Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 314
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря за отзива. Аз имам един пакет Molfix, ще пробвам първо тях в такъв случай, за да видя и аз ли ще съм разочарована.

# 421
  • Пловдив
Ще споделя скромно мнение и моля, в никакъв случай не бих искала да ви засегна.

Бяхте споделили, че ще купувате сравнително скъпи колички ( Мима) , шишенца на Hugo Boss, но в същото време търсите максимално евтини памперси. Съветът ми е - отделете повече за памперсите, защото наистина може да стане малък ад от подсичания, гъбички, рев и зачервявания. Pampers Premium Care или подобни са много добри и при нас не са причинили нито едно от посочените неща по- горе.
Отново отбелязвам, че не желая да ви обидя, просто правя обощение на последните ви постове и споделям мнението си, за което и помолихте аудиторията.

# 422
  • до най-прекрасния мъж
От позицията на майка на почти 6-месечно бебе, споделям мнението за добри памперси. Аз бих спестила от скъпи дрехи, особено в началото, защото се износва бързо.
Не бих спестила от:
1. Мляко, ако майката не кърми;
2. Хубави памперси;
3. Хубави мокри кърпи;
4. Хубава лятна количка, защото се ползва доста дълго;
5. Хубав стол за кола (купихме компромисен, удобен е, но ако можех да си позволя, бих взела по-качествен);
6. Качествени шишета с добра антиколик система;
7. Кошара с хубав матрак.
Люлки, въртележки, активни гимнастики, дрехи, снерилизатор, уред за подгряване на шишета бих купувала най-евтините. Ползват се прекалено кратко, за да се инвестира много. А и не е сигурно, че детето ще ги хареса.

# 423
Ще споделя скромно мнение и моля, в никакъв случай не бих искала да ви засегна.

Бяхте споделили, че ще купувате сравнително скъпи колички ( Мима) , шишенца на Hugo Boss, но в същото време търсите максимално евтини памперси. Съветът ми е - отделете повече за памперсите, защото наистина може да стане малък ад от подсичания, гъбички, рев и зачервявания. Pampers Premium Care или подобни са много добри и при нас не са причинили нито едно от посочените неща по- горе.
Отново отбелязвам, че не желая да ви обидя, просто правя обощение на последните ви постове и споделям мнението си, за което и помолихте аудиторията.

Изобщо не се чувствам обидена. Никъде не съм казала, че търся най-евтините памперси. Търся памперси от които да съм доволна, нямам опит. Кое ви навежда на мисълта, че едната марка е по-добра от другата, само защото при вас е имало проблем. Ами тя и козметиката за възрастни не понася на всеки.. вероятно с вас ползваме различен крем за лице.
Определено обаче нямам намерение да купувам марка която се предлага и на българския и на турския пазар с огромна разлика в цената от магазин в България, само защото мога да си го позволя. Аз парите си не съм ги намерила на пътя. Simple Smile

# 424
Аз примерно от Памперс премиум и Хармони не съм никак доволна, ама ползвам Бамбу нейчър. Техен еквивалент в Турция, но на 3 пъти по ниска цена са тези, които написах. Не съм ги ползвала, отзивът е от сестра ми , но сега мисля да си взема и да ги пробвам. Тя ползва и Пуфис и е доволна и от тях.

# 425
  • София
Бих добавила, че не се пести и от хубава козметика. В болницата мажеха с олио на Хип и видях, че е Ок и взех и за вкъщи. Не защото искам да пестя, а за да не сменя. Останалата козметика ми беше на Биодерма. Синът ми е с бяла чувствителна кожа, но не атопична, просто е много нежен. Излезнаха му сухи петна по прасеца и лактите и бебешко акне и го водих на дерматолог. Каза, че Биодерма са хубави продукти, но ми препоръча продуктите на А-дерма Прималба. В момента ползвам и А-дерма и Биодерма и ги редувам и кожата и на лицето, и на тялото му стана невероятно мека, нежна и ухаеща приятно, а единственото бюджетно олио, което купих отиде в кофата. В Нотино и Емаг пускат добри промоции.

# 426
  • София
Точно за памперси съм малко предубедена - на сина ми му понасяха много добре и едни от най-евтините на пазара - собствените марки на Лидл и ДМ. От скромния ми опит при бебешките неща, с изключение на колички и столчета за кола, скъпо не означава най-качествено.

# 427
  • София
Аз продължавам да си ползвам памперсите на ДМ. Никаква разлика не виждам между тяхната екосерия и bamboo nature, които са значително по-скъпи и ползвах до преди няколко месеца.

За дрешките много зависи от кройката на всичко. Бях купила едни роклички от НМ миналата година, на 3-4 месеца е било бебето. Ставаха ѝ, супер бяха, в момента ги носи като туники с клинче. Достатъчно широк е отвора за главата. Но и детето не наддава бързо. Имах подарени дрешки 62 номер - като тръгнах да ги обличам докато беше 56 още - оказаха се малки Sad

# 428
  • до най-прекрасния мъж
Да, за козметиката пропуснах. И аз започнах с Хип, но минах бързо на Мустела, а сега ползвам паралелно Мустела измиващо олио за атопична кожа и А Дерма Екзомега емолиент. От емолиента на Мустела не останах доволна. Мирише на слънчогледово олио, тъй като съдържа такова. Много тежък ми идва аромата. Иначе, беше стъпка към подобряване на кожата на бебето. А Дерма идва и 2 пъти по-изгодно като цена, защото се маже по 1 път на ден, а Мустелата по 2 пъти, а като цена са еднакви почти. Сега кожата й е много приятна, нежна и мека. Не е атопична по принцип, а беше станала много суха и се белеше, затова минах на серии за атопична кожа. Аз имам такива сухи и грапави петна по кожата, затова и предпочетох да мина на такава козметика.

# 429
  • Германия
Още един глас за памперсите на дм, ползвам ги вече 5 години, че и повече, и съм безкрайно доволна, като качество изобщо не отстъпват на по-скъпите марки.

# 430
Ще ме убедите и мен да пробрам дм-ските памперси. Кои точно използвате?
А кога започнахте да ползвате гащи вместо памперси?
Аз смятам, че козметика се избира основно по състав, а не по марка/препоръка в аптеката/опаковка/цена. Чела съм състава на всичко и съм проверявала и смея да кажа, че направих добър избор. Педиатърката ме пита с какво го мажа детето, колко често го къпя, как го обличам, че има такава хубава кожа. В моя случай иде реч за дете без проблеми, така че може да се каже и че ми е лесно. Не съм питала с какво я мажат в болницата, понеже принципно имам различно мнение по отношение на тези ритуали - не къпя всеки ден, не обличам много, не поддържам висока темепература вкъщи, така че не виждам защо на тема козметика биха ни съвпаднали вижданията. Не на последно място - болниците рекламира директно определени марки, т.е. съвсем се губи причина да им се доверя.

# 431
  • Германия
Welt, аз ползвам обикновените им памперси на дм, не тези еко био мио незнам си какво 😅 гащички не ползвам, струват ми се излишно скъпи, а дребния си го преобувам без проблем и с обикновени пелени. Ще мина на тях когато започнем процеса по махане на памперса, който за сега изобщо не стои на дневен ред.

# 432
  • София/Севлиево
Памперсите baby love  на ДМ и аз ги ползвах,но понеже в нашия град до скоро нямаше ДМ точно зимата не ми се разкарваше за едни памперси до Търново, колкото и да обичам да ходя там.Пък си намерих и от кой да купувам тези,които харесвам...
Козметика пак на ДМ ползвам от както се е родил.Една с едно слонче на опаковката (пак бейби лов).И крем Бочко против подсичане,но него много рядко,т.к.не се налага.
Аз къпя през ден(по-скоро или ММ или свекървата го къпят, защото ме е страх,и големият основно ММ го къпеше,че тогава не живеехме в един град със свекърите).

# 433
  • до най-прекрасния мъж
Аз къпя през ден цялото тяло, като в неделя я мия с измивен продукт, тогава мием и косата. Пред другото време къпането ни е само с вода. В дните, в които не къпя, мия дупе, ръце и лице. Лятото, като стане по-горещо, ще я къпя всеки ден, но пак само с вода. Педиатърката ме посъветва да е през ден, защото водата е много хлорирана и това изсушава кожата на бебетата много. Наистина има ефект. Пък и е малка, какво толкова може да се изцапа едно бебе, което нито пълзи още, нито се храни само.

# 434
От вашия опит легло 60/120 би ли стинало поне до 2 годишна възраст? Знам че е индивидуално според ръстта на детето, но се опитвам да преценя дали да взема 60/120 или да търся 70/140/ оказа се че вече рядко се срещат/ като вариант след като next to me  умалее.

Общи условия

Активация на акаунт