Деца от предишна връзка

• 45 204
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ако се върнем само до Библията /която е далеч от сътворението на света/ ще открием вътре доста разнообразни семейни модели.
После - мъжете редовно са ги трепали в разни войни. Така че доста често са се налагали промени в "мама, тате и аз". 😈

# 691
[quote author=Wild Wind link=topic=1433063.msg44916715#msg44916715 date
То може и да няма потребност, но родителя винаги има потребност да се интересува от детето си, защото както казах това е естествения цикъл на живота, докато всеки човек има родители и тези с деца и тези без деца.

Ами да се интересува, какъв е проблемът и как това пречи на плановете на двойката и на тяхното ежедневие? Ако си представиш пораснало дете със собствени доходи и отделен живот, да не говорим ако е и в друг град, с какво е по-различно че ще се чуват, понякога на гости ще дойде. Ами ако няма друго дете, може вместо това сестра му примерно с племенниците да цъфват на гости за по няколко дни, кво да ги правим? Порасналото дете не пречи на живота на една двойка повече, отколкото всеки друг близък, за който партньорът се отзовава да помага или не може да им отказва. Така че, по тая логика, да чакаме да срещнем човек без никакви такива, пък белким дочакаме такъв идеален вариант в тоя живот. А като виждаме колко много разводи вече има в днешно време, и с малки деца, очевидно това, че им е първи брак и само тяхно си дете, не ги е спасило от проблеми и разпад. (И тук четем из сума ти теми колко често този разпад може да се причини именно поради други близки). А често пъти пък вече опарил се човек повече внимава, по-отговорен е и по-осъзнат за допуснатите грешки. Така че, гаранции няма в която и да е ситуация. ( Аз говоря при по-отраснали деца, с малки е логично, че има много повече трудности, особено и при общо съжителство.)

# 692
Добре, подкрепящите теорията за правилната конфигурация, какво ще направите, ако ви изневерят например? Thinking Прошка?
Просто разискваме хипотезите. За починал партньор разбрахме. За изневерител? С него как процедираме?

# 693
  • София
Ами ако бащата просто си вдигне чукалата и замине за неизвестен период от време?

# 694
Роки, намираш го и го следваш с децата като лирическата героиня от песента "Назад, назад, моме Калино". Stuck Out Tongue Winking Eye

# 695
Заблуждаваш се известно време и след това се сещаш, че твоят  живот си е само твой и си го преподреждаш .

# 696
  • Great Britain
Ами ако бащата просто си вдигне чукалата и замине за неизвестен период от време?
Жалко за децата му,те нямат вина за чукалата и заминаването на баща им.Едва ли ,обаче биха били свидни на не боологичен втори.Вероятно има сериозна причина за това вдигане.Или?

# 697
  • Столичанин ама не в повече :D
[quote author=Wild Wind link=topic=1433063.msg44916715#msg44916715 date
То може и да няма потребност, но родителя винаги има потребност да се интересува от детето си, защото както казах това е естествения цикъл на живота, докато всеки човек има родители и тези с деца и тези без деца.

Ами да се интересува, какъв е проблемът и как това пречи на плановете на двойката и на тяхното ежедневие? Ако си представиш пораснало дете със собствени доходи и отделен живот, да не говорим ако е и в друг град, с какво е по-различно че ще се чуват, понякога на гости ще дойде. Ами ако няма друго дете, може вместо това сестра му примерно с племенниците да цъфват на гости за по няколко дни, кво да ги правим? Порасналото дете не пречи на живота на една двойка повече, отколкото всеки друг близък, за който партньорът се отзовава да помага или не може да им отказва. Така че, по тая логика, да чакаме да срещнем човек без никакви такива, пък белким дочакаме такъв идеален вариант в тоя живот. А като виждаме колко много разводи вече има в днешно време, и с малки деца, очевидно това, че им е първи брак и само тяхно си дете, не ги е спасило от проблеми и разпад. (И тук четем из сума ти теми колко често този разпад може да се причини именно поради други близки). А често пъти пък вече опарил се човек повече внимава, по-отговорен е и по-осъзнат за допуснатите грешки. Така че, гаранции няма в която и да е ситуация. ( Аз говоря при по-отраснали деца, с малки е логично, че има много повече трудности, особено и при общо съжителство.)
С пораснали деца, които вече са самостоятелни да различно е, но останах с впечатление, че в тази тема се разисква когато партньора е с все още малки деца (или най-много тийнове), и в такава конфигурация човек може би трябва да е непукист, сещам се за случаи в познати семейства на които съм бил свидетел, малко момиченце, дето и се кара за нещо втория приятел на майка и, и в очите и се четеше, че и е неприятно, ама не толкова, че и се карат, а че и се кара някакъв чужд човек, в другия случай пак се караха на момиченце на подобна възраст обаче тоя път баща и, и пък на нея и беше неприятно, но само защото и се караха, може и да си въобразявам, но някакси така ги усетих нещата, може би малките деца, не могат да крият емоциите си така успешно и дори и да си мълчат очите им ги издават. Иначе в такава конфигурация се сещам и за друг случай, щот имах и един познат (не ми е приятел и няма как да бъде) дето съм го виждал как крещи и поставя наказания на детето на жената с която е без да му пука за неговите чувства, и в лични разговори ми говореше оня къв тъпак бил (говорим за малолетно дете), което за мен обаче няма как да е нормално отношение.
Добре, подкрепящите теорията за правилната конфигурация, какво ще направите, ако ви изневерят например? Thinking Прошка?
Просто разискваме хипотезите. За починал партньор разбрахме. За изневерител? С него как процедираме?
Еми виж по-надолу има тема за петгодишна изневяра.

# 698
Аз пък веднъж дръпнах ухото на собственото отроче, което вилнееше в ресторант, и мъжът с нас изохка и ме погледна укорително: "Недей така..." Като правя забележки, благо ми обяснява: "Е, тя просто си играе!" А моето е шумно, буйно, пакостливо на макс.

# 699
но останах с впечатление, че в тази тема се разисква когато партньора е с все още малки деца (или най-много тийнове), и в такава конфигурация човек може би трябва да е непукист
Всъщност, непукист е теоретикът, който плямпа ли плямпа по деликатни теми, относно които няма и грам практически опит. "Непукист" е най-нежната дума, която ми идва на ум за подобен екземпляр.

# 700
  • Great Britain
4
Аз пък веднъж дръпнах ухото на собственото отроче, което вилнееше в ресторант, и мъжът с нас изохка и ме погледна укорително: "Недей така..." Като правя забележки, благо ми обяснява: "Е, тя просто си играе!" А моето е шумно, буйно, пакостливо на макс.
След като му причини болка кротна ли се,отрочето ти.Тук не правят така.Абсолютно недопустимо е на обществено място.Сезират социалните веднага.Оставят ги да се тръшкат до откат. Затова има ресторанти за възрастни само без деца.Adults only.

# 701
Не беше силно дръпване и тя не се впечатли. Не помня, сигурно е поспряла за две минути. Rolling Eyes

# 702
  • София
Да, да, ти всичко знаеш, Анди. Grinning Ама само мъгляво казваш "от наблюдения". Сякаш другите хора си нямат собствен опит и/или наблюдения.
Кой знае колко много е слушал твоят бивш, че не бива да има друга партньорка, защото... Ако е колкото форума, не му завиждам. Close

Кое от това, което написах, че моят личен живот и отношенията на хората около мен са си наша работа, не разбра?  Ако не си разбрала, ще го кажа в прав текст - нямаш право да обсъждаш нито личния ми живот, нито на хората, с които имам някакви отношения, защото не съм те поканила да го обсъждаш, нито говоря за личния си живот.

Мъгляво или не, колкото казвам - толкова. Ако не си съгласна - ок, твоя си работа.

Уишмастър, отнася се и за теб. Темата не е за моя живот, така че бъди така добра да си обсъждаш своя или по принцип, а не моя. Какво и как правя си е моя работа.

----
В общи линии възрастните гледат себе си. Неслучайно написах, че заради възрастните и тези сложни конфигурации децата често изпадат в конфликт на лоялност. Дали да са лоялни към единия родител, дали към другия. А когато трети и четвърти под формата на партньори на родителите се появят и започнат да подкупват децата материално, започнат да ги съблазняват емоционално, опитвайки се да се сприятелят или да ги привлекат на своя страна, тогава децата изживяват сериозни вътрешни конфликти, които рано или късно излизат наяве. Понякога биват изказани на късна възраст. Затова възрастните трябва да си опичат акъла какви ги вършат и да си стоят в ролите като обвързани с партньора, но не и да се стремят да играят нещо средно между допълнителен родител и приятел. това пък, а най лошата комбинация. И децата реагират - кое с поведенчески проблеми, кое с връщане назад, кое започва да манипулира всички според изгодата си. Възрастните са хората, които трябва да мислят малко повече, а не да се държат като деца, които искат всичко.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 19:41 от Andariel

# 703
Анди, само ще ти обърна внимание, че ти заклеймяваш всички хора, които са си дали втори шанс и рисуваш апокалиптични картини за децата им.
Но ти имаш право? Аха.

# 704
  • София
Нищо не заклеймявам. Който иска и десети шанс да си дава - има и такива хора - нова година, нов шанс. Всеки си преценя. После търсим психолог, защото детето има проблеми в училище и не слуша никого. Примерно.

Общи условия

Активация на акаунт