Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 315
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Аз не съм купувала 50 размер, но ако се наложи, ще взимаме на момента. Доколкото чувам, могат да се навиват ръкавчета, а и някои 56 с прането може да станат по-малки и къси.
Размер чорапки от Пепко, които имам са 0-15...което е доста разтегливо понятие, от H&M трябва да е 10/12 за начало и 13/15 са следващите. Бих заложила на 13/15, но по-добре майките с опит да кажат, моето са само предположения.

# 406
  • Германия
Вие с бащата едри ли сте, по-точно високи ли сте? Ако сте по-скоро нормално високи към дребни надали и бебето ще се роди голямо. Моите се родиха 52 и 55 см, а ние с мъжа ми сме високи, като той е към 190см. Така че и аз очаквах да родя по-едри бебета. 50ти размер може би да съм имала 1-2 бодита и едни панталонки, колкото да имам нещо, ако бебето ни изненада с размера си.

Чорапките за новородено, които аз смятам за излишно да се вземат повече от 2-3 чифта, като размер са може би 12-14. Ходилото на бебчето е колко показалец на дължина

# 407
А купувате ли размер 50 за новородени, почнах да пазарувам и нещо се затруднявам, 56 е ясно че повечко ще взема, но за 50 ми е малко тъмна Индия... май трябва да изчакам да видя колко голямо ще стане бебето, макар  че и тези измервания са много на око.

И за чорапките да попитам,  какъв размер се водят тези за новородено, гледах в сайта на H&M но не се ориентирах?
Зависи от бебето, на моите 50 никога не им е ставал. Едната е родена 3530, другата 4250 и почнахме от 56. Ако очаквате малко бебче, тогава 50 ще е ок за 1-2 седмици. За чорапи, от падащото меню най-малкия размер или в раздел newborn.

# 408
  • София
Зависи какво Бебче очаквате. Ние сме високи родители и АГ ми беше казал, че Бебчо е дълъг, защото му е дълга тазобедрената става при измерванията. Аз купих предимно 56ци и по-малко 62ки. Взех и няколко 50 за всеки случай, които прибрах нови в шкафа. Бебето се роди 54см и 56ците за 20 дни му станаха малки. Някои ги облече по 1-2 пъти. 62ките ги носи два месеца, защото сега е на почти 3месеца и минава на 68.
Повечето чорапки бързо умаляха, тези от H&M за новородено още в началото му бяха малки и се разминаваше петата.
Но все пак зависи от детето. Племенника ми се роди с 650гр по-малко от моя син и си носи 50ките 1 месец. Simple Smile

# 409
Според АГ, които посещам размера на бебето зависи главно от размера на майката.
Аз не очаквам нашето да голямо, предвид, че аз съм малко повече от 160 см, преди да забременя бях около 45 кг, все пак 50 размер съм взела само едно комплектче за изписване, плюс в багажа сложих и едно 56 размер - да видим кое ще ползваме.
Главно съм купувала 56 размер или 62 размер. Гледам на дрешките да пише главно 0-3 месеца. Зависи от производителя някои 0-3 ги дават 56 размер, други 62 размер. Не на последно място самите производители шият различно - имаме бодита 62 размер по-малки от тези, които уж са 56. На Майорал имам и някои неща, които се водят за 1 месец, но не знам като см. колко трябва да са.

# 410
  • София/Севлиево
Точно на Косара бях взела един ромпър размер 50, защото страшно много ми хареса,а нямаше по-голям.Росен се роди 51 см и го облече 2 пъти.Но като цяло не взех почти нищо този размер, защото пък Станислав се роди 54 и 50-ти изобщо не ги облече,а 56 го израсна буквално за една седмица.
Памперси си купувам предимно от Англия.Т.к.сестра ми живее там и в началото ми прати няколко кашона на Фред и Фло(правени за Теско) и много ми харесаха.Във ФБ открих българка,която ги внася и вземам от нея,за да не ангажирам сестра ми.
В емаг гледах предната промоция на памперси-ми хич не излизаха на сметка като сравня с това,което вземам.Даже на Памперс някой път купувам голям пакет Премиум кеър при мен е по-евтин, отколкото там.

# 411
Моята дъщеря се роди 50 см, но си носи размер 50 дрешки известно време.. (трябва да погледна колко точно е порастнала през първия месец, защото съм забравила). Понякога зависи от марката или структурата на бебето.
Вметвам само идеята, че някои бодита може да носите по-дълго с помощта на удължител за боди Simple Smile е, сега, за ромпър няма да стане 😉
А, памперси пък доста ползвахме от Англия също - но Mamia. И тук ги има и дори с надценки, пак са на много добра цена.

# 412
Моят син се роди 52 см и 3500 гр. 50ти размер носи 2 седмици и то уголемените. Имаше някои неща, които му бяха малки. До последно (даже час преди секциото) ми казваха под 3кг ще е.. За това взех 3-4 комплекта 50ти размер, но бързо ги израстна

# 413
  • Пловдив
Е ние сме 173 см - аз , 188 см мъжът ми. Не е като да сме дребни, ама малката се роди 48 см и си носеше 50 размер почти месец 😃

# 414
Е ние сме 173 см - аз , 188 см мъжът ми. Не е като да сме дребни, ама малката се роди 48 см и си носеше 50 размер почти месец 😃
Хмм аз съм един 175, мъжа ми 190 и до този момент бях убедена,че бебето ще се роди поне 52-53см ама може й да се окажат в грешка 😁😁😁 Нищо де, все пак мисля да купя 50 размер при нужда само след като се роди. Все още съм скептична и се готвя за голямо бебе 😁

# 415
Да, именно аз не смея да разчитам на това, защото сме високи и слаби и двамата / 180 и 190  см/ и сме се родили големи деца, но пък бебето си отговаря за момента на гестационната седмица и май ще взема по няколко бройки  от 50 за всеки случай да няма изненади.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 17:55 от mexicana___

# 416
Ами аз съм 160см, а ММ е 170см, бебчо се роди 4кг и 56см. Размер 50 имах огромно количество всякакви дрехи от сестра ми, които и по веднъж не е обличал, а 56 р ги израстна много бързо.

# 417
  • София/Севлиево
Ирен,и ние с ММ (аз около 162-3,той някъде 174-5)сме дребни,Слави вече е по-висок от баща си и носи 44 номер обувки,а още няма 14 години и тепърва има да расте.По мои наблюдения по-малките деца ако са от един пол винаги стават по-високи от по-големите,та от сега си ги представям и двамата около и над 2 метра...

# 418
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм 171, ММ е 197 см. Бебето се роди 47 см, а по ехограф костта на крачето винаги я мереха с 2 седмици напред. Накупих  дрешки 0-3, които й бяха огромни. 56 носи 3 седмици, 0-3 до 2.5 месеца и после минахме на 62/68. От тях някои още й стават, но за летни купих 74 и 74/80 и се съмнявам да изкараме лятото с тях. На 5++ е в момента.

# 419
Соня видях, че питаш за памперси от Турция,  на мен ми купиха молфикс от там мига да кажа ужасни са... дебели, не попиват добре, а моето момиче и излезнаха и пъпчици... за другите не мога да изкажа мнение.
Аз ползвам премиум кеър или лидлските попиват добре. Ползвах и пуфис сензитив, много са сладки и меки, ама са умалени 2ка и бяха малки на моята още на няма и 5кг
Аз съм 153см мм е 178см беба се роди 50см... та няма гаранция за размери. 50 носи 1-2 дни видимо едвам и влизаше главата и с памперса трудно закопчавах.

Общи условия

Активация на акаунт