Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 599
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Разбирам ви сега какво имате предвид, аз съм ходила само до апартаменти с по-вътрешни/застроени улички (и така или иначе бях в чужбина 4+г, почти нямам спомен честно казано и не съм ходила там отдавна).

Какво мислите за района в Овча Купел точно до метростанция Мизия/НБУ? Гледам че се строи там и въпреки че иначе не бих казала че е много хубав квартал, тази локация ми се струва ОК за до метро и наоколо има нови сгради доста.

# 196
  • пустинята Гоби
Ако не ти пречат булевардите и панелките, мястото е комуникативно, както е модерно да се казва. Далеч е от всякъде, но с метрото е бързо и удобно да се слезе до центъра. Зависи къде работиш в крайна сметка. Има училища и градини там, трудно приемат, но не е невъзможно.

# 197
На зелено в МанЛи изток, или в Кръстова вада, в горната й половина. И на двете места има канализация и няма газ. Благодаря за мненията

# 198
В Щутгард/Манастирски Ливади и всички такива нови квартали основно си купуват апартаменти хората родени извън София.
За какъв ЩутгарТ става въпрос?

# 199
Студентски град така го наричали. И аз не знаех, ама ми казаха. Simple Smile

# 200
Щурград-по точно😂

# 201
Човек научава нещо всеки ден 🤣🤣🤣

# 202
Това за Щудгарт го научих в първи курс в университета от колегите ми, които живееха там в общежития. Първоначално се впечатлих, когато ми казаха, че една колежка е дошла от Щудгарт за лекцията в 7:30, но после всичко си дойде на мястото Joy

# 203

Какво мислите за района в Овча Купел точно до метростанция Мизия/НБУ? Гледам че се строи там и въпреки че иначе не бих казала че е много хубав квартал, тази локация ми се струва ОК за до метро и наоколо има нови сгради доста.

От едната страна ще са нови сгради, от другата са леко порутеното училище и панелките.

# 204
На зелено в МанЛи изток, или в Кръстова вада, в горната й половина. И на двете места има канализация и няма газ. Благодаря за мненията
Канализация?????Да, перфектна. Изградена като за 20-те къщи максимум които бяха в района на времето.
Сега при силен дъжд извира канална вода в долните нива на гаражи и мазета. Като дойде месец май и юни настръхвам какво ще стане ако вали силен дъжд. Говоря за Ман.ливади около последната спирка на автобусите и тролеите.

# 205
Има ли блокове без канализация в Ман.ливади/Кръстова вада?

# 206
Значи Манастирски Ливади Запад е кошмар, но пък аз доволно си живея в Манастирски Изток - района зад Вертиго вече 4-та година и съм супер доволна. Тук поне от общината са се усетили и принуждават инвеститорите да изграждат и тротоарите около сградите. Всяка сграда е газифицирана, проблем с наводнения и канализации нямаме. Районът се насели и започнаха да изникват заведения и малки квартални магазинчета (лично аз не харесвам магазинчетата в блока, с насъбраните отпред кварталници, които пият бира до 100 часа лятото). Все още е супер тихо. На 15 - 20 минути пеш съм до Южния Парк, 15 минути пеш до трамвай 7, който сме сваля до спирка на метрото или до центъра. Автобуси не ползвам, но от съседи знам, че придвижването с автобуси не им е голяма драма. С кола супер бързо се стига и до центъра (дори и в час-пик, пътувам го всеки ден) или ако се качиш на Околовръстното до други точки на града. Детските градини не ги мисля, то е ясно, че след още някои и друга година, голяма част от живущите в София ще прибягват до частните или до бабин дом. Гостите ми към момента нямат проблем с местата за паркиране. Очаква се да има Кауфланд и Фантастико след някоя и друга година. Иначе Тодор Каблешков е на 5 минути с кола и от там имаш голям избор от хранителни магазини, дрогерии и каквото ти още душа иска.

# 207
  • пустинята Гоби
Човек като чете някои мнения почва да си мисли, че явно се говори за някакви други квартали, в някакъв паралелен град.

# 208
Ако правилно се ориентирам. Манастирски Ливади изток е пространството между България и Черни Връх. Там в този квартал има ли вече улици с асфалт и дали още си пасат овцете?

# 209
Ако правилно се ориентирам. Манастирски Ливади изток е пространството между България и Черни Връх. Там в този квартал има ли вече улици с асфалт и дали още си пасат овцете?

Има си асфалт, коне, овце, крави не съм видяла за разлика от някои "по-елитни" квартали.

Общи условия

Активация на акаунт