Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 880
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Оставям линк:
https://moebebe.com/detski-legla-i-spalni-komplekti/matraci-i-pr … ori/matrak-bambuk

Първоначално поръчах този с алое вера, но ми се обадиха, защото нямат наличен и взех този.
Размера е 80/45, а на оригиналния от леглото е 83/50, но понеже новия е по-обемен и пасна идеално. Иначе правех планове да натикам пелени. Малко по-висок е обаче и трябва да прецените дали ще е ок на вашата спалня.
Оригиналния е абсурдно твърд... Просто една дъска.

# 211
Аз Попринцип се замислях и за нормална кошарка, както споменах дървените легла много ми харесват, по-масивни и стабилни са ми. Бях на 10г, когато племеницата ми ме помоли да легна при нея в кошараъа, бях лекичка и нямаше проблем и когато легнах въпреки, че не беше проблем дължината на самото легълце, беше много нестабилно. Все пак за легълце на бебе до 1-2г ми се вижда Ок, при пътувания също. Аз се колебаех, но реших, че некст Ту ми ще е по-добър вариант, въпреки, че дори не съм решила дали реално ще е в стаята или в съседната, по-скоро в съседната, но с малко дете което не знам кога какво ще му пъха и къде ми се вижда по-добре в началото да е в легълце с мрежа, да няма опасност от “нападение”😂

Аз още не съм го разопаковала, но на next2 me magic cool матрака хубав ли е?

# 212
https://aiko-bg.com/product-15865012827?qty=1
Аз ако не се лъжа нашата е тази или много близо по външен вид на тази, но лилава на цвят. Удобна ми е и пасва добре до нашата спалня.

# 213
Привет, момичета.
Имате ли мнения за слинговете на Кикабу? Насочила съм се към тях, но никъде не откривам ревюта.

Ние също сме с легълце Next to me. Искам да кърмя и така бебчето ще ми е на ръка разстояние. След като умалее,ще преминем към сгъваема кошара.

# 214
Знам, че не са хубави, големи дървета са ли казвали приятелки. Аз съм с ерго бейби, но съм с раница. Аз не мога да нося малкия на раница, не съм можела почти никога, поне като започнахме да го носим не можех и на най-хубавата марка, но много майки предпочитат слинг пред раничка😊

# 215
Не съм чувала добри отзиви за тези слингове. Аз нося с ергобейби раница на 2+ м. е моята девойка

# 216
  • София
За слинг отидете в и купете от специализиран магазин - има безброй. За да се консултирате и пробвате. Не става с купуване на първото видяно в нета. В специализираните за носилки магазини имат и втора употреба понякога.

По-назад може би миналото лято бях писала тук подробно. Обаче пак да кажа, защото е важно - носенето в слинг и по-късно в раница не трябва да уморява и не води до болка. Ако нещо не е удобно на бебето, боли кръста или има друго неудобство има тези причини обичайно:
- не е подходяща носилката за съответното бебе и майка - на мен например носилки с твърд колан не са ми удобни.
- не е вързана правилно
- родителят носи прегърбен с кофти стойка
- бебето е твърде стегнато или отпуснато
- не е подходящ размер носилката

Аз и за слинга, и за купуването на раница използвах консултация. Заедно с мъжа ми за слинга, за раница ходихме тримата. Бях със слинг на caboo, сега съм с раница Caya. Нося бебето 2-3-4 часа без проблем. В слинга сме приспивали, борили сме колики и нервности, ходили сме по планини и чукари. Сега в раницата си обикаляме Където искаме. Той също носи с удоволствие.

Гледам че доста жени носят по неправилен начин носилките, а това може да доведе до много проблеми в дългосрочен план. Не е сложно да се нагласи носилката. Само така изглежда първоначално.  Има и групи, в които момичетата помагат онлайн.

# 217
Ваня, коментара ти е много полезен. Искам да те попитам за слинг и раница, кое предпочиташ и защо?

Аз лично не нося, защото съм дребна и кльощава и когато пробвах и ми го нагласиха самите момичета казаха, че най-вероятно не би ми било дълго Ок, но според мен е въпрос на конструкция:)

# 218
  • София
Няма "най-хубава марка" раница. Има много хубави марки, подходящи за различни телосложения, лични предпочитания и усещане. Аз пък харесвам твърд колан. Това не прави моята или на Ваня по-хубава или по-лоша.

# 219
  • София
Слингът е за бебета от ден 1 до 10-ина кг (според вида).
Раниците са по-големи бебета в зависимост от модела. Гледа се височината.

Аз смених с раница, защото слингът, който бяхме избрали стана неудобен и за двете ни. Започнах да се изнервям от връзването и самата материя леко провисна под тежестта, съответно бебето като мърда се смъкваше надолу. Искаше да може да се движи по-спокойно.  А го избрахме защото трябваше да е възможно най-лесно на баща ѝ да я връзва.

Раницата я избрахме с мек колан, защото по думите на консултантката наподобява усещането за носене в слинг. Взехме модел подходящ за носене на тодлър. Супер удобна ми е. Имам дадена от приятел с твърд колан - не става за мен, обаче на баща ѝ е ОК.

Консултантката в Слинготека е много дребничка и слабичка. Износила си е всичките деца и може би тя е подходяща за консултация на по-дребни момичета. В центъра се намира в района до Ректората.

# 220
Къде бих могла да се консултирам относно слингове и раници преди раждането?
Благодаря предварително!

# 221
  • София
За кой град?

За София мога да кажа
Шушулка
Слинготека
Сгушени
Бебешори

Аз попаднах в групата Бебеносене с любов във фейсбук и са много любезни момичетата.

# 222
Ако има мами от София, случайно попаднах в едно малко магазинче за пижами на пазара в Младост 2 и имаше много различни пижами за бременни/кърмене (от тези с копченцата) - 24 лева.
От този тип:

# 223
За кой град?

За София мога да кажа
Шушулка
Слинготека
Сгушени
Бебешори

Аз попаднах в групата Бебеносене с любов във фейсбук и са много любезни момичетата.

За София се интересувам.
Благодаря много

# 224
Здравейте мами, търси отзиви за тази количка? Много благодаря на отзовалите се!
Riko nano pro 2 в 1.

Общи условия

Активация на акаунт