СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 458
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
Водя преговори с него да го оставя на 13 и 15 в къщи. Не за да учи, а да се наспи поне. Ляга по нощите и все е недоспал. И да не си помислите, че седи да учи - не, играе игри или зяпа you tube. Той за момента не иска. Играе го съвестен и класната да не му си карала. Ще видим.

Иначе при нас предстои класно по БЕЛ и контролно по Технологии другата седмица. Тази ще правят пробен по математика. Има да довършва проекти по ИТ, География и Английски език. С две думи - работа има, но той го е дал на уволнение. С подготовката за НВО - приключи, ако може да се каже, че е започвал такава въобще. Ако успея да го накарам да прочете стихотворенията и откъсите от произведенията седмицата преди НВОтата, ще съм хепи. Искам просто да идват датите, да минават НВОтата и каквото, такова.

# 691
  • София
Когато баткото беше в 7 клас НВО му се падаха понеделник и сряда. Съответно за седмицата преди въпросните дати и през ум не ми беше минало да не ходи на училище (що пък а не ходи, нали всеки ден има БЕЛ, мат, последни тестове, преговори, в къщи сам е по-малко вероятно да преговаря). Обаче, в понеделник (пак казвам, цяла седмица преди НВО) каза "днес бяхме 12 деца", примерно. Във вторник каза "днес бяхме 8". В сряда се прибра и каза "днес бяхме трима и класната помоли да не идваме в четвъртък и петък. Може ли да не ходя, че вероятно ще съм само аз от целия випуск?". Та така, масово не се ходи на училище покрай заветните дати. Всеки си има някакви съображения - да не се разболее, да не вземе да падне и да си счупи нещо, да не си загуби личната карта, да се наспи, да напише 5 преразказа и да реши ем-найсет теста по мат. Денят между двете НВО им беше неучебен, но тогава датите съвпадаха в матурите на 12 клас - май бяха последния випуск, който държа НВО7 през май и после ги изместиха през юни. Та в тоя ден ходихме на Витоша, разходихме се лежерно, проветрихме главата.
За наборката мисля да не я пускам на 13 и 15. Ама за предишната седмица (06-10 юни) няма причина да дреме в къщи. То и не ми е ясно как може да се извинят отсъствия за цяла седмица, де. За двата дни става с бележка по домашни причини - чинно си ги пазя тази година именно за тези два дни.

# 692
Срам, не срам, аз дори не знам на кои дати е НВО тази година. Единствено съм наясно, че е в средата на юни 🤣

# 693
  • Майничка
Ston, 14 и 16.🙂
Ние сме на работа, така че и да стои вкъщи, едва ли ще е много продуктивна.
Рискът да се потроши на училище е по-малък, отколкото ако играе с компанията волейбол или баскетбол, така че там ще пробвам да я поогранича.
По литература им остават "По жътва" и "По жицата", сега са на "Заточеници". По български остават редактиране и анотация, по математика - вероятности и построения. Класната по БЕЛ мина, по математика е следващата седмица, чака още 3-4 оценки по предмети и то не остана.
Нещо хич не ми е нервно още, предполагам, че ще ме тресне след резултатите.😄

# 694
  • София
Подсетихте ме да ви се оплача, че класното по математика ще е след матурата. Bowtie

# 695
Че кога ще го проверят това класно?
По БЕЛ мина отдавна. Там има петица. Май само "По жицата" не са взели.
По математика правиха класно преди десетина дена. Може би другата седмица ще станат ясни оценките. Там са на преговор.

# 696
И на девойката класното по математика е през юни, а по БЕЛ тази седмица.

# 697
Подсетихте ме да ви се оплача, че класното по математика ще е след матурата. Bowtie

Не е нормално това...А аз се възмущавам, че ще ги оформят след матурите.

Понеже напоръчах черни химикали, сега се сещам да питам, може ли да е изтриващ се (от тези, които си имат гумичка). Единият е такъв и се чудя дали да го давам изобщо.

# 698
  • Майничка
Хич не го давай, ще вземе да се изкуши да трие и да замаже нещо.

# 699
И в нашия клас  май че имало варицела...
За моливи и други няма да бера грижа, защото госпожата е събрала по 10 лева от дете, за да им купи каквото трябва.. Много мило от нейна страна
Хана, вчера се сетих за вас като четяхме с дъщеря ми за стипендииТе за АК. Оказва се, че една от стипендиите се дава с предимство на дете от Пловдив по волята на нейния учредител, бивш възпитаник, пожелал анонимност.
Пловдивските мами да знаят за догодина....

# 700
  • Сф
Мерси за датите Simple Smile , аз не си ги слагам на сърце. Знам,че е юни средата. Моята си ги знае. Вчера разгледахме училища, редихме желания, доста време ни отне и пак ще имаме още пренареждане. Аз в началото и казвам: Стига гледа тия балове, най- важно са желанията! И тя ме погледна сериозно и каза-" Добре, СМГ тогава". Как се смяхме. 😂Жалко ,че си нямаме ние актьорско училище като в Пловдив. Директно натам я пращам! А мм разбрал, неразбрал казва: Сега пък в Пловдив ли трябва да се местим? 🤣( Аз израснах там, ама все пак, нямаме нищо там вече).
 И после смята си тя предполагаем бал от НВО ,не и харесва и почва да си наслагва точки 🤣Викам , пиши си по 100 направо! Та, така се смеем ние. После , след 16 ти..не знам Wink
Ето казвам, за ТОХА ( Гимназия по туризъм) стигат при всички положения, а има деца които искат там , а не могат. " Мамо , казва , в клас като кажем ТОХА и избухват всички в смях". Ами като са разлигавени ,така ще е ..То половината ще се изнесат към частни училища. Хич не си дават сметка , че може да се ходи по тая земя, не само да се лети. Така че , не се притеснявам. Чак се учудвам от себе си.
Кой каза карантина? Хванах някакви новини и чух, че едно дете е имало с кв и било само, но си правило матурите. Друг е въпросът ,ако на детето му е зле от нещо , как ще се справи. Да се надявам само такива истории само  да няма! Другото ще се нареди!

# 701
Когато синът ми беше в 6 клас, приключваха на 15 юни. И на 17 доколкото си спомням, сутринта отиде на лятно училище по езда, вечерта беше в болница с двустранна пневмония, в тежко състояние. Тогава седмокласниците държаха изпити през юни, на близки дати и си казвах в лошия късмет поне едно в хубаво, че не е 7 клас. Не че е голямо утешение като е болно детето. На др година го оставих у дома в деня преди матурите и в междинния ден. Не беше от най-здравите и не ми се рискуваше.
В деня на нашето НВО от нашата наборна тема едно дете едва издържало до края и вечерта-в болница с операция по спешност(апендикс, но не съм сигурна) Второто НВО естествено пропадна, но пък детето за късмет, искаше и влезе с рисуване някъде.

Затова пожелавам здраве на децата, но и пазене трябва в тези дни. И не спирам да се надявам, че някой ден МОН ще узрее за идеята за втора дата. Едно дете да има в цяла България възпрепятствано да се яви, пак не е справедливо.

# 702
  • София
Не може изтриващи се химикалки. Поне така ни казаха.

И аз предлагам на моя БУЗЕМА  с каменоделство. Ако не стане с математиката. Той ми вика, че ще запише цветарство (или нещо подобно), че каменоделството било с по-висок бал. Laughing Така, че има достатъчно училища. Само да са здрави.

# 703
Подхванахме с моя седмокласник тестовете на Регалия по БЕЛ , но ми се струва, че има грешки в обявените верни отговори.
Така ли е или грешката е в нас?

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 14:55 от беба28

# 704
  • София
Понеже напоръчах черни химикали, сега се сещам да питам, може ли да е изтриващ се (от тези, които си имат гумичка). Единият е такъв и се чудя дали да го давам изобщо.

Чела съм някъде, но по времето на голямото ми дете и не помня точно, че с изтриващите се химикалки има някакъв проблем при сканирането и може не всичко написано да се вижда. Може да е било и градска легенда, но не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт