Деца от предишна връзка

• 45 193
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 660
Не ме учудва. В едната тема се ревнуват от приятелите, в другата от свекървите, в тая от децата.
А е толкова просто - намира се някой самотен остров и заминават двамата там завинаги сами!

# 661
  • Столичанин ама не в повече :D
Естествения цикъл на живота е човек да се грижи за децата си, после тези деца като пораснат за техните деца и т.н. , и едно дете, на колкото и години да стане то винаги си остава дете за родителя (просто това е родителския инстинкт). Разбира се че отговорен човек би се погрижил и за своите родители, но децата му/и винаги са на първо място и оттам изникват трудностите, когато за единия от двата партньора тези деца са чужди, колкото и да се сближи с тях те си остават чужди имат си друг баща/майка и си искат него/нея. И има и другото, тогава човек е принуден да се съобразява и с другия родител на детето най-малкото за благото на самото дете, но това неминуемо поражда ревност, която винаги ще съществува особено пък между жените.

# 662
За родителя детето си остава дете, но за порасналото дете нуждата от родителя намалява. Неслучайно се казва "излита от гнездото". Започва свой живот, в който няма потребност родителят да е постоянно около главата му. В нормалния случай. А застаряващи родители доста по-често могат да дърпат към себе си и все повече да имат нужда да им се виси около главата. Няма гаранция че човек без деца е човек без проблеми. И едното, и другото не е лесно.

# 663
Когато приключи брака ми, детето беше на 15. Известно време след това, той сам повдигна темата и приветстваше нови мои взаимоотношения.
Така и не допуснах да запозная, което пък провали едни мои отношения. Прекалено сложно ми изглеждаше.
Сега, като коментираме темата при дете, което вече си поема пътя..
Не мисля, че бих влезнала във връзка с мъж и малко дете!

И въпреки всичко живота ни поднася изненади:)  Никога не казвай никога..

# 664
  • Столичанин ама не в повече :D
За родителя детето си остава дете, но за порасналото дете нуждата от родителя намалява. Неслучайно се казва "излита от гнездото". Започва свой живот, в който няма потребност родителят да е постоянно около главата му. В нормалния случай. А застаряващи родители доста по-често могат да дърпат към себе си и все повече да имат нужда да им се виси около главата. Няма гаранция че човек без деца е човек без проблеми. И едното, и другото не е лесно.
То може и да няма потребност, но родителя винаги има потребност да се интересува от детето си, защото както казах това е естествения цикъл на живота, докато всеки човек има родители и тези с деца и тези без деца.

# 665
Има и хора без родители, за съжаление. Има и такива без родителски инстинкти, дори да се интересуват от порасналите си деца, не се месят в живота и решенията им. Хора всякакви има.

# 666
Доколкото се познавам, мисля, че трудно бих се решила да съжителствам с мъж, който има деца от друга жена.
Отношенията стават сложни.
Моите, твоите, нашите.
Винаги ще има проблеми.

# 667
Мъжът и жената може да се обичат колкото си искат, това няма голямо значение за връзката дете - втори родител. Ако не се харесват, няма много какво да се направи. Ще се търпят, докато детето стане достатъчно голямо да се изнесе, но да станат близки, едва ли. Имам преки наблюдения и в роднинско и приятелско семейство.  За децата е натрапена ситуация. В редките случаи, когато наистина си паснат с новия партньр и има желание от двете страни, може да се получи хармонично съжителство.
(За себе си, искрено се надявам да не ми се налага да взимам подобни решения.)

# 668
  • София
Няма втори родител, ако под втори родител се има предвид нов партньор на единия родител. Това, че някой спи и живее с родителя, не го прави втори родител. Детето си има двама родители обичайно - майка и баща. Всеки друг, който е във връзка с майката и бащата не е и няма как да стане втори родител, освен ако не осинови детето. Хубаво е всеки да си знае мястото в конфигурацията, за да не плаче после. Всякакви опити за емоционално съблазняване на чуждите деца и фантазиите как новият партньор е втори родител на чуждите деца само галят самолюбието на възрастния и той го прави от чисто егоистични подбуди - в собствените си очи и в очите на околните да поддържа илюзията колко е бял и добър. Родителите това не понасят и най-често заради това се разрушават отношенията по всички направления - новият партньор се изживява като втори родител и това кара реалните родители да застават нащрек и да стават дори агресивни по един или друг начин. Който иска да е родител - да си роди или да осинови дете. Който иска да се сприятелява с чуждото дете - да си намери приятели на своята възраст.

# 669
Ако собственият родител е зарязал детето, като нищо ще признае другият човек за втори родител.
Ако не е, детето няма да има такава потребност и ще са приятели с новия партньор на майката.
Много драма, Анди. Твоят бившият как си живее живота, ако не е тайна, по твоите правила ли?

# 670
  • София
Личният живот - моят и на хората около мен са си работа на мен и на хората около мен, така че не ги намесвай. Какво и как правим и регулираме в отношенията си е наша работа.
Това, което пиша не са мои правила, нищо лично. Така стоят нещата обичайно в отношенията, видяла съм предостатъчно, има си обичайни схеми и причинно-следствени връзки. Случаи колкото щеш и винаги има някои общи неща като станат драмите - хората си бъркат ролите и решават да изземват чужди роли и чужди функции, от което следва реакция. Децата са най-честият обект на манипулации. Стереотипно нови партньори решават, че владеят силата и като съблазнят емоционално детето ще си осигурят вечна любов на партньора и биг хепи фемили. В същия момент самите те са много ревниви и веднага реагират, когато нов партньор на другия родител започне емоционално да съблазнява тяхното дете. И после имаме деца, които не слушат, разввоени и разтроени кой кой е, какъв е, към кого да са лоялни и т.н. За финал се формират малки манипулатори, чиято единствена цел е да оцелеят. И всичко заради мераците на възрастните.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 08:30 от Andariel

# 671
  • София
Оф, втори родител... Въобще въртите, сучете и в темата все завивате към съжителство с малки деца.
Може да е възможно...

Обаче аз въобще не виждам как ще стане номера за съжителство с тийн и нагоре. За какво пък въобще трябва да се мешаме?

# 672
Да, да, ти всичко знаеш, Анди. Grinning Ама само мъгляво казваш "от наблюдения". Сякаш другите хора си нямат собствен опит и/или наблюдения.
Кой знае колко много е слушал твоят бивш, че не бива да има друга партньорка, защото... Ако е колкото форума, не му завиждам. Close

# 673
Няма втори родител, ако под втори родител се има предвид нов партньор на единия родител. Това, че някой спи и живее с родителя, не го прави втори родител. Детето си има двама родители обичайно - майка и баща. Всеки друг, който е във връзка с майката и бащата не е и няма как да стане втори родител, освен ако не осинови детето. Хубаво е всеки да си знае мястото в конфигурацията, за да не плаче после. Всякакви опити за емоционално съблазняване на чуждите деца и фантазиите как новият партньор е втори родител на чуждите деца само галят самолюбието на възрастния и той го прави от чисто егоистични подбуди - в собствените си очи и в очите на околните да поддържа илюзията колко е бял и добър. Родителите това не понасят и най-често заради това се разрушават отношенията по всички направления - новият партньор се изживява като втори родител и това кара реалните родители да застават нащрек и да стават дори агресивни по един или друг начин. Който иска да е родител - да си роди или да осинови дете. Който иска да се сприятелява с чуждото дете - да си намери приятели на своята възраст.
Това е типично изказване на родител, разделен с партньора, който има нова връзка. Написаното може и да е вярно за някои индивиди и съвсем погрешно за други.
Имам следните забележки:
1. Новият партньор, освен че спи и живее с родителя, колкото и странно да ти се струва, често обича този родител и именно обичта между двамата е the game changer.
2. Това, което ти наричаш "емоционално съблазняване", при нормалните хора се нарича любов, съпричастност, приемане. Да, те не са масово явление, но определено съществуват.
3. Относно егоистичните подбуди за добротата в чуждите очи, със сигурност има такива хора. Също така със сигурност има и хора на които не им пука за чуждите очи, а действията им са продиктувани от любовта им към човека, с когото са и от емпатията им към неговите деца.

Личният опит не е достатъчно основание за обобщаване, Анди.

# 674
Стереотипно малки деца се тръшкат по пода в магазина. Лично аз отказвам да го приема за нормално и да се съобразявам със случката. Толкоз за стереотипите.
Пуберите съжителстват със съквартирант, колко пък да е трудно с гаджето на майка ти/баща ти.

Общи условия

Активация на акаунт