Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 581
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Така се случва и с Малинова Долина, Студентския и Дървеница. Едно и също нещо съм виждал да се води като Студентски град, а на друг сайт в Дървеница, при условие че си е точно до парк Студентски. Друго беше в южната част на Студентски град, но се води в Малинова Долина.

# 151
Здравейте, какво е мнението ви за района около бизнес център Сердика - май се води ЖК Сердика?

# 152
Здравейте, какво е мнението ви за района около бизнес център Сердика - май се води ЖК Сердика?

През деня съм в района от доста години. Изключително много латиноси, навсякъде и живущи и обикалящи. Вечер и нощем си е неприятно, пусто. Мургави 'разносвачи' със скутерчета бръмчат напред назад. Има един хранителен магазин умрял от студ, ПГ по текстил където пак учат само римляни и това е. Често около бизнес центъра кънти силна чалга от между блоковете. Още по-навътре по Гюешево почват съборетините, ливади със строителни отпадъци и изоставени халета около ТЕЦа. От другата страна където в момента строят 1Home и Софицентър положението е една идея по прилично, но не особено... Единственият транспорт към центъра е автобус 72 който също винаги е пълен с шведи. Аз не бих дошъл да живея тук.

На талази към гимназията.

# 153
Зависи от коя страна на БЦ Сердика - отгоре е Лагера, отдолу Красна поляна, от другата страна на Гешов е Сердика. В училището в Сердика със сигурност има много цигани, за квартала като цяло не знам. До Гешов съм виждала няколко цигански къщи.

# 154
Благодаря, информацията е много полезна! Вчера бяхме на оглед точно на ул Гюешево, но беше вечерта и не разбрах много от квартала. Стори ми се доста трудна връзката до центъра, а трамвай 5 хич не беше близо. Жалко..

# 155
Е то до центъра ходи и трамвай 22, от Красна поляна се хваща и не бих казала, че спирката е много далече. През квартала минава автобус 60 мисля, че беше, той не е точно към центъра, но все пак си е транспорт, ходи до метростанция Опълченска. Автобус 72 пък си е с доста добър маршрут според мен. Най-малкото минава през такива места, че може да се направи връзка с какъв ли не транспорт. Точно транспорта лично на мен не ми е проблем за този квартал.

# 156
Жената пита за района около БЦ. Сердика, в твоя отговор няма до момента нищо информативно.

Трамвай 22 ходи до центъра да, но в коя част на центъра по-точно? Гърба на министерски съвет, до където с този трамвай са 846425 спирки и 2 часа.

Автобус 60 дори не се докосва до центъра, а минава през Сердика и отива към Сливница. Автобус 72 е единствената опция както казах, ако не ти пречи сутрин и вечер да се возиш с половината Факултет.

Трамвай 5 като го пуснат е опция, до там са 10 минути пеша.

Но за всеки влак си има пътници, според нуждите и бюджета човек може да се засели навсякъде, стига да нямаше избор.

# 157
Има няколко близки спирки, с трамвай за 3 спирки се стига до метро.

# 158
Казала съм какъв транспорт има, не съм твърдяла, че всичко ходи до центъра. Иначе ако искаш да живееш на 3 спирки от центъра, си купуваш на друго място.

# 159
Жената пита за района около БЦ. Сердика, в твоя отговор няма до момента нищо информативно.

Трамвай 22 ходи до центъра да, но в коя част на центъра по-точно? Гърба на министерски съвет, до където с този трамвай са 846425 спирки и 2 часа.

Не че нещо, ама да бъдем точни - в делнични дни трамвай 22 е на всеки 5 до 6 мин. За 6 мин. си до метростанция, а за 25 - до Халите или до Младежки театър. Дали това устройва конкретен човек с неговите дестинации в града е друг въпрос.
Нямам мнение за Бизнес център Сердика и наоколо, просто не познавам района.

# 160
Какво мислите за Младост 4?

# 161
Здравейте! Има ли живущи в Дружба 1 тук? Интересуват ме... плюсовете и минусите Grinning Предстои ни евентуално да се нанесем под наем там в близост до Еконт. Някои плюсове са ми ясни предвид, че в момента сме в малко жилище на пъпа на София. Виждам доста повече зеленина (блокът е срещу някакъв парк), повече магазини, свободно паркиране (а не проклетата Синя зона, която я и сънувам), тишина на фона на пияни тълпи туристи, прибиращи се през нощта. Най-големият плюс е, че е на 10 мин от офисите ни. Плюс е и градският транспорт, който познавам доста добре в района. Какво не виждам? Ясно е, че  съм набрала много на центъра, но със сигурност има минуси, които не виждам на прима виста, както и такива, които са ясни на живущите в квартала.

# 162
Здравейте! Има ли живущи в Дружба 1 тук? Интересуват ме... плюсовете и минусите Grinning Предстои ни евентуално да се нанесем под наем там в близост до Еконт. Някои плюсове са ми ясни предвид, че в момента сме в малко жилище на пъпа на София. Виждам доста повече зеленина (блокът е срещу някакъв парк), повече магазини, свободно паркиране (а не проклетата Синя зона, която я и сънувам), тишина на фона на пияни тълпи туристи, прибиращи се през нощта. Най-големият плюс е, че е на 10 мин от офисите ни. Плюс е и градският транспорт, който познавам доста добре в района. Какво не виждам? Ясно е, че  съм набрала много на центъра, но със сигурност има минуси, които не виждам на прима виста, както и такива, които са ясни на живущите в квартала.
Дружба няма кой знае колко реални плюсове спрямо центъра. Единствено отстоянията между панелките са някакъв бонус, но по отношение на цигани, панелки, отдалеченост, транспорт, магазини, учреждения и т.н. е много по-зле. Жалко, че сте попаднали на един от малкото апартаменти, които нямат спалня към вътрешен двор. Повечето са така и спането е много тихо и приятно. П.П. Дано не ви се налага да ползвате и училища. Тогава разликата между двата квартала съвсем става от земята до небето.

# 163
Щом жилището е близо до офисите ви, това е голям плюс. А и в Дружба ще бъде с по-нисък наем от центъра на София или ако е със същия наем, жилището ще е по-голямо.
Щом е за под наем, няма какво толкова да го мислите, няма да купувате все пак.

# 164
Да, пътуваме по близо час в посока до работата, което ми тежи. А на този етап работата нямаме никакво намерение и двамата да си я сменяме, а това е нещото, до което всеки ден ходим (за разлика от фитнеси, заведения и тн.), хоум офисът приключи. Училище не ни трябва, така че това дори не съм го и мислила. Истината е, че преди години също съм живяла в по-отдалечени квартали и тамошното спокойствие истински ми липсва.

Мъфин, какво имаш предвид за транспорта? Инфраструктурно като булеварди или градски транспорт?

Общи условия

Активация на акаунт