Деца от предишна връзка

• 45 135
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 750
  • Paris, France
На 5, 6 и 7 годинки и аз исках брат или сестра, особено предвид, че живеехме сред гора с големи семейства от по 5 и 6 деца, където беше весело. На 11 и 12 вече не исках нищо подобно, камо ли бебе, защото знаех, че реват, какат и пикат и трябва да се носят, водят за ръчичка. На 13 или 14 бях свидетел на караниците за наследство на баба и полубрат и с неговата сестра и бабина полусестра и разбрах, че е по-добре да прилапаш апартамент, отколкото да имаш брат или сестра, които виждаш 2 пъти годишно.

Сега ми е добре, че нямам полубрат и полусестри. Децата ми ме съжаляват, че не е имало с кого да си играя като малка, но аз живеех на места,където хората бяха гостоприемни и имах винаги връстници, с които да си играя без да се караме за битовизми и без да трябва да се търпим у дома и да делим бани, хавлии, библиотеки, гардероби, кухня.

# 751
Значи ще чакаме да стане на 10?

# 752
SmileSmileSmile

Неве, наистина всяко нещо си има предимства и недостатъци и ако не зависи от теб (а от децата не зависи), е много по-добре да виждаш предимствата на конкретната ситуация, в случая - да си едно дете. Но и за всяко нещо се отнася.

# 753
  • Paris, France
Ами точно това правя, Lorelada 💐. А полубрат или полусестри на мое дете не бих причинила. То аз на себе си не искам да го причиня 🥳. Предпочитам да ги имат, евентуално, от другия родител, на когото няма да се налага да ги износва, ражда и кърми.

# 754
При какъв човек да дойде късметът?
При такъв, който има очи да го види и мозък да го използва.

# 755
  • Пловдив
Андариел - ти сега какво ми казваш, че имаш предпочитания към едното си дете?

# 756
  • София
Не съм казала нищо за моите деца. При нашите деца ние нещата сме ги регулирали още от раждането им - да направим така, че като има за единия да има и за другия според момента и потребностите. Да е честно. Имам предпочитания и към двете си деца.

Еха, минаваме на поезия - който има очи да види късмета!

# 757
  • Paris, France
Андариел - ти сега какво ми казваш, че имаш предпочитания към едното си дете?

Нямам предпочитания, но децата ми имат различен начин на живот, различни интереси, предпочитания и желания и съм длъжна да се съобразявам с нуждите и някои желания и на двете деца, а те понякога са в конфликт. Понякога едното искаше разходка в парка и возене с лодка, а другото Дисни. Мъжът ми ме закарваше до парка и ме оставяше с едното дете, а завеждаше другото в Дисни. Той им е баща. От друг мъж няма как да искам подобно нещо. Ако бях останала сама докато бяха малки, щях да си докарам някоя баба, така че да имам време за индивидуално внимание и към двете деца и някакво лично време.

Аз съм пасивна, мека Мария и не обичам конфликти. Ако съм във връзка с друг мъж, няма как да се разпъвам на кръст, та хем да угодя на всяко от децата, хем на него, а какво остава и на негови деца, че и непрекъснато да са с нас. Нямам сила за такова упражнение.

Като бяха малки децата, един ден от уикенда всеки извеждаше по едно дете и един ден някой извеждаше и двамата,  та другия да има лично време.

# 758
Еха, минаваме на поезия - който има очи да види късмета!
Никаква поезия - елементарен здрав разум, подкрепен от горе-долу прилично IQ.

# 759
  • София
Тук вече се изсили. За всеки късметът има различно изражение.

# 760
Именно. За всеки късметът има различно изражение. Зависи дали е бил сляп за него или с отворени очи. Дали е имал мозък да го оцени. Дали е бил достатъчно отворен или закостенял. Дали е бил достатъчно смел, за да го грабне и да плати цената му, или страхът е надделял. И още 91737 неща.

# 761
  • София
Хайде сега, дали бил сляп или с отворени очи! Според кого дали е бил сляп? Според кого е бил достатъчно отворен? Според теб ли? Според мен ли? Според човека ли? Често дори се случва, че това, което човек е смятал за карък, после  го преосмисля като късмет, както и обратното. Като си пиейчди знаеш как стоят нещата - на човек угодия няма, той сам не може да угоди на себе си.

# 762
Въпросът "Според кого?" е абсолютно нерелевантен тук. Отговорът му няма никакво значение за това дали си видял късмета, дали си го оценил като такъв и дали си го уловил, което всъщност, е важното. За това дори не е нужно да си Ph.D. Минимален здрав разум е достатъчен.

# 763
  • София
Понякога просто трябва да повярваш. А не да се съмняваш и да си задаваш 100 въпроса. Ама дали това е човекът? Дали няма да ме прецака? Ами децата? И тъй нататък.... Може да продължи до безкрай.

# 764
  • София
Кога дали и как си го оценил? Вече твърде разводняваш нещата, а те са много прости - колкото повече участници в една схема, толкова повече бъгове могат да се получат.

Общи условия

Активация на акаунт