Деца от предишна връзка

• 45 145
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Нещо много лично ми заби. Ни те знам, ни те познавам, ни ще ти отговоря.

# 736
Естествено, аз си разсъждавам просто. По принцип желая на всяко семейство, което може, да си се запази.

# 737
Абе защо в България се смята че трябва да сте скарани на куче, за да се водите разделени? Ама да не си говорите, да не праща стотинка, да не сте се виждали от години?
Ама, Роки, ти нали преди месец-два писа, че пак се е прибрал и че е пращал там някакви пари? При вас наистина е нито така, нито иначе.

# 738
Може би имаше предвид, че ако не си съвсем официално разделен с партньора си, това пречи и на двамата да продължат живота си отделно. Тоест, няма как да имаш нов партньор или дори просто връзка, ако децата ти не знаят дали сте разделени, или другият не знае. Аз така го разбирам

# 739
Рокси някога, някъде споделила нещо, а някой изведнъж я превръща в тема не на място.Тук  е за децата от предишни връзки , уважавайте пишещите и личното им пространство и не променяйте посоката😊
И за да съм по темата от личен опит мога да потвърдя , че много от нещата , които Анди написа в по- малка или по- голяма степен са верни , но кой иска да ги види е отделен въпрос.
В живота за съжаление мъдростта идва с опита , а той с годините.

# 740
  • София
Абсолютно. Анди беше права да не споделя лични неща. Единственото, което мога да потвърдя за себе си е, че нещата около мен непрекъснато се променят. И затова влязох в темата да поразсъждавам, че не се знае някой ден какво ще стане.
Толкоз.

# 741
  • София
Който ще да вярва, но аз мога да се подпиша под нещата, които пиша. Не е теория, за да твърди някой, че било преувеличено, или защото е пиейчди и било фрийк майнд и прочие. Има късметлии, при които нещата работят добре, а други, при които се скапват. Естествено, всеки иска да е в най-добрия вариант, нещо като в сериала Стъпка по стъпка, но дори там, колкото и да е несериозен, има улучени доста неща, сценаристите все отнякъде са преписали.

# 742
Късметът е важен. Но още по-важно е при какъв човек ще дойде късметът.

# 743
  • София
При какъв човек да дойде късметът? То затова е късмет, защото е на случаен принцип. Иначе е следствие.  Повечето неща са следствие от действията и бездействията на хората.

Помня, че и аз когато бях на 6-7, че и по-късно, много исках брат или сестра. Повечето деца искат, така са устроени. После им минава.

# 744
  • Paris, France
Хубаво де - никой ли не възприема, че това, че партньорът (без значение от пола) има деца и това показва най-малкото, че е отговорен (след като са останали при него, а не при бившия) и че не е егоист?  

Няма нищо алтруистично да отглеждаш собствените си деца. Бих го възприела като алтруистичен ако отглеждаше децата на съседите, сираци от непознати за него, родители, но не и като отглежда собствените си деца. Не, не показва непременно, че е отговорен. Може да ги е взел по принуда ако майката е починала, избягала, разболяла се е или е преценил, че ще му е по-евтино да е отглеждащ родител, отколкото да плаща издръжка. Може и да е много отговорен към децата си, но да няма остатъчни ресурси за нова партньорка в живота му.

Дори и такъв човек да е алтруистичен и отговорен, жените гледаме първо да харесаме човека, да ни е приятно с него, а разходки в парка с оцапани от сладолед и кал, малки деца не съответстват на представата на средностатистическата градска кокона за романтична връзка.

Повечето самотни бащи не изглеждат добре и рядко са апетитни физически. Дейностите по отглеждане на децата, като готвене, носене на дете, гушкане, игра с децата, къпане, приспиване, възпитание влизат в женския спектър и доказано свалят тестостерона.

И да започнем връзка с такъв човек, логистиката по живот заедно е сложна и зависима от нуждите на децата му.

За мене е не, благодаря. Като нямах деца не исках чужди, като имах малки не исках други малки деца, а като отгледах моите, за малки деца повече не ща да чувам 🌞.

Не бих допуснала собствените ми деца да живеят с чужд, за тях мъж, особено дъщеря ми. Ако бях останала без мъж докато децата бяха малки, щях да излизам с мъже, без децата и без да заживявам с тях. Допълнителни битовизми не ми трябват, само хахо хи хи.

# 745
На мен не ми е "минало" съжалението, че нямам брат или сестра, тоест да, приела съм фактите, ама по-хубаво щеше да е да имам. Grinning

# 746
  • София
Ние от четири поколения сме малко братче и голяма сестра, така че бях приела този модел за дифолт.

# 747
  • Great Britain
Ех да можеше някой наистина да ми го вземе тоз пусти контрол за малко... Баба, дядо, чичо, втори, трети родител... Само си мечтая, а иде лятото и пак съм сама...
Много пъти си споделяла за къщата ви в Гърция.Извини любопитството ми,какво стана с нея.Не си длъжна да ми отговаряш,добронамерено те питам.Последното изречение от поста ти ме наведе на мисълта.Лято ,мечти,море.
Бяхме май, сега работя все още, ще ходя август. Не виждам какво общо има с темата? Нали пак аз трябва да ги водя?
Ако го навия оня да вземе малкия и да отидат двамата там, ще си отваря едно просеко!
Права си с темата няма общо.Казах ти ,че твоята къща в Гърция я свързах някак с лятото,мечтите и морето,а и скоро попаднах на темата ти в друг подфорум именно за тази къща.Иначе успех и дано имаш повод за просеко.

# 748
Моето 6+ годишно душа дава за брат или сестра. Наясно е, че ще са от различен баща или, разбира се, от различна майка. Хич не й пука, приветства всякакви опции.

Това като оферта ли да го четем? Wink

# 749
Не, в предния пост пишеше, че децата между 5 и 10 по-трудно биха приели увеличаване на семейството.

Общи условия

Активация на акаунт