Деца от предишна връзка

• 45 036
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Комуникацията е двустранен процес. Един родител трябва да намери начин да общуват с детето си. В края на краищата той е по-възрастният и по+зрелият, носи отговорност някаква, нали?
Скандалът беше за закъснение с 1 час, доколкото помня. Просто повод.

# 1 156
Точно! Нали затова е родител. Дори детето да е казало нещо остро и обидно, родителят е зрелият индивид.  То има много да учи.
А че повечето мъже си остават големи деца, спор няма. При все, че имам ММ за примерен татко, не е така всеотдаен като мен. Мисля, че така е заложено  в природата.

# 1 157
Не е това изводът, отклонихме се от темата и говорим за родни бащи и че някои неща зависят и от майката, а тя не е страничен наблюдател.

Как позна, че мъжът на Роки е несправедлив с детето? Тя каза ли за какво са скарани?
Или че аз съм била права в случаите на противоречия с баща ми? Според мен може да съм била права, ама то субективно... Grinning
Лорелада,за случая с дъщерята на Роки вече са ти отговорили, че родител, който не е направил нищо с ГОДИНИ, че да има комуникация с детето си няма как да няма вина, ако ще това дете да е направило най-лошото нещо на света.
А за твоя пример, изрично написах, че според мен вторият родител трябва да реагира, ако единият се държи несправедливо с детето. Както ти си описала нещата, излиза, че майка ти защитава баща ти винаги, защото са си тандем, а не само когато смята, че е прав.

# 1 158
  • София
И аз имам познат, който от 3г не общуват с едното му дете. И за мен е много странно, но явно има и такива случаи.

# 1 159
Абе всякакви инфантили има. Аз познавам един разведен родител, който всеки път като си взема детето за уикенда го води у тях,  ляга на дивана с дистанционното, детето си цъка на телефона, поръчват си готова храна и така близо пет години всички са доволни. Да, ама това дете влезе в пубертета и взе да киселее и да отклонява срещи и последния път отказало да излезе, защото искало да иде някъде си другаде да се помотае с някакви съученици. И тогава тоз ми ти родител драматично заявил "Щом е така, от днес аз съм мъртъв за тебе". И оттогава не му се обажда изобщо. Както казал на майката, чакал детето да му се извини.

# 1 160
Истината според мен е, че неангажираните бащи си търсят причина да се разсърдят.Така, докато са обидени и жертви в собствените си очи, успешно бягат от всякаква отговорност.
Но, каквото - такова. Да сме избирали правилно бащи на децата си. Дано децата ни се научат от нашите грешки, а не ги повтарят.

Относно родителите като тандем - зависи от родителите. Нашите бяха страхотно семейство и много сплотени. Майка ми винаги е играла ролята на обединител.Но и баща ми  винаги е мислел за нас.

# 1 161
  • София
Ами нашия, поне според мен, точно от инфантилност избяга от нас. Въпреки че я замаскира като отговорност "отивам да работя".
А пък от гледане на дъщеря си е бягал винаги.

# 1 162
  • Paris, France
Скрит текст:
Противоречиш си.

Нали не искаш децата ти да живеят с други мъже след евентуален развод с баща им, а и новите партньори трябва да се ходещи портфейли, които да осигуряват подаръци и купони.

Как така изведнъж започна да защитаваш обратната теза?

Детето живя с нас, сега е при майка си, където към момента е живял с двама нейни партньори.

Тъкмо ще се социализира, ще види различни модели на общуване и живот, ще се научи да се пригажда и един ден няма да има никакви проблеми с противоположния пол. Ще може да върти партньорките си около малкия си пръст, точно както правят мама и тате и ще си свирка. А някой си чукал главата и си направил бръчки и бели коси да го мисли!

Не си противореча. Като майка съм се старала да бъда праволинейна, доколкото обстоятелствата го позволяват, а също отчитайки особеностите и желанията на всяко от децата ми. Децата ми никога няма да живеят с партньор на родител. Ни-ко-га. Вече са пълнолетни 🌞. От купони моите деца не се интересуват, а подаръци също вече не ги блазнят.

Не защитавам обратната теза. Констатирам, че Коки живее така, както двамата му родители са избрали той да живее. Вече има богат опит с общуване със всякакви партньори, които са повишили дипломатическите му и вербални способности. Малко английски и е готов дипломат, топ бракоразводен адвокат. Животът учи.

Абе, от майтап не разбирате ли?

# 1 163
Замислих се дали Коки още обича кюфтета.

# 1 164
Аз пък съм бившата и имаме дете. Детето общува пълноценно с баща си при желание от всички заинтересовани, ходи му на гости, познава се и се разбира с новата жена, остава и да спи там понякога. А черешката на тортата е, че всички накуп празнувахме Нова година заедно. В кой свят живея значи?

Остави Нова година, кажи други работи не правите ли заедно?

# 1 165
Невена, щом са пълнолетни вече не са страна по казуса. Говорим за непълнолетни деца, които нямат кой знае какъв избор за смяна на местоживеенето и които ще трябва да съжителстват с други семейни партньори на единия или двамата родители именно защото са непълнолетни.

Седи една идея криво, когато се проповядва едно, а се прави друго на практика. Но, всеки както го разбира.

# 1 166
  • Paris, France
Седи една идея криво, когато се проповядва едно, а се прави друго на практика. Но, всеки както го разбира.

Проповядвам това, което правя. Повечето хора ме разбраха, мисля. В живота всеки избира какво да направи в дадена ситуация. Не мисля, че TafTaf, примерно, ще ме прочете, няма да схване сарказма и ще хукне да заживява с мъже и да ги туря в къщата си, където е детето и.

Непълнолетните деца нямат голям избор, но имат някакъв. Ако и двамата родители живеят с партньори, може би има желаещи баби или дядовци, други роднини. Така живях аз първата година в гимназията, а също и почти всяка лятна ваканция и ранното детство. Много от пишещите в темата са живяли с други роднини и без родителите им да са разделени Имам предвид да са прекарвали по 2-3 месеца лятото с баба и дядо или с роднини на морето. В краен случай има интернати, пансиони, приемни семейства.

Непълнолетните не съжителстват с партньор на родител, защото "трябва". Стигне ли се до "трябва", нещата са зле.

След определена възраст, която е към 14-15г, много деца приемат нов партньор и живот с него без проблем. На 15г си мечтаех мама да има гадже, да ходи по-често у гадже и даже да живеем с него ако ми харесва като човек.

# 1 167
  • София
Рокстар, ами ако човекът е прав?

Опитваш ли се да погледнеш на ситуацията отстрани, все едно гледаш друго дете. Дали поведението ще е приемливо тогава?

За добре възпитани деца е нужна и доза обективност, все пак, а не да се скача в режим майка орлица дори, когато детето очевидно не е право или се държи неприемливо.

Може да е прав колкото си иска, но за моите деца отговарям аз. Може да са лигави до безобразие, но са мои и ако на него не му допада, да си ходи вкъщи и да си гледа неговите. Родителите сме такива - не обичаме някой да ни казва как да си гледаме децата, само защото спи с нас. Ако си има деца - да си гледа неговите, а моите да остави на спокойствие.

# 1 168
Родителите сме такива - не обичаме някой да ни казва как да си гледаме децата, само защото спи с нас.
Е, ако само спи с теб, разбира се. Но има мъже, които, освен че спят с нас, ни обичат и им пука за нас. Даже и за децата ни им пука.

# 1 169
  • Варна
Да, гадно ще ми стане, ако нов партньор ми направи забележка за държанието на моето дете, но се познавам и знам, че поне бих се опитала да бъда обективна и да преценя дали пък човекът няма право. Ако има право, ще взема мерки, определено.

Общи условия

Активация на акаунт