Деца от предишна връзка

• 45 040
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
В свестните култури е прието разделиш ли се с някого, веднага влизаш в манастир, разбрах я Анди. Joy

При Хенри Осми и разводи не е имало, май само една отива в манастир.

Формално погледнато винаги има неписани или писани ограничения в броя на контактите и поколенията. Никой не обича прекаленото раждане от различни партнъори. Прави проблеми при наследяване и родовите линии.

# 1 096
Представям си какви наследства са заложени на карта... Joy

# 1 097
  • София
Панелката, бивша СИО в Младост.

Каквото обичаме ние, обикновено не е каквото се случва.

Андариел, ако бащата на синовете ти си доведе жената на сбирка свързана с тях, ще я изгониш ли?

# 1 098
Говорите най-общи приказки. Разбира се, извън опита си с несподелено родителство. Има тук няколко истории на бивши, с нагледно описано поведение и отношение  на таткото, завъдил ново семейство.
Туй понятие “решение на съда” много ми напомня на диагнозата. Даваме я, пък кой как ще живее с нея, негова си работа, да не е наш проблем, я, та ние само това можем и  правим - раздаваме правосъдието. Аз съм онези, дет работят като съпровод. Та затова такива ги приказвам.
Simple Smile

# 1 099
  • София
Добре, че се разбираш сама.

# 1 100
  • Paris, France
Панелката, бивша СИО в Младост

, която за сам човек хич не е лоша, но ако трябва да я дели с вдовица и още две деца, вече става зле.

# 1 101
Някои бивши не са разбрали, че са такива май.

За бившите - само хубаво!
Щото са имали вкус...

# 1 102
  • Варна
Аз пък съм бившата и имаме дете. Детето общува пълноценно с баща си при желание от всички заинтересовани, ходи му на гости, познава се и се разбира с новата жена, остава и да спи там понякога. А черешката на тортата е, че всички накуп празнувахме Нова година заедно. В кой свят живея значи?

# 1 103
  • Пловдив
П.П Намирам за съвсем нормално търсенето на нов партньор, познавам страхотни семейства с много хубави и искрени отношения с  партньора на някой от родителите, но съм виждала и много случаи, в които децата са тотално пренебрегнати, вкл. от майката, която е фокусирана повече да запази мъжа, отколкото детето да се чувства добре.
За мен тази преценка е много трудна и няма нищо общо с избора на партньор, когато все още нямаш дете.
Е как да няма?!!!! За да няма проблеми СЛЕД раждането на децата е добре да се провери как се държи мъжът с деца изобщо. Дали търпи лигавщини, тръшкане, някоя сценка на двегодишно. Едно е да си правиш секс с някой, друго е мъж с който имаш сериозна връзка и ще имате общи деца.

# 1 104
Янтра, от опит бих искала да ти кажа, че с децата от предишна връзка нещата са като това да заживееш с мъж - истинската картина цъфва едва когато вече сте под един покрив.

Дори и да види новият партньор лигавщини или тантрум, обикновено в началото нещата се случват навън, където хората малко или повече се съобразявят как се държат, а цирковете могат да са спорадични. Особено при съветите да не се допуска новият партньор до децата и дома им веднага и т.н къде  точно да види потенциалният нов родител какво става между 4 стени?

И друго - не е задължително панаирите да започнат веднага след началото на съжителството. В началото повечето нормални хора дават естествен времеви толеранс на децата да свикнат с промяната в обстановката и позатвярят едно, две очи за някои неща.  С времето, обаче, се вижда пълният колорит на въпросния дом, като при лекарствата е - количество Х може да е лек, но може и да е отрова. В един момент новият партньор вече ще реагира и топката отива в корта на родителя.

Да не говорим, че понякога самият родител става много дефанзивен като му се обърне внимание на някои поведенчески неща при децата му/й, които биха имали нужда от корекции. Това, обаче не означава априори, че новият партнор греши, заяжда се и т.н. Има си неща, които просто са неприемливи и ако родителят не се намеси за корекция какво правим?

# 1 105
  • София
Оф, аз няма да изтрая някой да ми прави забележка как да си гледам децата, ако ще да съм влюбена до уши. Просто настъпят ли ме там, става страшно. Може би защото предимно аз съм отглеждащият родител и трудно ще дам тази роля на някого.

# 1 106
Рокстар, ами ако човекът е прав?

Опитваш ли се да погледнеш на ситуацията отстрани, все едно гледаш друго дете. Дали поведението ще е приемливо тогава?

За добре възпитани деца е нужна и доза обективност, все пак, а не да се скача в режим майка орлица дори, когато детето очевидно не е право или се държи неприемливо.

# 1 107
Lo,La Piovra, детето на мъжа ти при вас ли живее или го виждаш спорадично?
А какво правим, ако новият партньор показва студено и прекалено критично отношение към децата от първия брак и това се задълбочава с времето?

# 1 108
  • София
Все ужасни ситуации. А какво ще кажете да сте с нов партньор вече 4 години и той всеки път като взима детето си да отива в старата си къща като това е доста често и с дни. И детето му не иска да излиза дори с мен и моите деца. Как бихте постъпили Вие?

# 1 109
А какво правим, ако новият партньор показва студено и прекалено критично отношение към децата от първия брак и това се задълбочава с времето?
Спира да е партньор на секундата и излита от живота ми със скоростта на светлината.

Яна, твоя казус го нищихме цяла тема. Нямам идея какво ново може да се добави към казаното вече.

Общи условия

Активация на акаунт