Деца от предишна връзка

• 45 071
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 930
  • Paris, France
Това не е моят избор обаче. Аз се борих с всички сили. Но момче на 15 може да избере да е с баща си, дори и да си сама. Това в случай, че не си се сетила.

Освен това, не бих се развела, при неналични други проблеми, само защото 15 годишният син го изисква, тъй като е наговорен от баба, дядо и баща си. Това е бил моят избор и аз съм си понесла последствията от него.

Няма никаква гаранция, че ако се бях поддала на атаката, нещата с детето са щели да бъдат перфектни. Много се радвам, че дадох отпор и живея както аз съм решила. Не може бивши мъж, свекъри  и подобни да ме управляват. Даже и чрез детето не става така.

Повечето деца на възрастта на моите избраха да отидат за постоянно при бащата точно след поява на новия в къщи или местене при нов мъж. От техните усти съм чувала, че се чувстват пренебрегнати, изолирани от обичайната си среда и вече нищо не е същото с мама. Много от тях вече изобщо не са в контакт с майките си, а са само на 18, 19, 20, 21г максимум. Останалите имат дистантни отношения. Собствените ми деца в такива разговори са ми казвали неколкократно, че не биха желали такова развитие за нищо на света. Питала съм ги недоволни ли са, че се имат за брат и сестра. И двамата казаха, че са много доволни, много се обичат, но не щат бебета и малки деца из къщата. Не било същото. Не е.

То и 10 годишно може да избере бащата, разбира се. Няма лошо. Просто родителите, като родители си оставаме двойка до гроб.

Та, нашият избор донякъде зависи от избора на околните в семейството.

Децата може да са несъгласни и с раждане на ново бебе в първоначалното семейство. Следва ли родителите да се откажат, ако големите не дават да има малко?
Пак ще са недоволни.

Моите деца винаги ги питам за всичко, което ги касае. Ние се отказахме, да 🤐

# 931
ТафТаф, всъщност казусът на Бианка е христоматиен пример за съвсем друго - как децата се ползват като оръдие за манипулация и наказание. И чест и прави, че не е поддала, защото щеше да загуби и другите две деца. Недей мисли, че след трофея първороден син са щели да се откажат.

Значи мъжът и да поддържа извънбрачна връзка близо година, но тя да си мълчи и да му пази авторитета, така ли? И пази боже да си намери някой, който да я обича и цени, да отгледа и нейните деца...

Понякога трудно смилам какво чета в този раздел...

# 932
И аз не знам какъв й е казусът точно, но много се гордее как се е омъжила повторно и родила, дори това да й е струвало връзката със сина й. За мен това е странно, но хора всякакви.
Ние не знаем дали болднатото е вярно. Нямаме достатъчно информация и контекст. Така че, това е неособено коректна спекулация.

# 933
Лорелада, би ли се разделила с 15-годишното си дете, за да живееш и родиш от друг мъж?
Аз не бих..... детето ми е на първо място.

Уиш, не е спекулация. Тя дори и в последните си постове твърди, че няма да се съобразява с никого. Прави си каквото си знае. Нейно право. Аз не бих могла..

# 934
Мисля, че я четем по съвсем различен начин, Динчо. Аз я разбрах като, че няма да остави бившият мъж и свекърите да я изнудват, което е съвсем правилно, според мен. Ако не е бил бракът ѝ с новия мъж, най-вероятно са щели да намерят нещо друго, с което да я изнудват. Няма как да прекара целия си живот, изнудвана.

# 935
Невена, никаква двойка не си оставате до гроб когато семейството се разпада. Не може бивша половинка да влияе на решенията, които ще взима за детето си другият партньор след развод/раздяла, особено ако има ново семейство.

Тя и при нас майката се опита да обясни на мъжа ми, че не трябва да имаме дете, защото синът му не искал, но установи, че няма как да стане тази работа. Остави другото, но даже му го беше казала в момент, когато бях бременна и детето вече знаеше за това.

Какво се очакваше от мен да направя? Да абортирам, защото детето и бившата така искат?

Бившите жени трябва да си знаят мястото, иначе драмата е за децата.

# 936
Защо е нужно да се разделям с първото? Anguished Това не разбирам...

# 937
Възможно е, Уиш, но аз си имам само едно, не четири и то си ми е най-скъпото..... няма такъв мъж на земята за който да го заменя.

Лорелада, потребителката  В2022 се раздели с първородния си син, когато той беше на 15. Дела, глупости, отчуждение и чудесии. Тя после си роди още едно дете от мъж номер 2

# 938
Възможно е, Уиш, но аз си имам само едно, не четири и то си ми е най-скъпото..... няма такъв мъж на земята за който да го заменя.
Колко са ни скъпи децата не зависи от бройката им. Но ти отново изхождаш от презумпцията за замяна на детето с мъжа, без да знаеш дали тя е вярна.

# 939
Ако потребителката беше останала сама, със сигурност ли синът щеше да остане с нея, вместо да поиска да иде при баща си?

# 940
Интересно как се решава, че нещо е явно, без наличието на информация по въпроса. Явно, не чрез мисловен процес.

Да го кажа в прав текст: ако Бианка е взела решение да се откаже от детето си, за да бъде с новия си мъж, аз ще бъда първата, която ще я нарече "лайно" и ще се извини на лайната, че ги обижда с това сравнение. Но, доколкото ние не знаем дали това е така, намирам опитите за внушаване на подобна идея, че дори и спекулацията как "явно" детето ѝ е било отвратено от новия ѝ мъж за изключително гнусни и малоумни. Тук дори думата "лайно" не бих употребила, че ми се струва много нежна.

# 941
  • Пловдив
Динчо, много глупави и грозни приказки сипеш според мен за случая на Бианка, извинявай. Смешката "аз имам едно дете, а не четири, и не мога да го заменя с мъж" е най-малкото в последните ти десетина поста.
Допълвам. И за последния пост на Мусковадооо се отнася същото.

Уушмастър, какво значи "да се откаже от детето, за да бъде с новия си мъж"? Кой би могъл да постави такова условие - мъжът, детето? Ако е детето, по каква причина?

# 942
Големите деца винаги може да решат да идат да учат и да живеят някъде другаде, дори да са в прекрасни отношения с родителите си. Само казвам, че те не могат да бъдат задържани завинаги до полата на мама.
Като стане на 18 г., ще замине някъде в чужбина, пък майката да чака медал от някого, че не си е родила още едно дете, което е искала.

# 943
  • Paris, France
Уушмастър, какво значи "да се откаже от детето, за да бъде с новия си мъж"? Кой би могъл да постави такова условие - мъжът, детето? Ако е детето, по каква причина?

У майката или новия и мъж, детето е поставено в нови условия, в които не желае да живее. Предпочита да иде у бащата или някоя баба, където се чувства на сигурно, познато място без външни дразнители и сред хора, които е сигурно, че го обичат.

Мъже също поставят подобни условия, често след сключването на брака и поява на общо дете.

На мястото на детето бих избрала родителя, който не живее с партньор, ако такъв няма, някоя баба или леля.

# 944
А, ти това наричаш "информация". Ограмоти се малко какво е информация и пак ела.

Магдена, сега видях въпроса ти. Ако например, мъжът е поставил условие, че не иска детето да живее с тях и Бианка се е съгласила. Ако мъжът се е държал лошо с детето и тя, въпреки това, е останала с него.

Общи условия

Активация на акаунт