Деца от предишна връзка

• 45 118
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 005
Някои бивши не са разбрали, че са такива май.
А чия ще да е вината за неяснотите?

# 1 006
  • София
В някаква степен тези неща зависят и от мъжа. Ако той е достатъчно умен няма да допусне или поне ще се постарае да предотврати такива конфликти. Той няма интерес от напрежението, но това е и малко въпрос на време и зрялост от негова страна. След първоначалния разрив и негативи, все в един момент трябва да се уталожат нещата и да се постигне някакво мирно съвместно съществуване. Ако напрежението продължава или нараства, той също няма да се чувства добре. Дори най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. Миналото не може да се изтрие с гумичка, то така или иначе е оставило своя отпечатък. Няма започване на чисто, освен ако човек получи ретроградна амнезия, но дори тогава остават неща от миналото, вече като някакви навици. Исторически дори погледнато, опитът за пълно заличаване на миналото рано или късно се обръща в лицето на следващите поколения. Истерично се опитват да изтрият миналото само хора, които не са сигурни в позициите си в настоящето.

# 1 007
За някои бивши не мога да говоря, лично аз съм разбрала/дала да се разбере, че сме бивши.Не приемам обаче, детето ми да е бившо. А ако някой настоящ не се грижи за детето си от бивш брак, ми се вижда много показателно.
Е, винаги остава надеждата, че ти точно ще го промениш и с твоето дете ще е различно Laughing

# 1 008
Че защо да не се грижи, детето си е дете, негово си е. Обаче не е никакъв повод за контакт с бившата половинка. Какво точно има да обсъждат, че не схващам?

# 1 009
Е, покрай децата винаги възникват чисто технически въпроси за обсъждане. Понякога, особено ако са тийнове, и проблеми има да се обсъждат. Не виждам драма.

# 1 010
В идеалния случай няма какво да се обсъжда. Детето е поотраснало, виждат се с него  когато им е удобно и това е.
Понякога обаче, трябва да се обсъдят някои въпроси свързани с детето. Не ми се струва драма.
Не говорим разбира се за някоя бивша, на която все я кранче и тече, я проблем с контакт някой........

# 1 011
  • София
А как точно следва да се празнуват важни момента от живота на децата, ако те живеят с майката, а бащата има нова жена до себе си?

Майката организира събитието и бащата присъства заедно с жена си или всички дейно взимат участие, или само бащата идва на събитието? Или идва само той с детето от другата си жена?

Как се случват нещата по-правилно?

Например абитуриентски бал или раждане на общо внуче, или друг важен празник за общите деца?

# 1 012
  • София
Защо да няма контакт? Кой забранява? Това са техни отношения и могат да обсъждат каквото си искат, независимо от децата. Да не му е майка или баща, че да казва с кого да има контакт и с кого да няма? Това вече намирисва на ревност.

В такива събития настоящата няма място. Тя не е част от тях.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 16:51 от Andariel

# 1 013
На абитуриентски бал или сватба присъстват и двамата с новите половинки, смятам, за рождените дни - едно парти с мама, едно с татко (например), тоест в отделни дни може. Аз нямам претенции аз да съм на датата. Smile Няма всяка година да си правим сбирки, като стигнем до абитуриентския бал и сватбата - тогава. Sunglasses

# 1 014
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, никаква двойка не си оставате до гроб когато семейството се разпада. Не може бивша половинка да влияе на решенията, които ще взима за детето си другият партньор след развод/раздяла, особено ако има ново семейство.

Тя и при нас майката се опита да обясни на мъжа ми, че не трябва да имаме дете, защото синът му не искал, но установи, че няма как да стане тази работа. Остави другото, но даже му го беше казала в момент, когато бях бременна и детето вече знаеше за това.

Какво се очакваше от мен да направя? Да абортирам, защото детето и бившата така искат?

Бившите жени трябва да си знаят мястото, иначе драмата е за децата.

Семейството се разпада, но родителите са родители до гроб - четене с разбиране.
Бившите жени не искат да ви знаят, ако бившите мъже, останат бащи на децата си и ги издържат финансово.
П.П  Ако съпругът ти  може само да прави деца , без да се грижи за тях,  не те чака много светло бъдеще.

Родителите си остават родителска двойка, за детето, което са създали заедно до гроб. В акта му за раждане винаги ще се появяват като двойка. Връзка, от която има общо дете, може да се разпадне, разбира се, но бащата и майката си остават майка и баща и семейство за детето.

Бивша половинка не може да влияе на решенията, които взима другия родител. Тя и настояща половинка не винаги може.

Решенията, касаещи живота на детето се взимат от двамата му родители, заедно. При конфликт решава съда.

Детето е част от семейството на родителите си, винаги, до гроб. Те и да се оженят, нямат нови семейства, а в концепта  тяхно семейство влизат нови хора, с които се сродява чрез сключения брак. Нов брак не зачерква децата им от предишни връзки, родители, братя, сестри.

Io, La Piovra, а как прие детето от предишната връзка раждането на вашето, общо? Свикна ли, сега обича ли го? Играе ли си с него като идва на гости?

gabiplus, зависи от много фактори. Зависи наблизо ли живеят, как се разбират с новите половинки, детето как ги приема. При нас не винаги можехме да се събираме всичките заради разстоянията, ангажименти на родител, на половинката му. Други деца родителите ми нямат.

# 1 015
Как ще се процедира на бал или сватба, зависи много от бившия и новата му половинка.
Моят бивш, не се е обаждал на дъщеря ми от една година. Да си призная честно, ако го мерна на сватбата на щерката, няма да ми стане особено приятно.Ако и дъщеря ми не му се зарадва, директно ще го изгоня.

# 1 016
  • София
На абитуриентски бал или сватба присъстват и двамата с новите половинки, смятам, за рождените дни - едно парти с мама, едно с татко (например), тоест в отделни дни може. Аз нямам претенции аз да съм на датата. Smile Няма всяка година да си правим сбирки, като стигнем до абитуриентския бал и сватбата - тогава. Sunglasses

Теоритично звучи добре, но на практика нещата не се получават така идеално.

Майката например... не иска новата жена на бащата да присъства на сватбата на общото им дете, тъй като смята, че мястото и не е там и тя няма връзка със семейния празник.
След това се ражда внуче и бащата иска да заведе новата си жена на изписването или на погачата на бебето.
Роднините и майката обаче не позволяват това. Новата жена се дразни и самата тя не иска повече да участва в семейните им сбирки.
Ако бащата демонстративно заведе новата си жена на празник на сина си, майката демонстративно напуска събитието барабар с родата или се държат крайно пренебрежително, и се получава тежка атмосфера.

На практика майката иска на всички празници на общото дете да присъства само бащата и да не води със себе си нито новата си жена, нито децата от новата връзка.

И ако той отиде сам, започва да му благодари за прекрасния син, който тя има благодарение на него и да го омайва по това направление.

# 1 017
Това са толкова долни номера от селска вечеринка, че няма накъде повече.

# 1 018
  • Варна
Е, то това определено е бивша, която още не е схванала, че вече няма място в живота на мъжа и иска все още да е на първо място. Ако не стопля, че така само вреди на всички, значи е доволно елементарна. А дъщерята щом е стигнала до сватба значи вече е достатъчно голяма за да общува с баща си без майка й да й свети.

# 1 019
Добре че се отървал човека от тая жена.

Общи условия

Активация на акаунт