За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 003
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Аз - с мед, или с парченца ядки ( орехи, бадеми, лешници), или и с двете Simple Smile...
За калории не говоеим Wink...

# 286
  • Sofia
Аха, не и в тази тема.

# 287
Обожавам сусамов тахан полят върху топла печена тиква. Иначе мога натюр да си го ям без да ми втръсне.

# 288
Смесен с мед/вече има и пресен, некристализирал, и на филийка

# 289
Аз - с мед, или с парченца ядки ( орехи, бадеми, лешници), или и с двете Simple Smile...
За калории не говоеим Wink...
Ако му сложиш и какао, направо става като Нутела Grinning
И аз като Морена го харесвам в сос от кисело мляко - по подобие на соса за дюнер или по-изчистен просто чесново кисело мляко с малко добавен тахан в него. Много го променя и вече си е друг сос. Май не познавам някой дето да не го е харесал. И много върви и на мръвки, и на зеленчуци такъв сос.

# 290
  • под тепетата
Зеленчуковите кюфтенца на  Mikkey са точно с такъв сос.

# 291
  • Sofia
Към всякакви зеленчукови, билкови, киноа, фалафели и сладки кюфтета/бухти, към дърпано пилешко, телешко, свинско и агнешо и към риба съм приготвяла млечно-таханов сос, разбира се за сладките е и с мед.  На мястото на тахана, много съм ползвала и фъстъчено масло със същия успех.

Тук например са киноа кюфтенца с таханов сос - сусамов тахан, мед, чесън, доста портокалов и лимонов сок.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 21:56 от Morena

# 292
  • Велико Търново
Морена, какво е дърпано пилешко месо? Дали е за моите скромни (не) възможности или да не пробвам.?

# 293
  • Sofia
skk007, всяко месо приготвено да пада от кокъла подлежи на "надърпване". Проста работа е,  с вилица се надърпва месото.

# 294
  • Велико Търново
Благодаря, нз че така се казва Simple Smile мислех си че е нещо спешъл и не ми звучеше като за мен.

# 295
Морена, какво е дърпано пилешко месо? Дали е за моите скромни (не) възможности или да не пробвам.?
Вариш или задушаваш там да е сготвено много добре и да не е на малки парчета. И после вместо да си го нарежеш културно, хващаш две вилици и го разчепкваш да стане като на конци по влакната на самото месо и вече звучи спешъл Grinning
Какво месо ще е, с какво ще го овкусиш и в какво ще го сготвиш - това са подробности, всякак става.
По моя край бабите ми така надърпваха филето на кокошката като са я сварили цялата за супа. Пак в супата слагаха, но иначе парченца филе май само аз обичах от всички, а така се изяждаше и то.

# 296
Така сварено и накъсано в супата и манджата открай време не го харесвам независимо свинско или пилешко.
Но се радвам,  че сега и младите не си падат по дърпаното печено, всеки си иска порцията,  остане ли така раздърпано само милото го изяжда.

# 297
Абе друго си е като напишат Pulled pork, дали не гледах такова и в някаква тематична седмица в Лидл. Хамериканска им работа, неслучайно го написах като противоположно на това да си нарежеш месцето културно Grinning
И на мен ми е странно по този начин, но за разнообразие става, не би могло чак да ме спре да ям хубава мръвка точно това.

# 298
  • Sofia
Аз надърпвам (това си е буквално действието - кратко и ясно, що му е друго обяснение не ми  е ясно...) единствено за в тортила или салата - като после загрявам на тиган с някакъв сос  и става...  или за такоси и тези парени питки.

За супа или в сос/яхния не си го представям, ама всеки си има начини.

# 299
Благодаря, нз че така се казва Simple Smile мислех си че е нещо спешъл и не ми звучеше като за мен.

Американците си го "дърпат" с миксер на ниска скорост, за да не хвърчи.

Общи условия

Активация на акаунт