Деца от предишна връзка

• 45 080
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 960
А и в очите на децата сме стари, те така ни виждат и според мен дори са учудени как така нова връзка, мъж и т.н. на тази преклонна възраст? Simple Smile

Както каза веднъж на една приятелка дъщерята, когато майка й беше на 40 години: "Мамо, дано мъжете и мен така да ме преследват като теб, когато съм толкова стара!"

# 961
  • София
О, да! "Как не те е срам да мислиш за такива неща на тия години!"
"Е нали аз те пускам да излизаш вечер, аз не може ли да излизам?
Не, не може!"
🤣

# 962
Роки, ти все още си омъжена за баща ѝ. Какво отношение очакваш да има дъщеря ти към твоя евентуална връзка с друг мъж? Вие с мъжа ти не давате ясни послания на децата си - семейство ли сте, не сте ли? Няма как да не са объркани и наострени в такава ситуация. Нищо общо няма реакцията на дъщеря ти с твоята възраст.

# 963
  • София
Така си е. Семейство от време на време. Побъркана работа.

# 964
  • София
На детето светът му се разпада, а семейството е светът за детето. В неговите очи новата връзка е предателство за него, изоставяне. Затова по-кротко с новите връзки по време на развод, че нещата често излизат от контрол и после трудно се оправят, понякога отнема години. Дори когато са благосклонни, пак изпитват конфликт на лоялност. Често възрастните са суперентусиазирани от новия си живот, но това не им прави добра услуга, само излишно си усложняват живота по отношение на децата. Когато някой е нещастен не можеш да му обясниш колко ти си щастлив и той трябва да е  щастлив. В това отношение възрастните проявяват по-голяма инфантилност от децата.

# 965
А трябва ли до края на дните си да се разхождаш наляво, надясно с минорно увиснал нос, защото, видиш ли, бракът се разпаднал? Особено ако си зарязаната страна, да речем. Значи може да ти изневерят и да те изоставят, но пази боже да намериш щастието с друг и да почне да ти личи ...

И това не е сериозно.

# 966
  • София
Ей сега видях две женици от нашия вход. Синовете им вече гонят 30, те са си сами.

# 967
Да не са съфорумки някои? Grinning

# 968
  • София
Повечето връзки веднага след развод се разпадат, защото са на принципа “доказвам си, че мога и напук”. Затова не се хващайте или внимавайте с хора, които са в период на или пресен развод или вие сте  във или след пресен развод. Най-вероятно нищо няма да излезе и ще сте разочаровани. Трябва време нещата да се уталожат.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 13:08 от Andariel

# 969
Като малка изпадах в ужас майка ми да има друго дете или връзка. Беше обяснимо, баща ми изчезна от живота ми, след като разбрахме, че има друго дете. На 12-13 вече мислех по различен начин, но майка ми си остана самичка. Аз се сгодих, правим опити за бебе, а тя си няма никого.
По отношение на роднините, преди няколко седмици майката на годеника ми избухна, опита да настройва и доведения ми син срещу мен. Детето избра мен на цената да прекъсне връзка с баба си. Не оправдавайте решенията си с други хора, никога не завършва ок.

# 970
И аз имам нещастни примери около мен на по-възрастни жени, развели се в 30-те си, които в момента кукуват сами - самотни и озлобени.
За жалост, неща като брак и развод се случват точно в най-хубавите и дейни години от живота на човек.
И понеже годините, които остават, не са точно бляскави, хубаво е човек да си държи сметка и за тях. Децата отлитат от семейното гнездо (ако са нормални). Оставаш ти - нито твърде млада, за да започнеш на чисто, нито твърде стара - за да си купуваш вече свещи.

# 971
  • София
Няма "започване на чисто". Всеки влачи багаж, дори и младите. На стари години осъзнаваш, че багажът на другите не е толкова ужасен и може много забавно да си напаснете счупените части.

# 972
Разговор с дъщеря ми известно време след като останах сама.
- Искам сестричка, искам сестричка, мрън, мрън, мрън, сестричка!
- Маме, казах ти, жената не може сама да роди дете, трябва мъж!
- Татко? Thinking
- Казах ти, с баща ти сме разделени, никога няма да се съберем, там не се надявай!
Хлапето (бодро):
- Добре! Тогава трябва да отидем да намерим друг мъж! Искам сестричка!!!

JoyJoyJoy

# 973
Детето е практично, като трябва мъж, ще намери. Heart

# 974
  • София
Малките са някак по-толерантни. Тийновете гледат изпод вежди.

Общи условия

Активация на акаунт