Деца от предишна връзка

• 45 225
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 435
Генетичният материал мутира с възрастта и рискът за малформации, генетични и психични заболявания се качва стремглаво след 40г.

# 436
  • София

Вуйчо ми стана дядо на 50г, след това стана баща на 63г...
Бащата на дъщеря ми беше на 36г, когато се роди тя, сега е на 49г и ще става татко пак Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 18:18 от Светулчица

# 437
Дядо е бил на 52, когато се е родил баща ми. По ония времена не са знаели какво ставало с шансовете, с генетичния материал и нам кво си след 40. Smile
Синчето вече е на 70+, дотук проблеми не са се появили. Close

# 438
  • София
Шокира ни, ше знаеш. Wink
И на сто години, ако решиш, можеш да имаш деца (за мъж поне, като Ицко Финци), но от това изцепката за двата вагона книги не става по-малко смешна.
Нещо обърка адресата на вагона с книгите Simple Smile) Загубих се в превода 🤓

# 439
Написа, че му е време за внуци и е права.
Авторката не е права, обаче. Влязла е във връзка с идеята, че двамата са си самодостатъчни, без желание за деца, сега обаче променя условията. Разбирам, че е млада и несигурна, той и партньорът ѝ го разбира, затова ѝ е дал свобода на избор. За съжаление, не виждам  правилно решение за нея. Ако имат дете, той ще последва модела на предишните си връзки и ще я остави самотна майка, ако решат да нямат, тя в един момент ще започне да го обвинява за това и пак ще се скапят нещата. :/

Да, не съм права и си признавам, че влязох в отношенията с категоричност, че не искам деца.

Но след прекараното време заедно, започнаха да изникват на подсъзнателно ниво тези въпроси - дали Един ден ще имаме дете.
Ако имам, ще бъдем ли завършено семейство и ще имаме ли плод на любовта след нас.

Не променям условията, всичко е само в моята глава.
Единственото, което го питах наскоро е - ,, Ако един ден имаме дете това ще промени ли отношението ни един към друг, отношенията във връзката и любовта ни”” той директно си каза - ,, от моя страна няма да се промени, но за теб не знам как ще реагираш и как ще се държиш “ .
Попита ме -  сега бебе ли искаш да ти направя и аз казах Не.
Приключихме разговорът.

Отвреме навреме ми напомня как неговата леля му казвала преди, че всяка жена я удря хормона за дете след 26г възраст и ще-не ще ще иска да ражда ‘’ та тогава ми каза за замразяването на сперматозоиди и ако искам да му кажа по-навреме, за да си направи разчет с финансите, дом, и т.н  .
.

# 440
  • Бургас
Попита ме -  сега бебе ли искаш да ти направя и аз казах Не.
Приключихме разговорът.
А драмата тепърва предстои...Дано не съм лош пророк. Страх те е да си честна с него дори и сега, защото ако повдигаш пак темата може отключиш модела, от който е избягал - "тези мислят само за деца ". Това, че си била категорична в началото, го е подвело доста, но всеки има право с времето да си промени нагласата към нещо толкова важно.Бъди честна както пред себе си, така и пред него.
"За теб не знам как ще реагираш и как ще се държиш" не е отговор, а живо предупреждение и май в основата на страха ти. Ако се променя, ще заприличам на бившите му...Така ли е?
Бъди честна както пред себе си, така и пред него. В брак не се встъпва с неясноти, недомлъвки и лъжи.

# 441
  • София
Червена лампа ми е този разговор. Намеква, че не знае дали ти няма да се промениш. И после “ да ти направи бебе” … неприятен израз, не знам, според мен изобщо не иска да имате дете.

# 442
  • Пловдив
Нещо обърка адресата на вагона с книгите Simple Smile) Загубих се в превода 🤓
Нищо не съм объркала, нямам вина за твоето изгубване. Wink
Отговарях и на двете.

# 443
  • София

Въпросът "Бебе ли искаш да ти направя?" е... много неща ми идват наум. Човек, който иска семейство и обича жената до себе си не би го задал така.

# 444
Колко да си била категорична, че не искаш дете преди 27. Grinning Това може да го каже по-зряла жена, осъзнато, но момиче под 30 просто си приказва.
Той трябва да осъзнава, че най-вероятно ще искаш дете, освен ако не е съвсем паднал от небето.
Но, според мен, той е предложил. Топката е в теб. Той не държи на всяка цена, но е насреща, ако искаш деца.
Стига анализира как го бил казал, как трябвало да го каже и дали ще се вълнува като първия и втория път, като му се е раждало бебе. Не бягай от отговорност - наистина ти трябва да решиш.
Той не е виновен пред теб, че има други деца. Има ги и толкоз. Вземай друг, като този не ти харесва, че е с деца.
Ако ще си с него, реши ти искаш ли деца, че при теб не е ясно, а него обвиняваш, че не бил ентусиазиран. И ти не си, квит сте. Оттам нататък, ти си на ход.

# 445
Все по-често мъжете стават бащи за първи път след 40..
Жените също раждат второ или трето след тази възраст.
та възрастта като възраст не е проблем.

Просто той се е отчел с това и сега му се иска времето за себе си..с теб. Пътешествия, спокойствие.. Но си мисля, че е наясно, че в един момент ти ще пожелаеш да станеш майка.
Добре ще е да се научите да си говорите откровено,..

# 446
  • Бургас
Проблемът е, че тази връзка навярно изобщо не би стигнала до този етап, ако авторката не е твърдяла, че не иска деца. Сега не смее да си признае, че все по- често мисли за това и да инициира нови разговори. За съжаление с времето ще започне да се терзае все повече.

# 447
Ако ви сваля млад мъж на 27 и ви разправя, че той не иска деца, ще повярвате ли, че вече е взел категорично решение и никога няма да поиска?
Аз не.

# 448
  • Great Britain
Анонимна,така зададен въпросът от мъжа до теб:сега бебе ли искаш да ти направя /цитирам/,не звучи никак добре.Ясно е ,че човека не желае повече деца.А ти след като желаеш защо му отговори с не?

# 449
Как е трябвало да го формулира, за да е угодно на форума? При вас с какви думи беше предложено да имате дете от мъжа до вас?
Аз не помня конкретните думи, но не беше нещо високопарно.

Общи условия

Активация на акаунт