Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 691
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Е ти ме уби направо!
Бях чела и чувала за Марково и Сарафово, че били Бевърли Хилс на Пловдив, респективно на Бургас, ама Ломско шосе че е като Холивуд булевард ...От мен печелиш награда за най-нелепо сравнение, което съм чела тук.
Бил/а ли си в Холивуд?

Не, не съм. По Ломско шосе съм минавала всеки делничен ден по 2 пъти почти 10 години.
Преходът от Ломско шосе към Холивуд булевард е проблемен.
В такъв случай не препоръчвам посещение. Ще се достигне до голямо разочарование за всеки, които предпочита да гледа на Холивуд като на бляскав квартал и съответно да проявява излишен сарказъм към тези, които са били там и знаят как действително стоят нещата.

Както и да е, темата е само за София. Ако трябва да препоръчам друг по-близък до центъра и 'по-елитен' квартал освен родния си, ще е Лозенец. Хълмът е малко тегав, но зоната е много добра за живот, то затова е и толкова скъпо там.

# 331
  • София
Това, че било велико (с.) Сарафово (понастоящем квартал) вероятно може да се чуе само от някой, който е от там, или се е преместил там.
Няма бургазлия с всичкия си, който да твърди такава нелепост.
Те по същия начин и за Крайморие или Маринка може да се говорят същите неща. Те не са по-зле.

# 332
Здравейте!
Търся жилище в София за времето , когато децата пораснат и поемат по пътя си.
Но не мога да реша в кой квартал.
Желанието ми е кварталът да е спокоен , да има зеленина (дървета) и да няма цигани, ако.може дори и преминаващи.
Моля Ви да споделите Вашите предложения за такъв квартал/ локация.

# 333
Стрелбище или Иван Вазов. Аз там мисля да се пенсионирам, ако ще е в България.

# 334
Няма квартал без преминаващи цигани, но те са и полезни - отнасят всякакви боклуци, които иначе ще се заседяват край контейнерите.
Въпросът е да са само преминаващи.

# 335
  • София
Дианабад, Мусагеница, Дървеница.
Удобен транспорт до почти навсякъде,  няма цигани.
Близо до Ст. град - ако учат. Удобно и за Младост/Бизнес парк и подобни/.

# 336
  • София
Може и в студентски. Има и спокойни зони, близо до Дианабад или в Малинова Долина.
А и защо им е на деца "спокоен" квартал. Пенсиите търсят такива.

# 337
Именно, човек като пита за зряла възраст, му казват "Студентски град". Има нещо неизживяно, да не казвам нездраво, в това пристрастие към щутгарт на дърти години.

# 338
  • София
Студентски град и спокойствие… много интересно

# 339
  • София
Няма по-неизживяно и нездраво от това, да коментираш чуждите квартали Simple Smile

# 340
  • София
Аз пък мисля, че т.н. деца би трябвало сами да изберат къде ще живеят. Квартал, град, държава - по техен избор. Естествено, че родителя може да ги подпомогне финансово и със съвет.
Може да решат да учат в чужбина, може да не им се учи и да си останат на старото място за няколко години. 
Купуване от сега за след години ми е нещо като когато  през миналия век строяха 3етажни къщи-прогимназии. Да има по 1 етаж за децата, да сме заедно. Сега или къщите са празни,  или снахите се жалят в темата за свекървите.

# 341
  • София
Спокойствието е вече извън София Simple Smile Всичко се презастроява и поскъпва. Никакъв смисъл не виждам да си карам старините тук.

# 342
Може и в студентски. Има и спокойни зони, близо до Дианабад или в Малинова Долина.
Точно това имам предвид.
Търсим по - малко жилище за след пенсия като ще сме само двама.

# 343
  • София
Точно това имам предвид.
Търсим по - малко жилище за след пенсия като ще сме само двама.
Грешката е моя. Помислих, че търсите жилище за децата. Сега това е на мода.

# 344
Дианабад е страшно презастроен вече. Студентски зад хотел Вега блоковете са един връз друг. Може и да е спокойно иначе.

Общи условия

Активация на акаунт