Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 598
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Студенти може и да има, но и предлагането на маломерни жилища там е чудовищно.

# 181
  • пустинята Гоби
Замислете се за облика на кварталите и потенциални наематели, които гоните. Във Витоша не съм стъпвала, но в Манастирски ливади живеят много млади хора с деца, т.е. тук наемателите ще са с един профил. В Студентски град са ясни, въпреки че и там има млади семейства с деца. Красна поляна, Сердика и Св. Троица са малко по-различни квартали и там вече може да попаднете на доста различен типаж наематели. Аз май бих заложила на Манастирски ливади, въпреки кусурите.

# 182
Аз в нито един от изброените Wink
Но, Красна поляна, Сердика и Св. Троица - е пълно с цигани.

Конкретно от питането ти може би най-малкото зло Витоша.

# 183
За инвестиционен имот новите квартали винаги ще са по-добре. Витоша за мен е твърдо не - другите имат поне някаква транспортна инфраструктура.
И за останалите - Сердика, Света Троица - ще има наематели, може и не лоши като контингент наематели, но винаги репутацията на квартала ще дърпа цената на квадрат надолу.

# 184
  • София
как мислите, кое е по-добра инвестиция за отдаване под наем. Маломерен двустаен на партер в Бъкстон с паркомясто или еднопространствен апартамент в Студентски на среден етаж?
На една цена ли са?
Двустаен с паркомясто във всеки квартал, дори и най-лошия бие едностаен в студентски. Въпрос на числа.
Това, ако са на една възраст и не се гледа амортизацията. Ако е 50 г панелка, е по-различно малко.
Но винаги е по-добре паркомястото да се отдава отделно. Някак кандидатите си мислят, че им се полага безплатно. Или поне ако направят пазарлък. А те дори биха могли да са на отделни собственици и управлявани от 1 човек. Собственикът на гаража ще си иска неговия наем, а собственикът на апартамента ще трябва да намали със 100-150лв.
Не гарантирам за цени, но едностайните в студентски са между 500 и 600лв.
2ст с паркомясто би започвал поне от 700 в по-лоши квартали.

# 185
  • София
Благодаря за коментара.
Да кажем, че са на една цена. В Студентски е тухла съвсем ново строителство, а в Бъкстон (откъм Красно село) е тухла от 2007, което за мен си е почти ново.

За мен Студентски е от най-неатрактивните квартали, наред с Манастирски. В редките случаи, когато минавам от там, гледам да се измъкна по-бързо. За мен лично Бъкстон го превъзхожда без замисляне. Обаче опитвам да не влагам лично отношение и емоция. Виждам, че Студентски е сред най-търсените квартали. Нямам обяснение защо, но е факт. Затова и се чудех дали няма да е по-лесно отдаваем. Но първоначалното ми предпочитание беше Бъкстон.

И двата варианта имат минуси, да не навлизам в подробности, но повечето са преодолими. Още нямаме окончателно решение, ще видим какво ще стане.

# 186
Супер си е студентски, като ида в парка само млади хора и семейства с детски колички, квартал с млади хора, а и търсенето е голямо там

# 187
  • София
Тук защо всички се оплаквате от манастирски ливади? Много мои приятелки живеят там и винаги ми е харесвала локацията. Не се заяждам, просто питам.

# 188
Къде ходят на градина и училище децата от студенски град?
Особенно за училищата там положението е катастрофално!

Не знам колко хора биха се навили да плащат и наем, и в същото време да нямат шанс за градина и училище.

# 189
Явно се оправят , аз съм на границата с Дианабад, там има

# 190
  • София
Ха, де проблема с градините да касаеше само Студентски град. Ами Манастирски ливади да не би да ги превъзхождат по градини? Там се ходи по съседни райони.

# 191
  • София
Къде ходят на градина и училище децата от студенски град?
Особенно за училищата там положението е катастрофално!

Не знам колко хора биха се навили да плащат и наем, и в същото време да нямат шанс за градина и училище.
Наематели, които да ходят на градина и училище? Не, мерси!
Тези с децата си живеят в техни жилища. Студентски се отдава основно на млади, работещи 25-30 годишни амбициозни хора.

Манастирските ливади къде паркирате, като ще виждате приятелките. И къде отивате да се разходите след като се срещнете? В студентски има къде да се паркира (особено петък, събота, неделя) и има парк, 100 ресторанта и кафета, улици, тротоари, аптеки.

Аз 2-3 пъти съм ходил (в ман ли), няма улици, няма тротоари, кал до коляно, докъдето ти поглед стига. Кола до кола също докъдето ти поглед стига. Няма къде да се паркира, дори и делничен ден посред обяд. Кафене или ресторант в тая пустош пък кой ще отвори.

И за да не съм голословен, отворих произволна точка в манастирски ливади в гугъл стрийт вю, и ето какво ми излезе:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 16:58 от Танграта

# 192
  • София
На 25-30г. родители няма ли 😀?
Не е точно така, че всички семейни двойки си имат техни жилища, но не им е предпочитана локация Студентски град.

# 193
В Щутгарт/Манастирски Ливади и всички такива нови квартали основно си купуват апартаменти хората родени извън София.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 15:58 от Tombola

# 194
Тук защо всички се оплаквате от манастирски ливади? Много мои приятелки живеят там и винаги ми е харесвала локацията. Не се заяждам, просто питам.

Аз не, че имам много опит с този квартал, ама веднъж се мотах в него и не останах възторгната. Тесни улички, неводещи до никъде, защото много слепи улици са препречени от частен имот. И съвсем не е широко. Гледах емблемата на един магазин от голяма верига на "хвърлей място от мен", ама докато стигна до него обикалях поне 15 минути. И това за да мина една или две преки по нататък.

Общи условия

Активация на акаунт