Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 309
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Пелени муселинови ползвам за завиване в количката лятото, есента/прилетта плътните. Като беше мъничка, ако я оставям на диван или примерно нашето легло, отдолу постилах пелена.
За баня ползвам единствено хавлия, ако я къпя сама хавлията е на лирата, като я изкъпя хавлията на рамото и бебето в хавлията 😃

# 451
А не може ли след баня да се полза само ето такава хавлия?

Аз купих доста муселинови пелени на различни марки и размери, но си мислех, че са ползват да я постелиш някъде на бебето, за рамо, или да му я метнеш в количката като нещо съвсем леко за завиване. Изглеждат ми твърде тънки за да попият водата след баня, може би съм взела неподходящи?

# 452
Разбира се, че може. Аз само хавлия ползвам, това й е приложението 😁 И за себе си не ползвам пелени, а само хавлия. Пелената е по желание.

# 453
Между другото в същия ред на мисли за пелените, поръчах на наистина много различни марки, някои дори при пристигането ми се видяха неоправдано скъпи, но една много ми хареса и тя е от AliExpress, това е продавача, ако някой иска да им метне едно око:

Аз поръчах ето този десен:

Дойде много мекичка. След пране си остана мекичка, след гладенето изглежда много добре, за разлика от други къде къде по-скъпи, които също изпрах на ръка, със същия прах и омекотител и бяха като кора..
Мислех да поръчам и други десени от AliExpeess, но май вече купих твърде много…

# 454
  • гр.Пловдив
Аз пред 9г не бях чувала и виждала Муселинови пелени,сега оттук се информирах и ги намирам за практични,затова и си поръчах ,не са никак евтини обаче -за 6 бр дадох 50лв с доставката ..

# 455
  • до най-прекрасния мъж
90х90 в Лидл бяха около 10 лв за 3 бр, от Джордж взех на 12 лв за 3 бр 60х60. Другите ми ги подариха и не знам цената, но съм виждала и комплект 3 бр на около 30 лв, та няма да се учудя.

# 456
Имам най-различни пелени, кои купени, кои дадени - ползвам която ми падне за каквото ми трябва. За баня ползвам само хавлия, даже понякога грабвам някоя кърпа за ръце, ако са ми свършили хавлиите. Не намирам смисъл в особено сериозно вглеждане в тези неща.

# 457
Ами аз взех няколко еднакви на Майорал от ето този десен уж за количката, защото и тя е в бежаво и беше 36 лева едната.

Не е нещо невероятно на пипане..

# 458
  • София/Севлиево
Пелените- от електронния бебешки на Озон взех 3 броя 80/80 или 90/90 за около 12 лв,от пакостник (пак електронен) една огромна (120/120) муселинови,отделно от Пепко взех бамбукови (на практика почти не са различни) 2 комплекта по 2 броя,някъде 5-6 лв /комплект за размер около 70/70 и миналата седмица от Кауфланд на Дисни 3 бр  около 80/80 за 4.50(там и в Лидл понякога попадам на страхотни намаления на бебешки неща).Имам и 3 памучни от ранфорс ,които ще ползвам за количката лятото вместо подложка за гръбчето.Тях ги взех от 1 бебешки магазин по 4,50 парчето.В немския Амазон преди време гледах ,там има много и най-различни ,на прилични цени,но в Севлиево няма как да ми ги доставят.Трябва да занимавам ММ да ходи в София в определен ден и час и засега се въздържам да поръчвам от там.
Легло ако имате място и ви допадат най-добре трансформиращо.С баткото го ползвах до 7-годишна възраст и после го подарих.Купихме ново,където Росен спеше до 6-тия месец,обаче го научих да спи при мен и го ползваме да играе вътре в момента.

# 459
Благодаря много на всички, определено ми стана много по-ясно. ❤ Усещам,че скоро ще се развихря с покупките. Simple Smile

# 460
Пелените- от електронния бебешки на Озон взех 3 броя 80/80 или 90/90 за около 12 лв,от пакостник (пак електронен) една огромна (120/120) муселинови,отделно от Пепко взех бамбукови (на практика почти не са различни) 2 комплекта по 2 броя,някъде 5-6 лв /комплект за размер около 70/70 и миналата седмица от Кауфланд на Дисни 3 бр  около 80/80 за 4.50(там и в Лидл понякога попадам на страхотни намаления на бебешки неща).Имам и 3 памучни от ранфорс ,които ще ползвам за количката лятото вместо подложка за гръбчето.Тях ги взех от 1 бебешки магазин по 4,50 парчето.В немския Амазон преди време гледах ,там има много и най-различни ,на прилични цени,но в Севлиево няма как да ми ги доставят.Трябва да занимавам ММ да ходи в София в определен ден и час и засега се въздържам да поръчвам от там.
Легло ако имате място и ви допадат най-добре трансформиращо.С баткото го ползвах до 7-годишна възраст и после го подарих.Купихме ново,където Росен спеше до 6-тия месец,обаче го научих да спи при мен и го ползваме да играе вътре в момента.

Може ли линк за тези от от Озон? Simple Smile

# 461
  • София
Тук не е важно колко ще струва, а да имаш много. Аз имам всякакви - муселинови, тензухени, бархетни, купувани от къде ли не. Задължително слагам върху хавлийката за баня, защото много добре попива и е много по-мека и не дразни нежната бебешка кожа, след което заминава за пране, а хавлиите не ги пера след всяко къпане. Най-големите размери слагам върху повивалника, правя сянка на количката с тях и какво ли още не където трябва да се забърше. Бархетните ги ползвам за постелка или за завивка.

# 462
Някой попадал ли е на удобна чанта за количка, която се продава отделно? Моята количка е доста странен нюанс на графитеното и малко вероятно да намеря нещо,което и пасва като цвят, но поне търся по-функционална чанта.

# 463
В немския Амазон преди време гледах ,там има много и най-различни ,на прилични цени,но в Севлиево няма как да ми ги доставят.Трябва да занимавам ММ да ходи в София в определен ден и час и засега се въздържам да поръчвам от там.
[/quote]

Може да поръчате до превозвач и после те да ви изпратят с еконт. GGBG поне така работят. В немския амазон има много бебшки неща на доста по-ниски цени, отколкото ги предлагат в бг. 
Във вис виталис им комплекти бархетнк и тензухени пелени 4 бр различни размери за 10-13 лв. Аз съм доволна ит тях и имам 3-4 комплекта.

# 464
Моля мамите с опит да споделят какво килимче за игра избрахте ?
Гледам няколко варианта :
По-бюджетен : https://teddytoys.bg/kilimche-za-igra-jivotni-v-kosmosa.html
И по-скъпите и известни: https://www.ecoplay.bg/product-page/portable-greenery-lemon

Общи условия

Активация на акаунт