Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 45 579
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Много съмнително ми звучи всичко...съжалявам
.сигурно нещо не е наред по документите. Банката щяла да провери...банката играе за себе си, не за теб. Ако нямаш близък много печен, ама много нотариус да ти провери нещата от до , не се занимавай, това е моя съвет. И такива бързащи и спешни са проблемни обикновено. Е освен ако не е съседа до теб, който знаеш от години.
Много по-задълбочено банката ще ти провери имота, отколкото нотариуса. Даже нотариуса въобще няма да се задълбава, а целта му е да ти изповяда сделката и да ти прибере парите.

# 646
Може ли да помоля за отзив относно района на метростанция Искърско шосе? Виждам, че наскоро откриха Лидл точно до метрото, направили са хубав паркинг и малка градинка, отсреща има блокове, пред тях минават трамваи. Да, в края на София е, но не е като в Дивия запад (разбирайте Люлин). Мисля, че има потенциал, а и метрото ми е удобно. Изглежда комуникативно място. Освен това не ми се видя пренаселено, напротив.

Мисля, че се води Дружба (не съм сигурна). Как стои въпроса с ромите в тази част на квартала (знам, че присъстват в определени части)?

# 647
  • София
Блоковете "отсреща" си е ромско гето. Останалите блокове са вехти и ужасно изглеждащи. Нещо по-добро от Дивия запад не мога да видя там, дори и на второ четене. Метро, Лидл и трамвай си ги има и в Люлин

# 648
Аз като прочетох първото изречение се озадачих.Изобщо не знам къде е това Искърско шосе пък и метростанция имало.Люлин,че е на запад,така е.Дивотии със сигурност има,но 'щото иначе народа в др.части на столицата е китка.Нали всички прииждат от цялата страна,как и къде няма дивотии?София е България.Факт!
Изглежда въпросното шосе е по-далече от цивилизацията в сравнение с дивият запад.Интересно тогава,Обеля,Надежда,Свобода,Връбница какво са и носят ли се легенди за тях?
Не знам в коя тема някой се захласваше по застрояваните ниви и долини под Витоша.Като видях горящият блок в долината на малините.....не ми ги хвалете.Блокове и кал,прах.

# 649
Да, в края на София е, но не е като в Дивия запад (разбирайте Люлин). Мисля, че има потенциал, а и метрото ми е удобно. Изглежда комуникативно място. Освен това не ми се видя пренаселено, напротив.
Дам, не е като Люлин, доста по-зле е локацията. С тая разлика, че циганските блокове в Люлин са на края на квартала, а тези в Дружба са лепнати до метрото и парка. Минавала съм точно покрай тия блокчета до МС Искърско шосе на свечеряване, не беше никак приятно, подвикваха ми разни мургави батковци.

# 650
Здравейте, аз имам фобия от ескалатори. Съвсем скоро ми се налага да отида до София и да използвам метрото. Та въпроса ми е метро станциите дали са обурудвани с асансьор или стълби? В частност питам за МС "Цариградско шосе" и МС "Стадион Васил Лвски".

# 651
  • София
И на двете места има асансьори.

# 652
И стълби.

# 653
Мисля, че стълбите са неизменни Simple Smile на места по-скоро ескалатор няма да има, отколкото са има само ескалатор без стълби.

# 654
И асансьор май не навсякъде има, поне работещ де.
Както и да е, ако ескалаторът ти е проблем, смятай че има другите две алтернативи (стълби задължително, и асансьор). Та накратко - нямаш грижи.

# 655
На линия 3 на метростанция "Орлов мост" май нямаше стълби за да се изкачиш на нивото за връзка с линия 1-4, а бяха само ескалатори, но обикновено не са пуснати всички, та може спрените да се използват като обикновено стълбище.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:54 от tre

# 656
Би трябвало да има асансьор за трудноподвижни хора, но обикновено го забутват зад някой ъгъл, за да не се ползва много-много.

# 657
На стадиона мисля, че стълби няма, а са 3 ескалатора. Асансьор би трябвало да има обаче.

# 658
Здравейте,ако искате да стройте къща, в кои райони на София бихте гледали за парцел(ако сте средна възраст с малки деца)?

# 659
Да е в чертите на столична община - Бояна, Бистрица, Панчарево, Лозен, Герман. Но не в местностите.

Общи условия

Активация на акаунт