Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 900
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Питах в групата за слингове и раници, но понеже изглежда не са много активни, да пробвам и тук. Има ли бебеносещи дами, които са по-дребни на ръст и телосложение, да дадат мнение за удобна ергономична раница? Харесах една Boba 4g, понеже слинга ни е такъв и ми харесва, но не знам за какво да гледам. За съжаление сме в малък град и няма как да отида, да пробвам на място. Обмислям евентуално да поръчам под наем, за да мога да пробвам първо, но споделете и вие, ако имате опит.

# 226
Под наем от специализиран сайт е прекрасен вариант! Предишната бременност пробвах няколко пъти така, много удобна ми беше една на Love and Carry, ако не се лъжа. Периодът на наемане може да е седмица-две, достатъчно, за да “усетиш” дали е твоята.
После обаче какво стана.. изкуших се много от една разпродажба на Tula и си поръчах раничка, без да съм я пробвала. Казах си, толкова популярна марка, толкова доволни майки - няма да сгреша! Е... Не я носих изобщо активно - заболяваха ме кокалите отстрани, не знам аз ли нещо не нагласях, или просто ми идваше много твърда.. пазя си я в шкафа, надявам се след тази бременност, живот и здраве, пак да й дам шанс, но ако ми убива не бих се поколебала да я продам и да взема друга.
P.S. Аз съм 157 см с тесен ханш. Просто споделям мнение, може и да не е най-меродавното 😝

# 227
154см съм висока, и сега 60кг след бременността, раницата с която нося е Ергобейби омни 360 не я бях пробвала. Доволна съм на малата също много и харесва взех летния вариант защото тя е на 2м+ и активно ще нося лятото. Наложи се да я взема спешно, защото има разместване на тазобедрена ставичка и трябва да е в поза жабка максимално.

# 228
Имам въпрос случайно някоя да има легло с люлеещ механизъм и да знае как точно се спира?

# 229
има отвори долу на люлеещата част, прекарва се болт и зад чекмеджетата се слага гайка/и/.

# 230
Имам въпрос случайно някоя да има легло с люлеещ механизъм и да знае как точно се спира?

Отдолу трябва да сложите болт и гайка по принцип във всеки такъв комплект би трябвало да вървят. В нашето има.

# 231
Благодаря, ще погледна

# 232
https://britax-roemer.bg/produkt/столче-за-кола-britax-romer-baby-safe-plus-shr-ii/

Някой ползвал такава кошница за кола?
И като цяло мнение за марката?
Благодаря предварително Simple Smile

# 233
Този вид столче до кой месец / кг се ползва?

# 234
  • Beyond the stars
https://britax-roemer.bg/produkt/столче-за-кола-britax-romer-baby-safe-plus-shr-ii/

Някой ползвал такава кошница за кола?
И като цяло мнение за марката?
Благодаря предварително Simple Smile

Марката е много добра за столчета като краш тестове и т.н.
Първото ни столче 0+ беше тяхно. За конкретната кошница нямам мнение.

# 235
Марката е една от най-добрите производители на столчета. За конкретната кошница нямам мнение. Аз ползвах направо Britax dualfix i-size с подложка за новородено. Предвид че доста често заспива в столчето явно му е удобно.

# 236
Този вид столче до кой месец / кг се ползва?

# 237
  • София
Попитай в темата за столчетата. Марката  според прочетеното там е една от най-добрите. Но момичетата (а има и момче в темата) много добре ще те ориентират.

# 238
За кой град?

За София мога да кажа
Шушулка
Слинготека
Сгушени
Бебешори

Аз попаднах в групата Бебеносене с любов във фейсбук и са много любезни момичетата.

Вчера ходих в Сгушени - не за бебеносене, но съм впечатлена от вниманието, което ми отделиха. Пробвах дрехи, но разпитах и за слинг/кенгуру, жената ми обясни подробно всичко, което ме интересуваше. Помоли само ако искаме консултация за бебеносене, да се обадим предварително, тъй като отнема повече време. С удоволствие ще отива отново при тях! Единствено малко трудно ги намерихме, защото предполагахме, че са в магазин, но след малко лутане се ориентирахме.

# 239

Общи условия

Активация на акаунт