Деца от предишна връзка

• 45 140
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 870
Обичта към майката е към майката, а не се прехвърля към децата й, нито нейната любов към партнъора важи за децата към него. Децата не са длъжни да се съобразяват и бобът може да ги дразни.

Че то на тоя свят никой нищо не е длъжен. Има искам и не искам. Съответно има следствия от едното и от другото.

# 871
  • София
Децата са отделни хора. Може да заобичат, може и да не заобичат новия. Имат право да чувстват или да не чувстват любов като свои емоции и чувства, които да са различни от твоите.

# 872
Съгласна съм. Никоя нормална майка не иска от децата си насила да заобичат някого. Предостатъчно е да го приемат, да свикнат с него в ежедневието и да съжителстват спокойно, в разбирателство и спокойствие.

# 873
Децата са отделни хора. Може да заобичат, може и да не заобичат новия. Имат право да чувстват или да не чувстват любов като свои емоции и чувства, които да са различни от твоите.
Това никой не го е отрекъл. Но то е много различно от песента "чуждият човек си е чужд и няма шанс той да заобича децата или те него".  Защото има такъв шанс и той е напълно реален.

# 874
  • Paris, France
Шанс има, разбира се и съм чела такива истории и тук. Шансът е малък. Ако детето е едно, мъжът е един 😇, да се заобичат взаимно е възможно. Ако Децата са повече, имат контакт с баща си, редовен контакт с баща си, с баби, дядовци, лели става слижно. Има намесени много хора, които могат да въздействат на детето. С едното дете може да се получи, а с другото не.  Родителите на майка ми нямаше да допуснат да живея с чужд мъж. За баща ми вече и неговите роднини да не говорим.

Обичта към майката е към майката, а не се прехвърля към децата й, нито нейната любов към партнъора важи за децата към него. Децата не са длъжни да се съобразяват и бобът може да ги дразни.

Че то на тоя свят никой нищо не е длъжен. Има искам и не искам. Съответно има следствия от едното и от другото.

Няма такъв филм. Всички ние и дори децата ни, имаме права и задължения. Има родителски задължения, които си остават дори когато родителят бъде лишен от родителски права. В Европа задълженията са до 25г докато детето учи. След 18г, ако е вменяемо, здраво и не учи почти няма задължения от страна на родителя. Във Франция децата са длъжни да се срещат с родителя, с когото не живеят и да прекарват определеното от съдията време при него до навършване на 14г. След 14г имат право да откажат или да изберат при кого да живеят. След 10г се изслушват. Повечето деца сменят местожителство точно след като майката се събере с мъж. Бащите си ги прибират на тепсия. Или обратното.

# 875
Нямало да допуснат да живееш с пастрок ли, Невена? Какви са тия всевластни хора? Родителите на БНД, бог да ги прости, ако бяха живи, не виждам как щяха да ми се намесят с кого да живея след раздялата със сина им, и въображението ми не стига как щяха да вземат детето. Grinning Като юрист го казвам се пак... Relaxed

# 876
  • София
Ооо, не можеш да си представиш какви неща могат да направят, ако решат, че няма да има пастрок! Направо могат да ти разкатаят фамилията. Толкова ще вгорчат живота ти, че на всеки мъж ще му се отще да се занимава. На никого не му трябва проблемен партньор, особено ако е заради децата му. Точно като юрист сигурно знаеш. Не е нужно да се стига до спечелване или губене на дела, а само на ниво около дела какво чудо може да бъде! Затова не е много препоръчително човек да си мисли, че  като е родител, само от него зависи. Децата имат и други роднини и ако се заинатят и решат на всяка цена да е така, както искат, наистина ще е на всяка цена.
Не бих се захванала с мъж, който има проблемни отношения с майката на децата си. Да се оправят както си искат, на мен не ми се влиза в чужди драми, защото и мен ще засегнат. В крайна сметка този мъж не е чак толкова важен, че да се вкарвам в проблеми заради семейните му неуредици.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 08:15 от Andariel

# 877
  • София
Прекалена фиксация в децата виждам.
А те са 100 пъти по адаптивни и оцеляващи.

# 878
Трябва наистина да се внимава с какви хора общува човек - обикновени или диви селяни, не отричам. Joy Като имам предвид единствено манталитета, а не откъде са, много ясно.

# 879
Поне видяхме откъде идва анти - следващ партньор на родителя отношението на Невена. Всъщност за тези поколения разбирането, че имат повече права върху внуците от родителите им не е необичайно. При нас също се прожектираше този филм и съм съгласна, че ревне ли точно този хор да пее няма мир и спокойствие.

# 880
Аз едва ли щях да ги чуя родителите на БНД откъм дълбоката провинция, а и идеята как дядо и баба от село прибират моето дете, живеещо по съответния начин в столицата, е много интересна.
Инак, честно казано, не смятам, че и да бяха живи, биха се месили в живота ми. Кротки хора бяха. Представям си, че щяха да се радват на внучето през ваканциите и дотам. Аз естествено не бих им пречила на контактите. Жал ми е, че тази баба не доживя да види детето. Май много прилича на нея... Thinking
Естествено всякакви хора има.

# 881
Ооо, не можеш да си представиш какви неща могат да направят, ако решат, че няма да има пастрок! Направо могат да ти разкатаят фамилията. Толкова ще вгорчат живота ти, че на всеки мъж ще му се отще да се занимава. На никого не му трябва проблемен партньор, особено ако е заради децата му. Точно като юрист сигурно знаеш. Не е нужно да се стига до спечелване или губене на дела, а само на ниво около дела какво чудо може да бъде! Затова не е много препоръчително човек да си мисли, че  като е родител, само от него зависи. Децата имат и други роднини и ако се заинатят и решат на всяка цена да е така, както искат, наистина ще е на всяка цена.
Не бих се захванала с мъж, който има проблемни отношения с майката на децата си. Да се оправят както си искат, на мен не ми се влиза в чужди драми, защото и мен ще засегнат. В крайна сметка този мъж не е чак толкова важен, че да се вкарвам в проблеми заради семейните му неуредици.
Е, ако не си била с мъж, когото обичаш, не ти е толкова важен. А, когато хората се обичат, са важни един за друг. Даже техните деца са им важни. И не, не могат да направят много роднините. Колко ще направят зависи основно от това колко ще им позволи родителят. Аз имам такъв роднина - пеняви се, пеняви си и нищо не можа да направи. Ниенте, зироу. А междувременно, аз, Уишмастъров и дъщеря ми живеем заедно и той е като нейн баща близо 10 години, а има отлични отношения и със сина ми. Всичко може, ако хората са нормални, с акъла си и има любов между тях, точно защото са важни един за друг.

# 882
От опит на близка жена - една от сестрите на ММ, развела се с 2 дъщери 4ти и 8ми клас. От тогава мъж не поглеждала, страхувала се да не е случи на маняк, да не ги изнасилва и др. гадости. Сега момичетата си имат отделни семейства,  обичат си майката, но само от време на време си ходят на гости. То и няма как - работа, домашни задължения, деца. Тя е над 65 г. и отчита грешката - да остане сама, да няма другарче.
Бащата е създал ново семейство, но никога не е прекъсвал връзка с дъщерите. Търсят се, помагат си.
За себе си съм писала - ММ е добрия, търсения и от дъщерята, и сега от внуците. Но никога не се е бъркал в моите методи на възпитание, никога не е настоявал и той да решава за нея. Аз съм лошата, изискващата. Но при нас няма биологичен баща в историята.
Но какво означава на 65 и няма другарче.Дори на тези години може да намери някой с който много добре да си живеят. Това, че тя сама се е предала си е нейно решение Simple Smile Личен избор Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 11:19 от танцувка

# 883
  • София
Между другото, при съвет "бягай с 200", който се дава веднага на всяка писала за съвет, новата норма ще е именно разпадане на семейство 1 хронологично и после поредица от други връзки, защото никой не остава сам впоследствие.
Някъде в друга тема съм предлагала браковете да се разтрогват автоматично след 10 години (макс. 15), освен ако съпрузите изрично не поискат удължаване.

# 884
Това е интересно, Cuckoo. Защо?

Общи условия

Активация на акаунт