Освен това, не бих се развела, при неналични други проблеми, само защото 15 годишният син го изисква, тъй като е наговорен от баба, дядо и баща си. Това е бил моят избор и аз съм си понесла последствията от него.
Няма никаква гаранция, че ако се бях поддала на атаката, нещата с детето са щели да бъдат перфектни. Много се радвам, че дадох отпор и живея както аз съм решила. Не може бивши мъж, свекъри и подобни да ме управляват. Даже и чрез детето не става така.
Повечето деца на възрастта на моите избраха да отидат за постоянно при бащата точно след поява на новия в къщи или местене при нов мъж. От техните усти съм чувала, че се чувстват пренебрегнати, изолирани от обичайната си среда и вече нищо не е същото с мама. Много от тях вече изобщо не са в контакт с майките си, а са само на 18, 19, 20, 21г максимум. Останалите имат дистантни отношения. Собствените ми деца в такива разговори са ми казвали неколкократно, че не биха желали такова развитие за нищо на света. Питала съм ги недоволни ли са, че се имат за брат и сестра. И двамата казаха, че са много доволни, много се обичат, но не щат бебета и малки деца из къщата. Не било същото. Не е.
То и 10 годишно може да избере бащата, разбира се. Няма лошо. Просто родителите, като родители си оставаме двойка до гроб.
Та, нашият избор донякъде зависи от избора на околните в семейството.
Пак ще са недоволни.
Моите деца винаги ги питам за всичко, което ги касае. Ние се отказахме, да 🤐
Това не разбирам...