт