Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 871
  • 315
  •   1
Отговори
# 180
Пак не можах да про4ета пове4е от последните 2 страници, но гледам заформил се е някакъв конфликт за кърменето. Или поне това разбрах, няма да ходя да ровя. Аз също исках да кърмя, но беше ужасно, "успях" само около 2 месеца и кърмата ми спря. Но никога не съм се вживявала толкова много, камоли да се 4увствам виновна. Бебето ми беше ок и с АМ. Такива спорове са малко повърхностни, тъй като всяка жена кърми/ или не кърми по разли4ен на4ин.

диабет_мама, напълно с право е добре да даваш такава инфо, за мен е много по-ценна от ка4еството на разли4ните пюрета. Преди месец, два Ленито се задави, не можеше да си поеме въздух, посиня, не можеше дори да извика. Аз оба4е като запо4нах да крещя от ужас, инстинктивно я хванах за краката и я обърнах на долу с главата.... Не искам да си спомням какви безсилие и ужас преживях!

фурор, едва ли ще те успокои ако ти кажа, 4е не сте единствените да си броите стотинките. За съжаление при нас не е само този или миналият месец, ами някакво постоянно състояние на патологи4на мизерия.... Но какво да се прави, животът е борба и 4ак когато 4овек преживее нещо наистина лошо, разбира, 4е това са подробности. За съжаление и най-лошото ми се слу4и преди 20тина дни, сега хи4 не мисля за пари, ами за това как да сглобя пар4енцата на една с4упена и опръскана с кръв екзистенция... Спирам, защото може някой да каже, 4е споделям прекалено много  Wink

Хайде, поздрави на вси4ки  Hug

# 181
ей, пак е имало спорове тук - но нищо, нали в спора се ражда истината, така че е полезно от време на време. Laughing то и аз с мъжа ми колко споря, ама още се обичаме.
И въпреки че не обичам конфликтите мисля този път да се изкажа:
За кърменето- с първото ми дете НЕ исках да кърмя, това беше най-омразното ми нещо, исках да ми спре кърмата, под натиска на близките ми кърмих до 4 месец, после започнах да лъжа че нямам, а тайно пиех хапчета... много глупава постъпка от моя страна, детска работа. После ми беше жал за Люси, защото като го вземех и все се завираше да суче, а с течение на времето още повече се упреквах за егоизма си. Заслужавам да ме съдите за постъпката ми.С второто дете бях убедена, че ще кърмя докато имам кърма, че няма да го лишавам от удоволствието да суче, но... издържах 6 месеца и то не защото ми беше неприятно, а защото се наложи да започна работа (по ред причини, които не искам да изяснявам), започнах да се изнервям и да пуша.
Както и да е, успокоявам се поне, че съм кърмила децата си, че се грижа добре за тях и правя всичко възможно да се чувстват спокойни, обичани и закриляни.
Кърменето е въпрос на личен избор все пак.
За гърнето - ами Люси се научи за 1 месец да обажда. Първите опити започнах да правя, когато беше на 1г и 9 м.(малко преди да се роди Йоан), направох махнах памперса, естествено имаше и изпускания в гащите, но за 1 месец беше готов научен. Сега се случва понякога да се напикае нощем, но то е, когато вечер се налива с много течности.
Месни пюрета - яде само пилешко с ориз, пилешко със зеленчуци и масло, пуешко на Хаме, телешко със зеленчуци и още 2-3 вида.
Кисело мляко - след 1 година, въпреки че майка ми вече му е давала Плодова закуска на Хаме с кисело мляко.
Глутен- с кашата, бях купила каша с глутен  по невнимание понеже нямаше какво друго да му дам направих от нея, последствия няма - това беше преди около месец.
ХДМ, мале-мале, добре че си запазила самообладание.

# 182
Включвам се и аз в анкетата:
1. Най-много й харесват пюретата на Ганчев  newsm78
2. Дадох миналата седмица няколко пъти по една лъжичка кис.мляко - мисля , че й хареса.
3. Със сухар в попарата и сиренцето така.

# 183
Момичета.редактирам снимките и съм махнала старите,не ми се сърдете просто се бъркам,ще чакам новите да ги намаля и да ги сложа на първа страница  Hug Има не надписани снимки и аз не мога да разпозная децата,моля надписвайте ги.Благодаря

Дея, моля те ако можеш да сложиш снимката на Соня на предната страница. качила съм я в албумчето. благодаря

Снимката която е в паяка на Соня ли е?Защото не е надписана май  Rolling Eyes  

# 184
Забравих да споделя още нещо:
Енвия, Йоан, докато го кърмех се будеше дори по-рядко нощем, отколкото сега, така че не мисля, че до кърменето, а до детето. И аз си мислях, че при Йоан е от глезотия - свикна да го вземам при нас, да го гушкам, докато спи и като усети, че си е на леглото сам и почва РЕВ. През деня обаче не е така.
Къпане - през вечер. Мазането също - с мляко за тяло на Нивеа ги мажа в момента ( и двамата, защото много ми харесва как миришат после.
Та по отношение на къпането си мислех не им ли изграждаме хигиенни навици от сега, и ако сега ги къпем по-рядко няма ли да се отрази това понататък.
Честито на всички месечковци!!!!
[/color][/glow]

# 185
  • София
Писах, писах и се прецака сайта.
Анкетката...
...засега ми харесва пюретата, които правя
...кисело мляко мисля да му дам другия месец, да го запозная с вкуса и да му давам в седмицата веднъж за разнообразие
...а глутена..от вчера го въвеждам с кус-кус на Плазмон.
Мисля след 10-на дни да му въведа сиренето /козе/ и да започна да му давам 3 пъти на ден твърда храна, т.е. и закуска.
Целта ми е да въведа повечето неща, че от 10-11 месец трябва да замествам полека-лека, че след годинката да сме готови за ясла.
Мистик, дано нещата се пооправят все пак! Praynig
Добре, Дея...ама като гледам сега снимките...колко са порастнали априлчетата!!!!! Hug

# 186
Здравейте,
Иленка-Аз също го написах в кръга на шегата.Никога небих се обидила за такова нещо.

За гърнето пак....Вчера купих някакво на Чико.Удобно изглежад.Въобще не мисля да го давам за игра NaughtyСнощи го сложих,но без резултат.Тази сутрин също...Но...Преди час се изпишкахме и изходихме по голяма нужда за 5 минути.Нямам намерени да казвам пиш,ак и т.н. Смятам да действам "по навик".Когато проговори,той сам ще ми казва(след като знае кое какво е)и ще си влачи гърнето.А на 2 години мисля ,че е време за тоалетната чиния newsm78

Иначе Мецанка ми се струва ,че е доста скиптично настроена спрямо гърнето.Направо в постингите й си личи присмеха и сякаш тези,които си изхождат децата са някакви абуригени newsm78Недей така моля те,защото съм сигурна ,че на година и половина си била без пелени и си си вършила нуждите където трябва NaughtyПри цялото ми уважение към теб,но за 3ти път се повдига тема за гърнето и ти винаги пишеш някакви неща,които сякаш трябва да засегнат тези от нас ,които пробват да приучат децата си към изхождане NaughtyЕто примерно този цитат мен лично би ме засеганал
Цитат
някой като тяхното семейство който живее далеч от цивилизацията и има време за такива неща
Нали не искаш да кажеш ,че моето семейство живее някъде из горите newsm78или греша Thinking...

Цитат
Добра идея е да се дискутира обучението за използване на гърне с педиатъра на детето, около 9 месец и да се започне обсъждане на концепцията с Вашето дете от времето, когато то навършва 18 месеца, така, че да е запознато с това.
Ей тука просто паднах.И какво да обсъдя с моят педиатър не разбрах newsm78Големи концепции..Нямам думи Wink
Цитат
Децата често дават ясни признаци, че трябва да използват тоалетната - лицата им се зачервяват и може да сумтят или приклякват.
Моето се напъва и пръцка hahaha

Данче-Нашата главичка е 45,5 ,а гърдите не са ни писани newsm78На по-предната консултация обаче пише на гърдите 54 newsm78Може би са били същите  ThinkingТова обаче са данни от 27.10.
А как са фонтанелите на вашите мъници Rolling EyesНашата преди месец беше 0,5 на 0,5 Нещо такова каза педи newsm78

Ренка-
Пюрета,каши давам само домашни
Кисело мляко ще давам със сигурност след 9ти месец
Глутен въведох онзи ден с бисквитка Плазмон

Идеята с клипчетата ми хареса.Аз обаче с тефона си немога да снимам клип,но мога с фотоапарата.Иам ли някакво значение за качването им? newsm78

Сминси-Шансчето е добре.Работи

# 187
  • София
Дея, снимката на Соня е надписана, дори с рожденната и дата. Не е в паяк, а в количката й. Мерси!

Цвети, именно защото ние  сме били с пелени, а не с памперси сме научени много от рано да ползваме гърне. Зашото на майка ми са се откъсвали ръцете от пране, както и на ваште майки.
Затова майка ми, мине се не мине време, и почва да ме врънка да слагаме Соня на гърне. Ама нали на мен сега ми е лесно и все си казвам има време. Познавам няколко майки с деца около 2 год. които развиват теорията, че на децата сами ще им омръзне да ходят наакани и напишкани и отсамосебе си ще поискат да махнат памперса. Е, това ми се струва крайно.Дано само не ми дойде до главата.

За режима на хранене - защо да е лошо дете на възрастта на нашите да спазва някакъв режим? Това не означава дресировка, спред мен. Също и не противоречи на режима на поискване. Дори храненето по определено време от деня, къпането, часа на заспиване, носят сигурност на бебето. Не говоря за стриктно следена на часовника, а за разлики до плюс/минус половин час.

# 188
енви, а баткото ви как се отнася към кърменето, впечатлява ли го или не го забелязва, проявявал ли е някога желание да опита?
Фил, ако нямаш нищо против аз ще ти отговоря - беше му много интересно, в началото направо се навираше у мен да гледа, викаше: *мамо, искам суча и аз*, но като го взема казва *аз съм голям, не искам*,после му стана все едно, давала съм му кърма от шише.
А като стана дума за Людмил - неговото дете се е родило, когато и моето и сутринта като кърмихме в болницата, идва една да кърми и тя - родила детето си у тях, но плацентата останала и дошла у болницата. Същата тази жена по-късно разбрах от форума, че е жената на Людмил.Изглеждаше като някоя сектантка, несресана, не искаше да стои у болницата и още същият ден си замина. Няма да ви казвам, че всички говореха, че поради липсата на осигуровки е родила у тях  и разни такива не много приятни неща за тях.

# 189
Цвети, сега ме вкара в шах и се чудя къде така се разминахме  newsm78

Иначе Мецанка ми се струва ,че е доста скиптично настроена спрямо гърнето.

Това е факт - лично мнение все пак.

Направо в постингите й си личи присмеха и сякаш тези,които си изхождат децата са някакви абуригени

Аааа, хайде не така! Къде го видя това? Нищо подобно не съм казала и никога, но нито една майка не бих се присмяла!  Naughty Да не те подведе писаното за Людмил, коет осъм обяснила по-долу? Него съм го номинирала за агент-провокатор на 2006 в номинациите на сайта  Simple Smile

При цялото ми уважение към теб,но за 3ти път се повдига тема за гърнето и ти винаги пишеш някакви неща,които сякаш трябва да засегнат тези от нас ,които пробват да приучат децата си към изхождане NaughtyЕто примерно този цитат мен лично би ме засеганал

Цитат
някой като тяхното семейство който живее далеч от цивилизацията и има време за такива неща

Това чевинаги пиша по темата за гърнето някакви неща с цел да засегна инакомислещите просто не заслужава да бъде коментирано.

А думите ми в цитата, душа, в това няма нищо обидно а е проста истина  Grinning- Людмил (за когото се отнася изречението) живее с жена си и децата в къща в гората някъде в балкана около В. Търново и съзнателно е положил всички усилия да е далеч от цивилизацията. Например не пусна жена сида раждав родилен дом а я изроди той у дома. После, Людмил ( с когото наистина леко се избъзиках) е категорично против гърнето, че и против тоалетната дори и имаше отделна негов атема колко е вредно изхождането в седнало положение и как правилно е да се изхождаш само клекнал! Той съветва в темата за която си говорим с Иленка, бебето да се държи без пелени отначало и майката да го носи със себе си, за да развият безмълвна комуникцаия и майката да го изпишква и изаква от въздуха от самото начало. Предполагам по реакцията ти, че не си чела въпросната тема, и затова се объркваш и обиждаш.

Цитат
Добра идея е да се дискутира обучението за използване на гърне с педиатъра на детето, около 9 месец и да се започне обсъждане на концепцията с Вашето дете от времето, когато то навършва 18 месеца, така, че да е запознато с това.

Ей тука просто паднах.И какво да обсъдя с моят педиатър не разбрах Големи концепции..Нямам думи

Това не са мои думи а част от статия. Просто я дадох като линк, за да може човек да прочете и други гледни точки. Дори никъде не съм твърдяла, че смятам да процедирам както е написано там! Аз споделям намерена в нета актуална информация, както правя редовно - и токлова  newsm78

Та така Цвети, мисля че не си разбрала добре. Обяснявам толкова подробно за да разбереш откъде иде объркването и да не сезасягаш излишно, защото още един спор днес ще ни е в повечко  Wink Все пак аз не подскочих от твоята реплика че на тези, които още не приучваме децата към изхождане, децата ни ходят посрани.

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 17:42 от mama meca

# 190
Извинявам се за печатните грешки в гориня си постинг ама е много дълъг за да си ги редактирам  Embarassed а беба дава зор

# 191
Мецанка,
Въпросната тема за раждането и т.н. на Людмил съм я преглеждала.Не съм я следяла,но общо взето се сещам за какво става въпрос.Беше пуснал и снимка как жена му изхожда бебе  на 10тина дни Thinking
Просто от поста ти ,аз лично разбрах,че тези,които изхождат децата си от толкова рано, са някакви горяни като Людмил.
Далеч съм от мисълта да създавам конфликтни ситуации и смятам тази тема за приключена.За гърнета ще говорим догодин Naughty

Рени 79-аз знам ,че е от леснотия,но въпросът е , че не ми е приятно детето да е наакано.Отнема ми  5 минути.Същото време ,та даже и повече ,ще отделя за миене и т.н

# 192
здравейте, да ви се похваля ИНА от преди 3 дена самичка се изправя без проблем,даже по цял ден стои изправена.
иначе аз закъсах, болна съм от плевмония.има ли мами от вас които са карали да ми кажете за колко време минава, колко време се поддържа темп. 37-37,2, и до кога се изпотява човек.май зададох много въпроси ,но за мен много са актуални и важни.иначе се моля на господ да не се разболее детето и баща й.иначе ммоята плевмония е открита преди 1 седмица, но влача от преди още една,когато мислихме че е грип или настинка.надявам се,че в най-скоро време ще оздравее.пазете се много и целувки и чакам все пак ако някой ми отговори.

# 193
Мецанка,
Въпросната тема за раждането и т.н. на Людмил съм я приглеждала.Не съм я следяла,но общо взето се сещам за какво става въпрос.Беше пуснал и снимка как жена му изхожда бебе  на 10тина дни Thinking
Просто от поста ти аз лично разбрах,че тези,които изхождат децата си от толкова рано са някакви горяни като Людмил.

Ами поста ми не беше насочен към теб а към човек за който разбрах че е добре запознат с темата на Людмил за памперсите (а не за раждането която е отделна) - какво повече да обяснявам. Изобщо целия ти пост беше малко, айде да не комнетирам - това което съм цитирала в червено... Или все едно аз да подскоча от твоя намек че децата на не-приучващите ги отсега на гърне ходят посрани - който си беше доста по-грубичък, мила  Stop

Тусана, ужас - ти с двустранна пневмония ли си? Да не е и вирусна? Ама че гадно  Sad Около детето с маска, а за пневмонията тук едва ли може да ти каже някой, най-добре се консултирай редовно с лекар че това са коварни неща. А как ти сложиха диагноза - кръвна картина или на рентген? Защото само хриповете не значат непременно пневмония, може и бронхит да е (не че и това не е гадно). Дано по-скоро оздравееш Praynig

Да ви се похваля, днес получих подарък... сервиз за кафе  Joy този съм обещала да оцелее дълго време  Peace

# 194
Същата тази жена по-късно разбрах от форума, че е жената на Людмил.Изглеждаше като някоя сектантка, несресана, не искаше да стои у болницата и още същият ден си замина.
Точно така изглеждаше Peace

Леси, мерси за отговора ти Hug

Общи условия

Активация на акаунт