Деца от предишна връзка

• 45 177
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 615
Успешни са връзките, в които партньорите полагат усилия. Ако сме решили да мрънкаме, все ще има за какво и форумът го доказва - чуждите деца, бившата, свекървата, риболова, компютърните игри, командировките... Не знам остана ли мъж/жена без дефект.

# 616
  • София
То за повечето жени явно перфектния мъж е без деца, без бивши, сирак и по възможност без приятели.
Да им е спокойно, че е само техен.
Обаче ако някой мъж каже, че не иска жена с дете той е жалкар, боклук...

Всеки има право на избор, но някак си да не искаш неговите деца, но да очакваш той да гледа твоите като свои, не ми звучи като любов и взаимност, а по-скоро като "вижте ме каква съм хитруша, какъв балък набарах"(особено хвалейки се във форума, докато мъжа ти гледа внуците ти). Губи ми се уважението към избраника, та не ми ги хвалете тия връзки.

# 617
Нормално е и мъжете да не искат жени с деца.И те не искат да се ангажират с чужди деца.

# 618
  • София
Андариел, а не е възможно в същата ситуация две твои деца да имат нужда от уроци вероятно?
И не, няма да настоявам моето дете да получи непременно повече от баща си, който е баща и на двете. Не от любов към чуждото дете, разбира се, а от коректност.
Друг въпрос е кой кога преценява нещо като "повече", преценките са индивидуални и понякога неволно пристрастни.

Коректността отлита през прозореца, когато стане реална ситуация. Инстинктите към своите се задействат. Услужливо точно тогава изплуват всякакви неща, които да са в подкрепа своето да е на първо място. Знаеш приказката за най-хубавото пиле.
Моите деца са мои и там не избирам за кое да има и за кое да няма - трябва да има и за двамата.

Тайчо, знаеш ли колко бързо минава това с усилията, когато има намесени чужди деца? Винаги има някакви неща, които тлеят. Самата конфигурация създава условия за конкуренция и делене.

Склонни да са обгрижват, но тя трябва да слуша. Ако не слуша бързо ще трябва да си търси нов обгрижващ. Или ако той е достатъчно голяма будала, че да й се води по акъла и да гледа нейните, зарязвайки своите. Май такива се търсят.

Перфектните обстоятелства са и двамата да са свободни - без бивши жени и деца. Родителите по дефиниция съществуват, приятелите се избират, но пак има поне един близък, който ще остане. Но бивши жени/мъже и деца не са препоръчителни.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 13:01 от Andariel

# 619
Андариел, аз практически знам какво е с чужди деца, които ме приеха изключително трудно. При мен не е теория и празни разсъждения. И да, с усилия се получава.
Колкото до уроците, ако един нъж стига до ситуация да не може да плати елементарни нужди на всичките си деца, защо ги създава? Защо ще прави и общо? Като не можеш да си го позволиш, не се множиш на поразия.

# 620
  • Пловдив
Цитат
Моите деца са мои и там не избирам за кое да има и за кое да няма - трябва да има и за двамата.
Нали по условие имаше само колкото за едно дете?

# 621
  • София
Забелязвам странна прилика на мъжете с деца, които искат свободна жена БЕЗ деца и майките с деца, които искат "мъж само за тях". Миналото на всеки, вкл и децата са си багаж и не може да искаш само ти да си живял/а, а другият едва ли не да е живял досега все едно е чакал само да срещне теб. Реализъм е да приемеш миналото на партньора, с уговорката за ясна разделителна линия, разбира се, и да градите общо бъдеще приемайки всеки с ангажиментите му. Не включвам бивши, естествено, всеки има, всеки се е справил някакси с лошите спомени, който не е - има си психолог. Да не си търси ново гадже.
Etoile, познавам една, която намери такъв "перфектен" - ерген, без мн приятели, без деца...оказа се скрит гей, който си търсел жена за параван. Нищо, което изглежда прекалено хубаво и добро, за да е вярно, не е това, което изглежда.

# 622
Аз съм доказателство, че всичко се променя и у нас. От първия си брак имам 3 деца, които имат силна връзка и си виждат редовно баща си. Той няма досега други деца, съответно си търси трите и няма начин да ги забрави. Аз самата имам втори брак и още едно дете, но с моя мъж гледаме и по-големите ми деца, вкл. плащаме училищните и извънкласни занимания на децата. Водим си ги на почивки с нас и т.н. В моя случай обаче и двамата бащи нямат деца с друга жена и може би това ме улеснява, не знам.

Факт е че, всички, които пророкуваха, че бащата ще забрави за трите си деца, сбъркаха. Които казваха, че мъжете ще бягат от мен, понеже имам деца, също не се оказаха прави. Съдбата е интересна и поднася много нови ситуации.

# 623
ако един нъж стига до ситуация да не може да плати елементарни нужди на всичките си деца, защо ги създава? Защо ще прави и общо? Като не можеш да си го позволиш, не се множиш на поразия.

Правилно. Обаче май в повечето случаи не мъжът, а новата съпруга иска да имат и общо дете за да го привърже по-здраво в новото семейство. Защото ако няма такова общо дете тогава онзи ще си вдигне чуковете веднага след като му се уталожат страстите и ще си гледа своите от предния брак.

# 624
  • София
Андариел, аз практически знам какво е с чужди деца, които ме приеха изключително трудно. При мен не е теория и празни разсъждения. И да, с усилия се получава.
Колкото до уроците, ако един нъж стига до ситуация да не може да плати елементарни нужди на всичките си деца, защо ги създава? Защо ще прави и общо? Като не можеш да си го позволиш, не се множиш на поразия.

Защото може, затова ги прави. А днес може да има с какво да посреща нуждите, утре може да го уволнят или да се разболее и да няма пари и един хляб да купи. Децата вече са факт.

Щом имаш опит, тогава знаеш какви проблеми са в комплекта. Като цяло хората са/сме егоисти и първо гледаме за своите да има.  Ако самата ти още нямаш дете, нещата изглеждат по-поносими. Но в момента, в който родиш, вече се събуждат други неща и своето е най-важно.

При два лични деца и трябва и за двете, тогава се търсят начини. Но едно е за своите, друго е за свое и чуждо. Тези неща не са по веднъж, а винаги изниква нещо.
Каквото и да си говорим, има връзки, при които потенциалните проблеми са повече. Такива са връзките с хора, които имат деца от предишни връзки. Вместо да са Той и Тя и да градят начисто, има още Дете-мое и/или Дете негово, Дете-наше и т.н. И накрая "моето и твоето бият нашето". Всеки си преценя какво може да понесе и за какво е готов да плати с компромиси.

# 625
  • София
Аз съм доказателство, че всичко се променя и у нас. От първия си брак имам 3 деца, които имат силна връзка и си виждат редовно баща си. Той няма досега други деца, съответно си търси трите и няма начин да ги забрави. Аз самата имам втори брак и още едно дете, но с моя мъж гледаме и по-големите ми деца, вкл. плащаме училищните и извънкласни занимания на децата. Водим си ги на почивки с нас и т.н. В моя случай обаче и двамата бащи нямат деца с друга жена и може би това ме улеснява, не знам.

Факт е че, всички, които пророкуваха, че бащата ще забрави за трите си деца, сбъркаха. Които казваха, че мъжете ще бягат от мен, понеже имам деца, също не се оказаха прави. Съдбата е интересна и поднася много нови ситуации.

Ти всъщност си идеалното доказателство, че връзката с мъж без деца е успешна. Бившият си има три деца, но те са си твои, а настоящият си има само вашето общо дете.

Това точно подкрепя моята теза за успешна връзка!

# 626
  • Пловдив
Идеалните кандидати без деца в един момент се оказват малко, затова можем да предположим, че е нормално онези, които нямат късмет с такива, да се опитват да доближат наличните (с деца) до идеала, като ги отдалечат от децата им. Wink

# 627
  • София
То си е така - учили сме го по биология.

# 628
По думите на някои излиза, че ако си разведен или там, каквото си с деца, просто не трябва да имаш връзка, защото си бреме/тежест, а хората са егоисти и това няма да им отърва.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 14:34 от Teddy_m

# 629
Не знам за каква биология става дума, като с очите си съм виждала котка да гледа чужди котенца със своите. Май не е до инстинкт, а до нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт