Деца от предишна връзка

• 45 049
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 140
Роки, понеже й е роден баща, може да се цупи Simple Smile Да беше доведен, 100 пъти да са го заклеймили досега Simple Smile

# 1 141
  • София
Не, не може. Роден, вносен - поведението му е крайно тъпашко.

# 1 142
Ако бяхме аз и баща ми, майка ми щеше да се опита да ни сдобри. И със сигурност щеше да се опита да го оправдае пред мен, мен да накара да го разбера. Те са си екип винаги. Simple Smile Обединен фронт, дори да не са прави.

# 1 143
Моя все още съпруг не си говори с дъщеря ни. Скараха се 2019 и оттогава не може да си отвори устата да се сдобрят. Мм да.
А, то някои и да не са скарани, все тая. Мъжът ми, например,  не разбира и не говори на един език с дъщеря си. Все им превеждам. Най обичам като почне да ме пита “това сега как го разбра” или “отде знаеш”. Или пък как от наблюдение или със слушане съм разбирала едно или друго.
Такива работи, по възможност, не страдай за това, ами дано девойката избира мъж и решава за живота си с акъл.

# 1 144
  • София
Бащата на моя син беше абдикирал от всякакви родителски отговорности и с години не поддържаше връзка с детето.
В момент на проблясък решил да му се обади, тийнът нещо му се е троснал по телефона грубо, в резултат на което баща му се разсърди трайно и отново спря всякаква комуникация.

Миналата година сърдитият баща е починал внезапно. Роднините уведомиха сина ми за трагедията и въпреки цялата нелепост на отношенията, детето искрено страдаше за загубата.

Така че.... Който е сърдит на децата си за каквото и да било, веднага да слиза на земята и да събере себе си в някакво смислено поведение, защото всичко останало е безмислен фарс.

# 1 145
Ако бяхме аз и баща ми, майка ми щеше да се опита да ни сдобри. И със сигурност щеше да се опита да го оправдае пред мен, мен да накара да го разбера. Те са си екип винаги. Simple Smile Обединен фронт, дори да не са прави.
Аз пък никога не съм го правила. И основната  причина да се разведа беше точно неадекватно поведение като родител на БНД. Хем не става дума за насилие или крайно неглижиране, а за липса на чувствителност към емоциите на детето и липса (поне според мен) на показана обич, подкрепа, положителна мотивация и приемане на дефицити, които детето има. Как пък няма да позволя подобно отношение от нов партньор.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:02 от TafTaf

# 1 146
Така, така. Не знаем точно каква е ситуацията на бащата и дъщерята при Роки, но обединеният фронт са заедно 40+ години, другите случаи явно не.

И да ме дразнят, партньори са за това, да се подкрепят. Не го смятам за лошо.

# 1 147
Така, така. Не знаем точно каква е ситуацията на бащата и дъщерята при Роки, но обединеният фронт са заедно 40+ години, другите случаи явно не.

И да ме дразнят, партньори са за това, да се подкрепят. Не го смятам за лошо.
И какъв извод може да се направи от това? Ако един баща/втори партньор се държи несправедливо с децата, в случаите, в които не е прав, майката трябва да замазва и да го защитава, че да са си заедно след 40 г.???
Само че едно е тези случаи да са единични и бащата да е развил способности да се извинява и да прощава, съвсем друго е системно да се държи кофти. Естествено и по средата са всички други нюанси.

# 1 148
Не е това изводът, отклонихме се от темата и говорим за родни бащи и че някои неща зависят и от майката, а тя не е страничен наблюдател.

Как позна, че мъжът на Роки е несправедлив с детето? Тя каза ли за какво са скарани?
Или че аз съм била права в случаите на противоречия с баща ми? Според мен може да съм била права, ама то субективно... Grinning

# 1 149
Не знам, но когато родител не говори на детето си повече от три години, вината няма как да е на детето. Просто не се сещам, какво може да направи, та родителят да е прав.

# 1 150
Лори, дори детето да е тотално говедо, родителят е затова, да е по-зрелият и да поеме отговорност да държи отношенията им в правия път.

# 1 151
Винаги да се извинява? Съмнявам се... А и Роки не е застанала на негова страна, така че не знам какво е можело да направи. Продължаваме да не знаем за какво е конфликтът.

И кой на кого не говори, аз мислех, че дъщерята не му говори. Така помня от предишни постове на Роки.

# 1 152
ТафТаф, не знам за какви дефицити иде реч, но мъжете много по-трудно от жените приемат, че от семката им може да излезе нещо с "дефект" - при всичката условност на тази дума, разбира се, да не се приема лично и като обида.

Честно казано не знам кой би бил по-толерантен към него и нуждите му - биологичен баща на дете с дефицити, на което то все пак е кръв, или чужд човек с повече чисто човешки качества и съпричастност. Аз лично познавам само един биологичен баща, който отглежда дете с неврологичен синдром заедно с втората си жена и още две деца от нея и един доведен баща, който се ожени за моя клиентка навремето, тя имаше вече пред-тийнове, едната дъщеря с много сериозни проблеми заради диабет, заедно нямат деца. Всички други, уви, се отглеждат основно от майките и тяхното разширено семейство.

# 1 153
  • София
Той на нея, писала е и друг път, ама не вярвах, че е такъв тупа̀н!
Аз отказвам да съм парламентьор и режа при първи опити да ставам.

# 1 154
Може да сме чели различни версии... Аз помня дъщерята не му говори и само пита дали е пратил пари. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт