Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 311
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
От вашия опит легло 60/120 би ли стинало поне до 2 годишна възраст? Знам че е индивидуално според ръстта на детето, но се опитвам да преценя дали да взема 60/120 или да търся 70/140/ оказа се че вече рядко се срещат/ като вариант след като next to me  умалее.

На моята госпожица след годинката една спалня не ѝ стига. Върти се и обикаля на сън цялото легло.
Като изключим това 120х60 е ок.

# 436
Welt , а ти каква козметика ползваш?

# 437
Нашето креватче е 60/120
Малкия е на почти 1 г. И 7м. Висок е 88 см ,14 кг

# 438
Welt , а ти каква козметика ползваш?
Доста обикновена.
За измиване Babylove Ultrasensitive.
Лосион за тяло - пак на Babylove.
Олио за масажи - авокадовото масло на Wooden Spoon. Вярно, че бебето мирише на салата след него, но самото масло много ми хареса. Аз обаче го разлях и за да не поръчвам, сега купих на Мустела - ами, не ми харесва толкова. Ужасно парфюмирано е за моя вкус за бебе.
Против подсичане - Павловича мас с лайка
От самото начало къпя два пъти в седмицата, интимният тоалет си е ежедневен. Това работи за моето дете, не твърдя, че е универсално.

# 439
  • София
На ДМ съм ползвала и двата вида памперси - и базовата серия, и nature.
Nature ми харесва повече, но и другата е ОК. Не ми трябва лента, за да знам кога е за смяна.

Последно взех душгела за чувствителна кожа - и той е ОК.

Също от бебешките неща мога да похваля чашите им, предпазителите за контакти, предпазителите за ъгли, светлоотразителите за колички…

# 440
  • София
Аз ползвах и бибероните на dm, много адекватни размери имат. Второто ни дете ще е зимно бебе и съм решила да го къпя много по-рядко и на чешмата в началото. Като порасне малко -  имаме много хубава ваничка от баткото.  Мия интимните части при всяка смяна на памперса, само с вода.

# 441
За легло 70х140 вижте българските мебели димбо.

# 442
Привет, аз съм на тема пелени в момента и съм в голяма чуденка, защото само чета за муселинови,бархетни,тензухени и нямам никаква идея кое за какво се ползват, трябват ли ми и от 3 вида и по колко. Ако някой може да ми обясни, ще съм много благодарна Simple Smile

# 443
Муселиновите и тензухените са на практика едно и също - аз слагам такава върху хавлията след баня, защото попиват страхотно!
Бархетни ползвам за подлагане, завиване, забърсване, кърмене и всичко друго, което ти хрумне.

# 444
Привет, аз съм на тема пелени в момента и съм в голяма чуденка, защото само чета за муселинови,бархетни,тензухени и нямам никаква идея кое за какво се ползват, трябват ли ми и от 3 вида и по колко. Ако някой може да ми обясни, ще съм много благодарна Simple Smile
Ще се опитам да помогна, като разкажа аз за какво ползвам. Бархетните са плътни памучни пеленки. Тях слагам на повивалника, когато го слагам на спалнята, дивана или друго място, в жегата го завивам понякога с такава. Муселиновите, мисля че са като тензухените (или малко по плътни). Този тип пелени ползвам за подсушаване след баня (поставена върху хавлийката) и на дупето. По-малките размери подлагам понякога, докато кърмя, за уригване на рамото, в такава съм обвила и възглавничката с гроздови семки.
За забърсване на лицето след хранене или когато върне ползвам памучни малки кърпички, но мога да мина и без тях. Ако нямах щях да ползвам пелени.

# 445
  • София
Трите вида пелени са просто от различен тип плат, но памучни. Въпрос на лично усещане е на коя жена кое ще ѝ е удобно и приятно да ползва. На различните фирми са с леко разлики. Вземете си 2-3 в различни размери и после може да се докупят.
По принцип пелените попиват след къпане, а кърпата хавлиената отгоре затопля и затова повечето хора ги ползват в комбинация. Пелените са и по-меки. Няма повод за притеснение и няма правилно/грешно в избора на пелени.

Аз ги ползвах и ги ползвам за всичко. Вече като по-голяма леко намалих употребата им.

# 446
  • до най-прекрасния мъж
Взех комплект от 3 големи муселинови 90х90 за къпане и в началото подлагах една на възглавницата като кърмя. После си останаха само за къпане. Когато я къпем цялата, ползвам в комбинация с хавлия, когато мием дупе, само пелената. Мека е и попива страхотно. 3 са ми идеални, още се случва да се изпишка докато я бърша след баня и си трябват. Купих и 2 комплекта от по 3 малки 60х60 муселинови, които ползвам да я оригна, 1 имам в чантата да й забърсвам устата, като се олигави, 1 доскоро подлагах в леглото под главата, но започна да я дърпа и лапа и я махнах, 1 имам на стола за хранене, да й бърша устата след като я нахраня с пюре. В общи линии си имат много приложения.
Отделно купих 2 бархетни 90х90, които ползвам за постилане, ако трябва да легне на чуждо място или да я завия в количката, докато спи.
За спане вкъщи ползвам чувал от 2++ някъде. Тогава започна да се върти в леглото и да се отвива постоянно. До тогава спеше с одеалце.

# 447
Аз имам един "технически" въпрос- къпем бебето на мивката или във ваничка и достачно ли е да го увием в пелената и вече хавлийката да е на повивалника в стаята, че не си представям да успея да го увия и с двете  на ръце, особено ако съм сама.

# 448
Ние точно така процедираме. Пелената, с която го завиваме след баня, стои на лирата в банята, а хавлията е върху повивалника. Ползваме тънка бархетна пелена, която попива много добре.

# 449
Aз слагам пелената върху хавлията и огъвам така, но честно казано, не смятам, че има някакво значение.

Общи условия

Активация на акаунт