Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 591
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Плюсовете за един са минуси за друг. Щом за вас е приоритет да пестите време от пътуването от и до офис, значи първи голям плюс. Ако и други неща ви харесват, още по-добре. Много е важно състоянието на входа и общите части. Това казва всичко за съседите. Не си спомням дали сте отбелязали това.

# 166
Те ще са под наем, няма да купуват.
Освен ако не е блок с малцинства или жилища за социално слаби, все тая какви са съседите. Днес са там под наем, утре са на друго място.

# 167
Вижте, Дружба си е нормален квартал и плюсовете, които изброявате са факт. Въпроса е, че живота в панелен комплекс си има и своите недостатъци, които е трудно да бъдат описани. Не говоря за инфраструктура и тн. Просто си има един панелен манталитет, с който аз поне не мога да свикна.

# 168
Ох, като се почне с този панелен матлалитет и недостатъци, които не могат да бъдат описани, падам. Живяла съм в панел, живяла съм в центъра, но разликата в манталитета нещо не я усещам в полза на центъра. Освен, ако не говорим за пълната селяния някой съсед да те поздрави с усмивка или, не дай боже, да ти помогне с багажа. Това си е панелен манталитет. В центъра като казах за пръв път "добър ден" и задържах входната врата на съседско семейство, ме изгледаха все едно пари ще им искам. Кой да ти каже, че не е прието.

# 169
Абе и под наем да си, е важно съседите да са разбрани и културни, та аз бих гледала общите части.

# 170
Това за общите части е наистина така, сега се позамислих за местата, на които съм живяла и определено има връзка. Благодаря, ще обърна специално внимание.

Под наем ще сме, нещо от сорта на 2-3 г., максимум 4.

# 171
  • Сф
Не познавам добре Дружба аз , но една приятелка беше близо до булевард и беше доста шумно. Точно в началото на 1 . Аз съм свикнала по принцип,но понеже се спомена тишина.
.. Сигурно ли е? Самолети?

# 172
Самолетите не минават над Дружба.

# 173
Аз работя и в една от сградите в близост до летището и честно казано само хеликоптерите чуваме, но те и нямат маршрут, летят по-ниско. А шумният булевард вероятно е бил Цветан Лазаров. Или Димитър Списаревски. Далеч бихме били от тях.

# 174
Ако сте до Еконта срещу Кауфланд Дружба - огромен плюс е за мен близостта на магазина. На една спирка с метрото ви са магазин Метро и Лидл. Ако работите в или около Кепитъл форт, изключително готино е да хващаш метрото в обратна посока от огромното мнозинство пътуващи. Преди пандемията работех там и живеех в Дружба 1, супер беше. На 5-6 мин от метростанцията, а имате съвсем наблизо още тролей 11, автобуси 204, 304, 404 и 604, които правят връзки с центъра и други квартали. Паркът Езерото не е толкова голям, но е приятен, наскоро пак се разходих. Друг голям плюс ако пътувате с влак или самолет, близостта на гара Искърско шосе и летището.
Като недостатък бих изтъкнала единствено контингента срещу театъра, живеят там и няма как да не ги видиш, ако минаваш по бул. Кръстьо Пастухов. Дано ви хареса Simple Smile

# 175
Благодаря на всички, които се включиха! До няколко седмици ще се пренесем. До Еконт в бл 108 сме Simple Smile

# 176
Здравейте, интересувам се от непознатите за мен "нови" квартали в София. Кои от тях имат потенциал ако купувам инвестиционен имот: кв. Витоша, кв Манастирски Ливади, кв. Студентски град?

Ако бъдат сравнени с квартали от типа на света Троица и Красна Поляна 3 част, Сердика? Тоест по-стар, но не топ квартали, но не и много зле? Къде според вас е по-добре да вземе човек?

# 177
  • София
Ако ще го давате под наем Студентски град е винаги много добра опция не, че другите не са.

# 178
А не е ли проблем в студентски град наличието на много високо предлагане? Благодаря много!

# 179
  • София
Не, студенти там винаги ще има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт