Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 855
  • 315
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ани, честита годишнина!

Честито изправяне и честито пропълзяване на бебочките!

Аз нервите си ги изкарвам като си поплача малко и естествено като се накарам на таткото за неща, за които не е виновен или които той въобще не може да разбере. Embarassed

# 76
Честита годишнина    bouquet

# 77
Честит ден на християнското семейтво! newsm51

Честита годишнина на Мама Меца и половинка!Много любов, разбирателство и дълъг семеен живот! txtloves

Честито и на месеЧковците!   ura

Ами Еви и тя ръмжи. А по коремЧе спи каката - запоЧна горе-долу на тая възраст и още си спи така.
Колото до кърмата, и аз не вярвах Че може да има такова нещо като спиране на кърмата, голямата я кърмих поЧти до годинка и трябваше да вземам хапЧета за спиране, а сега - едвам по веднъж давам през ноща  Weary. Първия път като нямах да и дам да суЧе се разплаках, но после пък си казах: какво пък тлкова, хората затова са измислили сухото мляко, нали?

Черепахова, дано Симонка оздравее скоро  Praynig
От нас до скоро,Че искаме разходка  Grinning

# 78
  • София
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧНИЧЕТАТА!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО!
ЧЕСТИТ СЕМЕЕН ПРАЗНИК НА МАМА МЕЦА! Ама много добре сте си избрали деня за сватба!

По въпроса с кърменето не съм съгласна с крайните мнения, "по-добре да кажеш че не искаш да кърмиш отколкото да твърдиш че нямаш кърма". Когато ти мине през главата и направиш всичко възможно, за да имаш кърма, но нищо не става, тогава ще видим как мислиш. Радвай се и благодари на господ, че те е дарил с това ценно нещо. Едвам успях да докарам кърменето до 3м, а как пищеше детето ми от глад и вероятно от яд, че нищо не пуска, не искам да си го припомням. и така е било и с баба ми и с майка ми и с кака ми, така че е абсолютно възможно да нямаш кърма или да имаш, но да не е достатъчно. Генерални изводи не могат да се правят, всеки организъм е различен. Но както и да е....

За пишката, както съм писала, без да искам я свърших тази работа и сега нямаме проблеми.

Нуни, и аз вече месец не мога да взема урина на Тони, а трябва защото в първите резултати имаше нещо, което трябваше пак да се провери. Колко колектора изхабих и все не става и не става...Успех в начинанието.

За гърнето: Мисля, че тук или някъде другаде във форума четох, че не е добре да се слага детето на гърне преди 3г, въпреки че на мен ми звучи много забавено, но може би преди 1г. В това което четох пишеше, че се създава травма в детето, когато се поставя твърде рано и е несъзнателно действие.

XDM: И Тони пърди с уста и много се засилва когато аз бръмча като кола, вероятно се опитва да ме имитира.

Да ви питам: Правиха ли на бебчетата проба манту?
Чао за сега и целувки!

# 79
Идваме си от консултация
7500, 71 см сме
Днеска една приятелка роди и довечера сме на почерпка Hug

# 80
  • Русе
Честито на порастналите мацки Анжи и Йоана!

Честита годишнина на мама меца - с пожелание за нов семеен дом, пълен с любов и детски смях! bouquet

Честито изправяне на Дими!

Данче, нуни, мусаши  Hug Hug Hug- ще мине и това, ама здрави нерви се искат наистина. Tired

Черепахче, бързо оздравяване! - Панадолът и подобните са "лека артилерия" за Т, ако продължавате така, трябват по-сериозни мерки.

skarlet#, мисля че Манту се прави ако не се вижда белега от БЦЖ-то (а по-късно - задължително като тръгват на ясла децата).

# 81
http://www.youtube.com/watch?v=16HcOYOgGZ4 ето и малко филмов материал от нас  Wink

# 82
  • Русе
Татянка, много, много е сладка Миленка - браво! Hug

О, Филипка, забравих да ти кажа - и моята свекърва каза, че Пресил прилича на германче и има много мъжкарски вид - сладур отвякъде!  Peace(засякла ви е някъде наскоро)...Ама, аз пак ти казвам - не бързай още със сините очи - и моят мъж е бил сламено рус и синеок докъм 2 годинки, пък виж го сега...  Blush

За гърнето пак да кажа - една наборка на нашия батко я сложиха на гърне на 6 месеца, уж успешно  Thinking - еми, още е с памперс, а след 2 месеца става на 3 години. И мен са ме сложили рано на гърне, и още имам спомен как тъпо и упорито се напикавах дълги години... Всъщност мисля, че възрастта не е толкова важна - може и преди годинката, може и след 2, стига детето да е готово - има си индикации (както писах и вчера)...А, това че ака в памперса, не значи че ходи "насрано"  Rolling Eyes, но и крайности не бива да се допускат (като едно 3 годишно в квартала, дето вика "Сложи ми памперса, че ще акам"  hahaha)

# 83
  • София
Честит празник, мецанке! Hug Hug Hug
Честито и на Йо! newsm67
Днес свекърва ми ми каза, че показвала последните снимки на колежките си и те казали, че Пресил приличал на скандинавец Shocked[/color]
Те за първи път ли виждат светло дете със светла коса и светли очи? Mr. Green
За пишката, аз я забелват вече 7-ми месец, но и на консултацията моля педито да я бутне и тя също я забелва...и то доста по-сериозно от мен, но малкият не плаче.Така с нейна помощ всеки месец и моя упоритост, мога да кажа, че сме почти готови...има по-малко от половин милиметър от едната страна да се забели.
За гърнето-аз слагам Давид от време на време вече...по-точно, като се сетя....след ставане от сън и обикновено се изпишква. Целта ми е до юни месец да се е научил, ама ...ще видим.
За кърменето-мисля, че много от жените, които започват да кърмят и впоследствие спират поради нямане на кърма, щяха да могат да се справят с проблема, ако педиатрите си вършеха по-добре работата   Close

# 84
  • София
Танче, ще я схрускам тази Миленка нараво!
Черепашче, не се коси - ние сме на същото дередже - септември, октомври и сега пак! Един и същи сценарии, а сега и с екстри - конюктивит! Ще порудея вече! Утре сме на хомеопат, че това вече стана като хронично, егати!

Честито на всички празнуващи - младоженци и бебета!

# 85
Татянче, снахичката е върха Hug Heart EyesДа я нацелуваш хубаво, а аз април Hug По принцип процедурата по заспиване вечер е след баня, гушкане, малко игра и на цицата и заспива и го слагам в леглото му. Снощи обаче след банята го накърмих веднага и го сложих на нашето легло да си игра, докато оправим корито, кофи и т.н и отивам при него и какво да видя - заспал сладко сладко Hug
скарлет, нас ни погледнаха раменцето - БЦЖто ни е ОК Peace

# 86
  • София
Незнам дали въобще да пиша за кърменето, но ще го направя за тези които са били като мен и да припомня моя случай ( макар че Данчето го знае прекрасно)
Нямах коластра преди да родя, задържаха ме в болницата заради гърдите таак и не пуснаха а бяха огромни и безумно болезнени, дадаха ми лекарства да ги успокоят, на другия ден бяха спаднали и никога не видях кърма, купихме най добрите помпи, и капка не изтеглиха, пих всевъзможни чаяове, масажи компреси, телефонни разговори с най големите спец от кърмаческия, научих се да цедя на ръка и стигах до 10 мл на ден!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! след третата седмица се отказах, майка също не е имала кърма!
не се оправдавам, а съвестта ми е чиста, да не дава господ на никой детето му да реве 2 дни защото нямате кърма и да заспива от изрощение, а докторката ви е казала да я държите на гърда въпреки всичко и да не давате АМ!! друг път ТАКАВА ГЛУПОСТ НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВЯ!!!!!!!!

и забравих да кажа, на всяко стискане изкарвах капчица която изтъргвах от зърното в контейнерче и така капка по капка 10 мл за целия ден, а това фонтани и цапане на пижами беше само мечта.

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 17:07 от х_diabet_mama

# 87
  • София
XDM: Това е точно така и аз преживях подобно нещо с малката разлика, че педито ми даваше да давам добавка. И точно това исках да кажа, че който не го е преживял да не прави генерални заключения.
И с мнението на Бюти съм напълно съгласна, че проблемът е в педиатрите. Навсякъде пише, че бебето се поставя на гърда до 3ч след раждане, е къде се случва това в България. На мен примерно ми го донесоха след близо 20часа.

# 88
Ние полудяхме по бисквитите на Плазмон, яде ги като пощуряла, вие давате ли на бебоците и ако да по колко?

# 89
ексче, аз говорех за случай да има майката кърма и бебето да си суче нормално, а да дава АМ! а за твоя случай - само прегръдки и целувки от мен за теб Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт