Деца от предишна връзка

• 45 149
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Каквото е около мен - случва се и още как!
Живот, та живот ♥

# 811
  • Paris, France
Скрит текст:
От опит на близка жена - една от сестрите на ММ, развела се с 2 дъщери 4ти и 8ми клас. От тогава мъж не поглеждала, страхувала се да не е случи на маняк, да не ги изнасилва и др. гадости. Сега момичетата си имат отделни семейства,  обичат си майката, но само от време на време си ходят на гости. То и няма как - работа, домашни задължения, деца. Тя е над 65 г. и отчита грешката - да остане сама, да няма другарче.
Бащата е създал ново семейство, но никога не е прекъсвал връзка с дъщерите. Търсят се, помагат си.
За себе си съм писала - ММ е добрия, търсения и от дъщерята, и сега от внуците. Но никога не се е бъркал в моите методи на възпитание, никога не е настоявал и той да решава за нея. Аз съм лошата, изискващата. Но при нас няма биологичен баща в историята.

Малката дъщеря на въпросната жена е била на 10г когато жената се е развела. 5, 6 или 7 години по-късно жената е могла да започне да излиза с мъже и 8 или 9 години по-късно да заживее с партньор. Така направи майка ми.

Гаранция, че няма да е сама на 65г няма, дори и да се беше оженила. Майка ми си изживя голямата любов, но когато стана на 65г, той се разболя и почина. Мъжете живеят по-кратко, а и обикновено се женим за връстници или по-възрастни.

Какво и пречи да си потърси партньор сега? Много възрастни мъже биха искали да живеят с жена, а малко възрастни жени желаят да живеят с мъж.

Ако се бях развела, бих направила като въпросната жена и не бих живяла с мъж докато децата не се изнесат, а после бих излизала с мъже, но без да съжителства с тях. От съжителство смисъл не виждам.

# 812
  • София
Каквото е около мен - случва се и още как!
Живот, та живот ♥
Браво на тези хора! Аз по едно време взех да наблюдавам разделени родители с деца 16++ из квартала. Много малко са намерили нов партньор. Повечето са се замонашили - работа, вкъщи и това е. За мен това не е живот. Да, някаква комфортна зона е вероятно, но не е живот.

# 813
И аз не виждам защо когато мъжът срещне нова жена и се разведе, всичко е ОК, но ако майката се омъжи повторно или заживее с някой друг - "О, Боже, ама как така??" И двамата са родители, щом за единия може, за другия също си е нормално да продължи с нов човек.

# 814
  • Paris, France
И аз не виждам защо когато мъжът срещне нова жена и се разведе, всичко е ОК, но ако майката се омъжи повторно или заживее с някой друг - "О, Боже, ама как така??" И двамата са родители, щом за единия може, за другия също си е нормално да продължи с нов човек.

Аз пък, като дъщеря на разведени, виждам. Със заживяването с нова жена мъжът получава внимание, редовен секс, има кой да го пере и да му готви. Ако им се роди дете, обикновено го ражда, кърми, повива, приспива, храни, къпе, извежда новата жена. Физически това него не го бърка, не му увисват циците и корема дори и 10 нови деца да създаде. Новото семейство няма да се отрази негативно на неговия физически капитал.

Ако майката, която обикновено е отглеждащ родител, се ожени и има други деца, тя автоматично ще има по-малко време за първото дете. То не е важно и приоритетно за новия съпруг. Увеличава се домакинската работа, шума, влошават се условията за живот. Общуването с по-малки братя и сестри не носи нова информация на първото дете, нито някаква облага. Бременностите изтощават, а раждането носи риск от смърт за.майката. Баба ми остава сирак на 2г, защото майка и умира по време на раждане. Не, мерси, искам си мама само за мене.

Мама да хойка, бройка и да върти гаджета е ОК и даже желано. Повече подаръци, повече пътуване, ресторанти, заведения, купон.

# 815
Аз живея по-добре с мъж, отколкото бих се справила сама. Значи съм изключение Simple Smile

Живяла съм съвсем сама с децата 2 години и знам какво е, не е като да нямам база за сравнение. Борбен човек съм и всякак се справям, но двама е винаги по-лесно.

# 816
  • Paris, France
Повечето жени живеем по-добре с мъж, но за децата не винаги е по-добре да живеят у чужд мъж или той в дома им 🌞.

За майката може да е по-лесно с партньор, а за децата да не е никак приятно.

Зависи и дали партньорът има деца при него. Колко и с какво помага.

Оставала съм сама с децата когато мъжът ми ходеше по дълги командировки. Ми не, не ми липсваше мъж.

# 817
Няма сравнение между жена с мъж в командировка и разведена Simple Smile

Разбира се, отношенията между новия мъж и децата трябва да са нормални и да няма особени кофликти. Когато мъжът е интелигентен и има желание, това се случва лесно.

# 818
  • София
Общуването с по-малки братя и сестри не носи нова информация на първото дете, нито някаква облага.
По мое скромно мнение имате сбъркани виждания за това "що е то брат/сестра" и каква точно им е "функцията" в семейството. Но може пък и аз да съм "сбъркан".

# 819
  • София
Невена, риск от смърт при раждане съществува, но определено не може да се сравни с риска от времето на баба ти, когато са раждали най-вече вкъщи, че и на нивата се е случвало. А за общуването с по-малки братя или сестри, че не носи нищо… Тъжно, ако при твоите деца е така.

# 820
  • София
И аз не виждам защо когато мъжът срещне нова жена и се разведе, всичко е ОК, но ако майката се омъжи повторно или заживее с някой друг - "О, Боже, ама как така??"
Защото обикновено тя отглежда и децата от вече бившия брак.

Невена, малко преекспонираш неща, които вече се случват далеч по-рядко в цивилизования свят. За жената е най-лесно да не ражда изобщо, стига да си намери партньор с такива разбирания.

# 821
Куку, по-често децата от предишния брак на мъжа се отглеждат от майките им. Рядко втората жена на баща им ги отглежда.

# 822
  • София
Куку, по-често децата от предишния брак на мъжа се отглеждат от майките им. Рядко втората жена на баща им ги отглежда.
И аз точно това казвам. B2022 пита защо е различно отношението към намирането на нов партньор, аз отговарям, че е защото децата са при майката и при нечитав втори мъж ще страдат най-вече те, докато мъжът ще си страда сам, ако не е случил на втора жена.

# 823
Ох, чукча сега разбрал.

# 824
Невена ми е много интересна да я чета в подобни теми, защото етичният и кодекс по темата е гарниран с не малка доза цинизъм.

От една страна се защитава достойнството на самотното родителство, защото децата трябва да са на първо място, а присъствието на нов партньор на който и да е от двамата родители априори им причинява психически травми.

От друга страна, обаче, то е желано когато носи "Повече подаръци, повече пътуване, ресторанти, заведения, купон".

Това не наранява ли крехките детски души повече? Значи мама и тате са само за мен, но ако можем да измъкнем някакви облаги, да ги поощрим да хойкат.

Ами... Стои ми една идея студено-пресметливо това. Проблем е, ако родителят създаде ново семейство, но не е проблем върволица от партньори ако от тях може да се смуче ...

Общи условия

Активация на акаунт