Деца от предишна връзка

• 45 165
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 645
  • Great Britain
Аз съм доказателство, че всичко се променя и у нас. От първия си брак имам 3 деца, които имат силна връзка и си виждат редовно баща си. Той няма досега други деца, съответно си търси трите и няма начин да ги забрави. Аз самата имам втори брак и още едно дете, но с моя мъж гледаме и по-големите ми деца, вкл. плащаме училищните и извънкласни занимания на децата. Водим си ги на почивки с нас и т.н. В моя случай обаче и двамата бащи нямат деца с друга жена и може би това ме улеснява, не знам.

Факт е че, всички, които пророкуваха, че бащата ще забрави за трите си деца, сбъркаха. Които казваха, че мъжете ще бягат от мен, понеже имам деца, също не се оказаха прави. Съдбата е интересна и поднася много нови ситуации.

Ти всъщност си идеалното доказателство, че връзката с мъж без деца е успешна. Бившият си има три деца, но те са си твои, а настоящият си има само вашето общо дете.

Това точно подкрепя моята теза за успешна връзка!
Успешна връзка е тази в която от любовта с партньорасе раждат вашите деца и се обичате до дълбоки старини ,радваики се на вашите внуци.

# 646
  • София

По разведените жени с деца всеки свободен мъж трябва да припада и да даде всичко, за да отгледа нея, децата ѝ и внуците ѝ Stuck Out Tongue Closed Eyes

Не е задължително.
Като уважаваща себе си майка винаги съм работила и разполагала със собствени средства за отглеждане и обучение на дъщеря ми. А тя имаше доста скъпи професионални обучения докато се утвърди в бранша. ММ не е бил задължен да инвестира в нея. Но това не му пречи да е "Доброто ченге" и да прави хубави подаръци, да аму споделя тайни и да го пита кога как да постъпи.
Внуците си имат родители да ги отглеждат. Ние като баба и дядо сме само да им се радваме, да ги глезим и дондурим. Ако и когато решим да дадем пари или купим нещо е добре дошло. Но основно родителите задоволяват нуждите на децата си. Засега добре се справят в чужбина. Ако се наложи - може да помогнем понякога.
Но като се прибере дядо от работа и двете деца се хвърлят да го прегръщат, искат да излезат заедно навън. Как да им откаже. Баба не е интересна - готви, прахосмучи, кара ги да подреждат....

# 647
Според мен всяка ситуация е различна. Нещата опират до каква степен сме склонни да правим компромиси. Моя мъж има 2 деца от преди да се  запознаем, с едното съм живяла и се разбирахме добре. Сега тя е самостоятелна учи и живее отделно. Връзката ми с нея е супер, гледала съм я като свое дете. Сега имаме планове за общо детенце дано стане скоро и не вярвам да има проблеми. Стига връзката между мъжа и жената да е силна, няма неразрешими въпроси. По-малкото дете живее с майка си,която не му дава да общува с никого, един път съм го виждала. За мен мъж над 40 без деца е по-страшно - не знае какво е отговорност и няма да иска да си промени живота особено.

# 648
За мен мъж над 40 без деца е по-страшно - не знае какво е отговорност и няма да иска да си промени живота особено.
Това обобщение, като повечето повърхностни обобщения, е страхотна глупост.

# 649
Като чета всички мнения си мисля, че ми е добре сама Simple Smile Възпитавам си детето почти сама, то е при баща си само неделя и то следобедно време. Всичко е толкова гнусно, като някакъв бизнес са взаимоотношенията Simple Smile  Изобщо не страдам от мъжко внимание, всякакви се намират и женени и разведени, по млади и тн. Но сега разбирам , защо много жени и то успели не се занимават с нови връзки след развода. Има проучвания, че жени без ангажимента на брак и мъж до тях живеят по дълго хехе Просто не се съобразяват с някой чехъл Simple Smile

# 650
Ами сблъсквала съм се с такъв и не е никаква глупост- гледаше го майка му,играеше на компютърни игри само и тотално ме пренебрагваше. Малко груби коментари правите не мисля,че е редно.

# 651
Всъщност, не е редно да се правят обобщения от сблъска с един екземпляр.

# 652
  • Столичанин ама не в повече :D
Хубаво де - никой ли не възприема, че това, че партньорът (без значение от пола) има деца и това показва най-малкото, че е отговорен (след като са останали при него, а не при бившия) и че не е егоист? 

Именно. Ако си представим възраст около и над 40-те особено, мъж, който знае какво е да се грижиш, да се съобразяваш с някой друг, е за предпочитане пред ерген, живял само за себе си, несъобразяйки се с никого и тепърва трябва да се учи, което е и доста по-трудно след определена възраст. Да не говорим пък за свикнал майка му да го обгрижва до момента...
Разликата, е че човека без деца, винаги можеш да го/я попревъзпиташ (да колкото по-възрастен/на толкова по-трудно, но с търпение нещата са възможни), докато има ли деца, те няма как да изчезнат и винаги ще са там и всеки/всяка взимащ/а свестен човек с деца, трябва да е наясно, че винаги ще е на второ място след тях (не е ли значи човека, просто не е свестен/на ама па кой иска несвестен човек до себе си). Демек това буквално е най-големия компромис. Но хора всякакви.
Като чета всички мнения си мисля, че ми е добре сама Simple Smile Възпитавам си детето почти сама, то е при баща си само неделя и то следобедно време. Всичко е толкова гнусно, като някакъв бизнес са взаимоотношенията Simple Smile  Изобщо не страдам от мъжко внимание, всякакви се намират и женени и разведени, по млади и тн. Но сега разбирам , защо много жени и то успели не се занимават с нови връзки след развода. Има проучвания, че жени без ангажимента на брак и мъж до тях живеят по дълго хехе Просто не се съобразяват с някой чехъл Simple Smile
Ако това те успокоява, но моите впечатления от самотните жени с деца са съвсем съвсем различни, и че някои дори и на чехъл биха били доволни.
Ами сблъсквала съм се с такъв и не е никаква глупост- гледаше го майка му,играеше на компютърни игри само и тотално ме пренебрагваше. Малко груби коментари правите не мисля,че е редно.
Само дето това няма нищо общо с гореизброените причини, а просто не те е харесвал.

# 653
Ами не, децата няма да са ВИНАГИ там. Особено ако са поотраснали. По-нататък средата им, гаджетата и т.н. ще са им по-важни, по-нататък ще имат и собствени доходи, ще стават все по-самостоятелни. Докато една майка примерно успешно може да се набърква в живота на една двойка докато е жива. Или пък ако просто има нужда от помощ, обгрижване, което с възрастта й нараства, а при децата - с възрастта им - намалява.
Но това е в случай на деца, които са по-отраснали и вече не са хванати в полата на родителя. Ако са малки, или в пубертета, тогава е по-трудно, понеже външният партньор е възприет като чужд елемент , дори може и като натрапник в досегашната им форма на семейство. Тогава ще има нужда от повече усилия. Така че, всичко зависи от ситуацията. Но все пак смятам, че ангажимента към други членове на сем-вото е не по-малко натоварващ, дори при партньор без други деца и никой не е застрахован, че ако някой е без деца, значи ангажименти към роднини няма и ще е само мой!!!

# 654
  • София
Децата винаги са "там", дори когато са самостоятелни. Родителят дали ще помага материално, дали морално, дали по друг начин е без значение. Но го прави - я с буркан със сладко, я с пари, я с отстъпване на имот, я гледане на внуци, я нещо друго.

# 655
Ами това го прави и за другите си близки. И те са винаги някъде там.

# 656
Или обратното - големите деца помагат на родителите.

# 657
  • София
Да, де, и това поражда причини за ревност - той/тя отделя твърде много време за детето, а не на мен/моето дете.

# 658
Какво ги правите тези мъже/жени само за вас? Глътка въздух не ви ли трябва? Вие нямате ли други ангажименти с родители, работа, приятели , командировки и пътувания?
Да ви се лепне един неангажиран с нищо мъж да се чудите какво да го правите 😀

# 659
Ами който пък тича все при майка си че имала проблем - и това поражда ревности. Гаранции няма. Ако няма деца, няма проблеми Grinning това била рецептата за безпроблемен живот Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт