Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 294
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • до най-прекрасния мъж
Ели, вашата няма ли коланчета? Иначе, ако не е вързана, моето шило също ще е паднала на 2рата минута.

# 481
За количката си взех раница на Чиполино. Много съм доволна- има си подложка за преобличане, цип отзад за лесен достъп. Доста е голяма и събира много неща. Джобчето отпред е с 3 по-малки термоджобчета.
С каката преди 10 г и сега с бебето ползвам едни меки пъзели от Джъмбо. Лесно се почистват, но и върху тях не трябва да се слагат тежки неща.

+1 за раница. В пъти по удобна ми беше от чантата и се използва дълго след като спряхме да използваме количката.
Подобна постелка за игра от ИКЕА имахме https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/baby-toys/0-months/ … -za-igri/30372640
След това обикаляше така или иначе цялата къща, та следващото беше килимче с пътища да си кара коли по него.
Раницата само в горната си част ли се закача за количката и при возене, не се ли клати? И аз търся някакъв универсален вариант, но ми  е важно да стои застопорена при движение.

# 482
Раницата може да се закачи с двете къси дръжки, които са отгоре. Може и с едни допълнителни, но има клатене при движение. При мен и предишната чанта си се клатеше.

# 483
Изглежда ми абсурдно изобщо да има чанта която не се клати без значение обикновена чанта или раница. Те все пак висят Simple Smile
Днес обаче попаднах на много интересна картинка - майка буташе количката си или по-скоро се опитваше да я придържа, за да не се преобърне заради препълнената й ужасно тежка чанта..

# 484
Повечето чанти за колички имат капси на самата дръжка, които като се закопчаят, ограничават движението. Моята чанта има като закачалки в горната част, така реално се закача по-късо, не виси и съответно не се клати особено.
Търсете на дръжката да има капси, да не е само с премятане. Виждала съм също майки с раници, които всъщност носят в багажника на количката, което също е вариант.

# 485
  • Beyond the stars
Раницата може да се закачи с двете къси дръжки, които са отгоре. Може и с едни допълнителни, но има клатене при движение. При мен и предишната чанта си се клатеше.

И с допълнителни куки, и с дръжките има известно клатене, но не повече от нормалната чанта. От друга страна пък удобството на раницата и свободните ръце , например като влезеш при лекар или по друг повод, ми беше незаменимо.
Като цяло от раждането насам ползавам предимно ранички, дамските чанти останаха предимно за вечерни излизания без дребен. Предполагам е въпрос на навик, на мен определено две свободни ръце винаги ми трябват Grinning

# 486
  • София/Севлиево
Ели, вашата няма ли коланчета? Иначе, ако не е вързана, моето шило също ще е паднала на 2рата минута.
Има,ама той много мрази да го вързвам,а и като падна още не бе толкова подвижен и изобщо не очаквах,че може да падне...

# 487
Здравейте,

Чакам първо детенце и нямам никакъв опит. Чудя се каква ваничка за къпане да взема. Иска ми се да е сгъваема, но все пак удобна, да има отичане и възможност за стойка, а също и да мога да закача някаква приставка за новородено.

Чудех се за този комплект на Cangaroo. Дали някой е ползвал от подобен тип сгъваема ваничка? Освен сгъваема кофа и сгъваемо канче, има и включена мрежа.
Дали бих могла да го комбинирам с някаква универсална стойка?

# 488
Ние сме със сгъваемата на Stokke със стойката и оригиналната подложка. Бебчо е на 6м и продължаваме да я ползваме и я носим с нас, като пътуваме някъде.

# 489
Без значение модела на ваничката ми препоръчаха ето тази подложка

Някой ползвал ли е такава?

# 490
  • София
В началото миехме бебето само на мивката, защото беше за малко бебе, но като му натежа дупето над 5,5-6кг извадихме ваната. Нашата е със стойка на Cangaroo мисля. Не е сгъваема, но е удобна. Макар че има вътре по-малка подложка за малко бебе, е неудобно. Ако тази подложка е на Sevi baby, ние сме с нея и тя беше причината да започнем да използваме ваната. Не е нужно дори да къпем заедно бебето, справям се и сама. Пускам слушалката на душа и поливам. Видях я по препоръка на други майки във Facebook групата и за мен е една от най-полезните ми покупки.

# 491
Страхотна е подложката на Sevi baby. Ние имаме и поставка за новородено, но тя изобщо не е удобно. С тази подложка се родихме и вече дори се смее по време на баня, а преди плачеше понякога. Купувайте я смело, и цената и е супер Simple Smile

# 492
Много ви благодаря, веднага я поръчвам. Би ми било много по-удобно да се въртя сама около бебето, за да го изкъпя, а не и още някой да ми се бута 😀

# 493
А кой модел точно, защото аз ги оглеждам от няколко седмици, но виждам че има различни. Например :

https://www.baby.bg/product/hamak-za-kapane-sevi-baby-siv/
или

https://www.baby.bg/product/multifunktsionalna-podlozhka-za-kapa … -sevi-baby-byala/

Аз пък да ви похваля- чаршафчетата и пеленките от zatebebebe.com , хубав памук и точно паснаха и на количката и на матрачето на next to ме кошарката и са с ластик.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 17:15 от mexicana___

# 494
Ние взехме вана на кикабу. Има отвор за оттичане, но не е сгъваема.
Имам и мрежата на севи бейби, но не я ползваме, не се закача много добре. Подлагам някоя друга пелена и малкия се кисне и ритка с крачета във водата. Голям кеф му е.

Общи условия

Активация на акаунт