Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 871
  • 315
  •   1
Отговори
# 135
Всъщност темата за кърменето като че ли от едно мое изреченийце тръгна...Няма да я продължаваме, разбира се, сигурна съм, че всеки е почерпил изводи от опита, който има и е решил при евенуален 2-ри път как ще процедира.Това в случаите, когато сам може да контролира нещата, понякога има независещи от нас обстоятелства.

Данче, аз мерките на гърди-глава не ги запомних миналият месевц, ама този ще обърна внимание, за справка Peace

Бюти, че той Леатона за увеличаване на апетита ли е? ThinkingПресил от снощи го пие, пък той няма нужда, апетит си има в излишък.

# 136
И аз, във всеобщата подтиснатост, да споделя една мисъл: Tired
Чудя се напоследък Thinking, най-ревливите нощем и неспокойни деца не са ли точно дълго кърмените и късно захранени априлчета, като моето!? Мислих, мислих и това измислих...  Embarassed Дали не обърках нещо...  Rolling Eyes Така  е пристрастена към гърдите ми и към мен, че как ще се отучваме - не знам... Twisted Evil

# 137
енви, а баткото ви как се отнася към кърменето, впечатлява ли го или не го забелязва, проявявал ли е някога желание да опита?

# 138
Данче, мила да споделя, Радост когато премина на АМ за един месец беше наддала 150 грама, но беше толкова живичка, че аз не се притесних особено много, педито каза, :ами малко е наддала този месец, вземи да я пробваш с бисквита в млякото", не го направих естествено,още не ми се искаше да въвеждам глутена тогава......ако малчо си изглежда добре, нахранен, живичък , не се притеснявай толкова много, а колко е пораснал на см?

# 139
  • 2 етажа над тавана
Чудя се напоследък Thinking, най-ревливите нощем и неспокойни деца не са ли точно дълго кърмените и късно захранени априлчета, като моето!? Мислих, мислих и това измислих...  Embarassed Дали не обърках нещо...  Rolling Eyes Така  е пристрастена към гърдите ми и към мен, че как ще се отучваме - не знам... Twisted Evil

И аз това си мислех преди известно време, но не посмях да го споделя Embarassed

# 140
  • София
Добро утро на мамчета и бебчета!  Coffee
Честито на месечковците!
Болничките сладурковци да оздравяват бързо!  Hug

Ние къпем и мажем малкия всеки ден, като само за дупето изполвам винаги сапунче, а тялото и косата на 2-3 дена мия с препарат.

Абе, има някои изказвания в последните страници, които биха обидили доста мамчета. То си е типично за българите да слагат крайни оценки и да осъждат решенията на хората. Вчера една лелка ни обясняваше, че е престъпление майките да не си гледат децата първите 7 години!!!, а да ги дават на баби и на градини. И като сме правели така, въобще да не очакваме децата ни да станат нормални хора, а не 'някакви боклуци и престъпници'. Ми, аз очаквам детето ми да стане нормален човек, независимо от това, че не смятам да го кърмя до 2-3 години и да го гледам сама до 7. Хубаво е да проявяваме повече толерантност към решенията на другите, дори да не сме съгласни с тях!  Peace  А има доста други неща, към които трябва да сме крайни - побоя и продажбата на деца, педофилията и т.н и т.н...

# 141
Филипка, в самото начало беше по- скоро озадачен, но само първите 1-2 дни. Прие го безрезервно, че бебатата ТАКА се хранят!  Peace Не е искал да опитва, но не съм му и предлагала, де.  Mr. Green Предлагам му да опита от пюретата и кашите й, но прави физиономия на отвращение... нали ми е батко той! bowuu

Да продължа мисълта си от по-горе: Децата, които се хранят от шише и от лъжичка само - си знаят в толкова часа това, в толкова часа онова. Ред и дисциплина! И майките им са сигурни, колко точно са изяли. А предимно кърмените ни априлчета ми се струва, че глезанчета стават... Twisted Evil

# 142
  • София
Здравейте и от нас с Тони!

Честит 7-ми месец на Мария, Велизар и Стилян! [/color]

Пожелавам на всички болни бебенца да оздравяват по-бързо!

Данче, не се притеснявай от резултатите и ние този месец сме наддали само 300гр, а преди по-малко от 800 не сме наддавали - това е напълно нормално.
За обиколките, ами нащите са на главата 45см, а на гърдичките 51см, както казвам развиваме се по мъжки.

Цитат
Чудя се напоследък , най-ревливите нощем и неспокойни деца не са ли точно дълго кърмените и късно захранени априлчета, като моето!? Мислих, мислих и това измислих...
Като чета и на мен ми минават подобни мисли, но не съм сигурна че е точно така и да не викам дявола.

# 143
Добро утро,

4естито на месе4ковците   bouquet   И дано болните да се оправят в най скоро време   Hug

Ама как така Миленка е като хлебарка???  Shocked  Shocked  Shocked

За клип4етата, от камерата не zнам дали и как става, голяма игра е с таzи камера, докато обработваме снимковия материал  ooooh!  Та zа това снимах с фотоапарата, вярно 4е ка4еството е по лоШо ама все пак това е само клип4е, няма да се прожектира на големия екран  Wink  Ка4ването в YouTube стана иzклю4ително бърzо (предвид големината на файла) и съм много доволна, няма да е било zа последен път  Whistling

Татянка, говорите ли на Миленка и на български?

Не. То само аz говоря български (мъжът ми е немец а теzи думи, които zнае на български, не са преднаzна4ени zа детски уШи  Embarassed ) но бях реШила да не й говоря на български, не ми е май4ин еzик, не ми идва от вътре. Единственно й пея на български  Crazy  Двуеzи4ието е сложна работа, говоря от собствен опит. За да нау4и детето втори еzик, трябва определен 4овек да му говори САМО на тоzи еzик. А не 4ат пат на единия еzик, друг път на другия. И не исках тя да го нау4и раzвалено (4е имам акцент  Embarassed  греШките ми ги zнаете, но акцента не сте го 4ували оЩе  Embarassed ) Хи4 не ме притеснява 4е не я у4а на български, тя ако има желание някой ден Ще го нау4и, както направих и аz  Peace

Чудя се напоследък Thinking, най-ревливите нощем и неспокойни деца не са ли точно дълго кърмените и късно захранени априлчета, като моето!?

Не, не вярвам да има някаква връzка. Виж, Али Бали си спи добре примерно. Анжела, която е на АМ, се буди ноШем (нали тъй, Мимка?). И детето на една приятелка, пак на АМ, се буди преz 4ас. До дете си е. Е, и от кърма се огладнява по бърzо отколкото от АМ, но обЩо вzето не вярвам да има връzка. Не искам да вярвам  Mr. Green

Ина4е zа кърменето няма да се иzкаzвам, zаЩото наистина лесно може да се zасегне някой. Ли4но аz държа на кърменето, борила съм се zа да кърмя и неведнъж ми се искаШе да се откаzвам и да мина на АМ, "zа по лесно"  Rolling Eyes  Но сега съм много доволна, 4е появих търпение и реШителност.

Мами, аz иz4еzвам да стягам багажите, утре се местим.....  Rolling Eyes

# 144
я да сменя малко тематиката, случвало ли ви се е откакто сте с бебчовци понякога да броите жълти стотинки, дето се вика?......
ами защото точно в моемнта с мъжо сме в такава ситуация.хехехе, нещо с е объркахме с датите на получаване на заплати и харчихме, харчихме събота и неделя и после  Mr. Green Mr. Green Shocked нема пари за цигари, хехехе....за хляб, де.......
та по повод и кърменето, е спестяват се и финанси, освен вчиско останало има, откакто купувам АМ.......узас,узас.......хич не е по-лесно от кърменето, и шишета трябва да се мият постоянно, но спирам, спирам, за друго иде реч: броите ли понякога стотинки,за да си купите хляб(примерно)?

# 145
Полезни линкове по последните теми:
-по въпроса на Ани за задавянето: първа помощ при задавяне на английски е но има и картинки, правилното действие при задавяне на бебе е на картинката с надпис "Choking" - детето е на коленете ни, с главата надолу и по лице, и се удря с основата на дланта между лопатките.
- за гърнето
- за захранването

Данче аз не бих се притеснила още, но ако исакш сподели все пак - какво и как ядете в момента? колко пъти се кърмите? Да няма много безмлечни хранения? А растат ли ви зъби - това може да е обяснение?

Децата, които се хранят от шише и от лъжичка само - си знаят в толкова часа това, в толкова часа онова. Ред и дисциплина! И майките им са сигурни, колко точно са изяли.

Това опредлено не е моят идеал за отношения майка-дете  Naughty предпочитам Вени да знае кога, какво и колко иска, а не да се дресира под час. Аз вярвам в естествения и ритъм и усета и кое е добро за нея, досега аз може да съм я подвеждала, но тя мен - никога. Режимът на хранене (имам предвидспециално млечното хранене) отдавна е отречен, всъщност много педиатрични школи като тази на Сиърс препоръчват дори храненето от шише да е по-близо до "на поискване" отколкото на режим. А нессигурността - абе, момичета, това е да си родител - няма лесни отговори, не можеш да знаеш винаги какво яде, какво прави, къде е, с кого е... Не можеш да контролираш всичко. А до връзката будене - кърмене, една бърза търсачка или тема в кърмаческия веднага ще даде много отговори от майки с две деца, първото хранено с шише по режим, второто на поискване с кърма, че си  е до дете и до етап в развитието. Темата е дискутирана там много пъти.

татянче леко ви местене, а за хлебарката - аз и на Вени така викам макар че не лази толкова хубаво, тук това е често срещано определение за лазещи бебоци - защото са бързи, хитри и упорити  Mr. Green комплимент, един вид.

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 11:20 от mama meca

# 146
Миленкааааааааааа, бърза и чевръста като хлебарка имах в предвид Peace.Поне тукашните хлебарки са такива Wink.

# 147
Да продължа мисълта си от по-горе: Децата, които се хранят от шише и от лъжичка само - си знаят в толкова часа това, в толкова часа онова. Ред и дисциплина! И майките им са сигурни, колко точно са изяли. А предимно кърмените ни априлчета ми се струва, че глезанчета стават... Twisted Evil

А, не съм съгласна. Наистина не виждам връzка. Дея е споделила колко е zалепена малката zа нея. И тя е на АМ. Милена пък денем не ме търси (иzклю4вам zъбоникненето и инциденти, от които ве4е имаме много, ударени глави и про4ие), иска сама да раzу4ава обстановката. До дете си е, не до храната.

И какво като zнаем колко са иzяли? Ядат колкото искат. Понякога пове4е, понякога по малко. Както и ние  Wink  Дори понякога си мисля, 4е е предимство на кърменето 4е не zнаем колко ядат, zаЩото не се притесняваме, ако ядат по малко от друг път. Просто трябва да имаме доверие на децата си  Peace

# 148
Мен пък честно казано не ме бърка особено кой и дали ще се засегне, всеки има право да си изкаже мислите на глас.И понеже аз не мога да мълча, че кажа че много, ама хич не харесвам изказванията тип "латино сериал":
уф, като чета за кърменето а и като пиша в момента, ей ме на - разревах се......така, че спирам, и ще подминавам менията ви за кърменето,защото се разстройвам......
Щото впредвид всичките си проблеми около гърди-кърмене, никога не съм си позволила да кажа, че докато чета и хленча, дори да ми се е случвало, или пък да натъртвам, че няма да чета щото това ме разстройва.Ами хубаво, не го правиш, ама не ангажирай останалите все едно очакваш съжаление.Всеки сам трябва да се спасява и да постига душевен мир по въпрос, който го терзае.Без да дава много, много обеснения.

# 149
Добър ден, дами Simple Smile

Честито на Мецанка и Мецанко за вчера.
Цачи, много прегръдки на Рина и Скарлет-Елизабет. Hug

Аз да се похваля, че нямаме вече Т, и определено сме във форма. Според доки е вирус, но други проявления няма. Сложихме таткото на антибиотик, че той е доставчика, а Симона пак само на кърма и някакви имуностимулиращи капки.

По спорния въпрос, моето мнение май се изчерпва с изречението, че аз и Светланчето защитавах.

Докато го напиша 7 нови отговора newsm78 Публикувам, после ще ги чета и редактирам Wink

Нуни, незнам какво ще правим с плодовете. И аз така всичко пробвах, само суровия банан в нормален вид се прие за кратко.

Енви, брой ни и нас към "недисциплинираните". Но аз много разчитам на вътрешния си глас, и тъй като отвътре още не ми идва да възпитавам, само от време на време някое "Не" излиза от устата ми, за мен извода е => Не му е дошло времето.

Общи условия

Активация на акаунт