Деца от предишна връзка

• 45 000
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 290
Аз, като биологична майка реша, че ще се обърнем към корените и отида да гледам пилета в Алфатар, барабар с децата, според кого и защо няма да съм отговорна майка?

Ще зависи при какви обстоятелства си взела това решение. Ако досега си живяла в голям град, в който детето ти има изградена среда, обръщала си внимание на обучението му, то има капацитета и желанието да продължи образованието си в избрана от него сфера, но в този момент ти щукне и отидеш да гледаш пилци - да решението ти няма да е в полза на детето. Ако примерно живееш с баща му, който ви малтретира и двамата, ти си абсолютно финансово зависима и не можеш да отидеш на квартира, но в Алфатар имаш роднини, които да ти подадат ръка и пилците са вариант за издръжка - да, решението ти ще е отговорно. Както виждаме, зависи от обстоятелствата.

# 1 291
То затова всички сме в столицата. Дали е правилно, не знам... Grinning Но малко се отклоняваме от темата.

# 1 292
То затова всички сме в столицата. Дали е правилно, не знам... Grinning Но малко се отклоняваме от темата.
Ме не, не се отклонянваме от темата. Всъщност централният въпрос при взимане на важни решения от родителите е как те се отразяват на децата. И това важи в особено висока степен при избора на нов партньор за съжителство. Детето не е безгласна буква, която трябва да мълчи и да се съобразява, щото ние така искаме. Въпросът е да имаме трезв поглед  при събиране с друг човек, а не да се опитваме да омаловажаваме въздействието на нашите решения върху децата и да ги обвиняваме в безсмислен инат и капризи априори.

# 1 293
Ако родителят се справя зле с функциите си, все ще е така - със или без партньор, биологичен или не.
Чудесният родител при събирането си с някого да стане скапан - не вярвам.

# 1 294
  • София
Щото всички сте в столицата, та си купувам имоти в провинцията.

Живеете си за децата, това е. Някои само и единствено.

# 1 295
Аз, като биологична майка реша, че ще се обърнем към корените и отида да гледам пилета в Алфатар, барабар с децата, според кого и защо няма да съм отговорна майка?

Не се бутай, докато си биологична майка, с биологичния баща. В своя си  живот, с  други приоритети и решения.

# 1 296
Е, именно аз това казах - не знам дали е правилно да се съберем цяла България в столицата. Но този въпрос вече е друга тема. Grinning

# 1 297
Нещата никога не са черно-бели. Малко са перфектните и тотално скапаните родители. Неособено идеален родител, за който е особено важно да има партньор, може да е склонен да се самоубеждава, че няма конфликт между партньора и детето, че то просто прави напук и трябва да бъде накарано да се подчини. Или, ако вече при наличие на общо дете се появи делене и различно отношение, отново знаците могат да се пренебрегнат с всички сили. Хората много мразим да си признаваме, че сме взели грешни решения, още повече да се чувстваме виновни и отговорни за съдбата на някой друг. Та самозаблудата е много разпространен начин за справяне, често предпочитан пред радикални действия. Същото важи и за безброй други ситуации. Колко хора седят в буквално разрушителни бракове, самоубеждавайки се, че имат леки проблеми. Как пък това се случва в първи брак, а при втори не може.

# 1 298
Защо да не може? Кой тук е твърдял, че всички втори... хммм... бракове са идеални?

# 1 299
TafTaf, при нас казусът е такъв, момчето е живяло с баща си и майка си плюс бабата по майчина, след раздялата на родителите само при бабата по майчина, после при нас с бабата и дядото по бащина, само с баща си и мен, после една година шафъл между двете баби с повечето време при бащините родители, после старите и от двете страни отказаха да го гледат, оттам принудително при майката, където живя първо с един нейн партньор, сега с друг. Не иска да се приспособи към нито един от партньорите на родителите си - нито към мен, нито към мъжете на майка си. Сметни колко местения са това за 12 годишно дете. А отговорни за отглеждането му са именно родителите. Където са те - там ще е и детето.

Да предположим, че проблемът е в мен, аз нямам подход, лоша съм и т.н. Да, обаче не харесва и мъжете на майка си и създава много проблеми и там. Ако детето е решило да се инати и да прави "мръсно" на всеки един от партньорите на родителите си, без значение от пола, трябва ли те да се съобразят с него и да останат сами? По-важно, какво научава самото дете ако му клекнат? Че може да постигне всичко стига само да се държи достатъчно гадно достатъчно дълго, та на не-родителите да не им издържат нервите, да се изпокарат с родителите и да се почне с поредица събирания и раздели и от двете страни?

# 1 300
Даскалке, помним ти добре историята, дъвкахме я месеци наред. Аз лично не мисля точно с теб да водя тези дискусии. Безсмислено е.

# 1 301
Няма как да се съди за жената, като нищо не знаем за живота й. Откъде може да се знае какво е могла тя да осигури на детето си в столицата? Ако не е имала жилище? Ако е загубила работата си? Ако е била депресирана, нещастна, зле и родопското село с тамошния мъж са я съживили? Трябвало е да гладуват с детето в София ли?

Не всеки е добре устроен финансово и не всеки е супер стабилен психически във всеки момент от живота си. Не мога да съдя жената. Нищо, че аз самата нивга не мога да живея в село и не съм си местила децата в друг град.

Таф, ти изхождаш от позцията, че, разбираш ли, всеки родител може сам да осигури всичко на детето си и друго не му трябва, да не си го и помисля. А то някак си, представи си, невинаги е така.

# 1 302
  • София
Горкото дете, подлудили са го всички, начело с родителите му! Къде и към кого точно да се привърже и установи като само го подритват като улично коте!

# 1 303
Тоя случай е незабравим, само мога да му съчувствам на това дете.

# 1 304
Няма как да се съди за жената, като нищо не знаем за живота й. Откъде може да се знае какво е могла тя да осигури на детето си в столицата? Ако не е имала жилище? Ако е загубила работата си? Ако е била депресирана, нещастна, зле и родопското село с тамошния мъж са я съживили? Трябвало е да гладуват с детето в София ли?

Не всеки е добре устроен финансово и не всеки е супер стабилен психически във всеки момент от живота си. Не мога да съдя жената. Нищо, че аз самата нивга не мога да живея в село и не съм си местила децата в друг град.

Таф, ти изхождаш от позцията, че, разбираш ли, всеки родител може сам да осигури всичко на детето си и друго не му трябва, да не си го и помисля. А то някак си, представи си, невинаги е така.
Конкретната жена я познавам добре от години. Не става въпрос за финансови проблеми, нито за депресия. Кажи ми честно и максимално обективно, това решение за сина й, не за нея, дали е било по-доброто?
Андариел, тя Даскалка не се спря, докато не изгони детето при баба му и дядо му по бащина линия, но баща му е за бой как може да позволи така да го съсипят.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 20:42 от TafTaf

Общи условия

Активация на акаунт