Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 360
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Mediterraneo
И аз исках деца със сини очи, ама няма. Едната е със зелени, другата с много светлокафяви. Целят род на ММ, както и той, са със сини очи. В моя род също има синеоки.

# 511
За нещата, дето природата ги е дала, не страдам и не мисля. Децата ми са прекрасни, независимо от ръста, цветовете на очи, коса, кожа, или номера на обувките им.
Пропорциите са важни и цялостния тонус, здраве, активност - физическа и ментална. Вторачването в определени мерки намирам за много глупаво.

# 512
Девойката е с абсолютно същия цвят очи като големия батко, а са с различен баща Wink От мен ще да е! До 6 годишни бяха синеоки като мен, после се измени на ей това зелено, което много си сменя цвета според осветеността, дрехите... даже и от настроението...
Скрит текст:

.....

Тъкмо се зардавах, че леко пощръкналите напред горни втори резци и кучешки си легнаха на мястото и горните зъбки се наредиха и установихме със зъболекарите, че се разминава линията на горни и долни зъби (най-видимо по разминаване на среда на предни зъби). Ще се слагат брекети, то ясно вече...

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 10:13 от peneva_a

# 513
Колко сте хубави и много си приличате!

Показвам си и аз момиченцето - на среща с любимата кулинарна влогърка. Толкова се вълнуваше, часове избира рокля и много държеше и на специална прическа. 🤐
Изтривам.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 10:13 от Mößbauer-Effekt

# 514
Имам приятелка рускиня, беличка със сини очи, има 4 деца и всички са с кафявите очи на бащата Simple Smile
Моите деца, 2 на брой, едното е с много светли сиви очи ( моите са сини) , а другото е с кафевите очи на баща й.
Да са живи и здрави. Имат най прекрасните очи на света 😍😍😍

Тарталета, на сини и кафяви очи, няма как да се получат зелени, но да много тоналности на синьо-сивото и пъстри също.

# 515
  • Mediterraneo
Тарталета, на сини и кафяви очи, няма как да се получат зелени, но да много тоналности на синьо-сивото и пъстри също.

Няма. Няма и да ми даде да й снимам очите. Зелени към шарени са, но като я погледнеш си е със съвсем зелени.

# 516
Докато не ви е дошло на главата да ви питат, на кого са сините очи на детето ви, нищо не знаете. 100 теории за гени да извадите, че от двама родители с кафяви очи може и сини, и зелени, и кафяви, един такъв въпрос, дори на шега, стига да те жегне. Иначе съм била в биологическа паралелка, генетиката ми беше интересна, ама децата на хората не коментирам.

# 517
  • Mediterraneo
Абсолютно, Дени! Моите са отрязали главата на баща си, та съм спокойна, да коментира кой каквото си иска Simple Smile Simple Smile

# 518
  • София
...че от двама родители с кафяви очи може и сини, и зелени, и кафяви, един такъв въпрос, дори на шега, стига да те жегне. Иначе съм била в биологическа паралелка, генетиката ми беше интересна, ама децата на хората не коментирам.
И правилно - на един детски РД преди години, когато дъщеря ми беше на 1-2 години, някаква майка се изцепи - На кого е това шведче?, визирайки бялата кожа, сините очи и русата коса /аз съм с матова кожа, тъмна коса и кафяви очи/. Съпругът ми е по-светъл, но също с кафяви очи, добре, че не се връзва за глупости, а и детето му е одрало иначе кожата като черти. Joy И в двата рода има баби и дядовци със сини очи.

# 519
Човешката злоба и простотия край няма!
На приятелка, която не крие, че детето и е осиновено, и забиха " Това дете е толкова красиво! Не прилича на вас"

Аз да питам как се справяте с промяната в настроенията?! И с нервните изблици?

# 520
Моята се кротна , пу-пу , няма нерви , няма изблици.

Вчера я водих отново на почистване на лице , и днес вече прилежно започна да използва медицинската козметика.
Реши да ходи и на уроци по БЕЛ и математика , та с това ще се занимава лятото.
Края на месеца са на екскурия и август на море.
Август ще намаже и с нас море,само че в Гърция.

# 521
Гледам да потуша моите нервни изблици, като начало... Че и аз в "сложна" възраст. И обяснявам, че това че нейния ден се е скапал от някоя случка или отношение, не означава, че тя трябва да съсипе нашите дни/вечери...
Ако мога да сменя темата - сменям, ако мога да я нагушкам - гушкам, ако мога да изведа на разходка - излизаме... и като се успокои я разпивтам какво и как и търсим решение... Засега работи. Ще видим после.

# 522
  • София
Аз съм със сини очи и руса коса, бащата с кафяви и кафява коса, двете ни деца са със сини очи и руси.😀

# 523

Първородният беше първенец по бяс, та с него по метода "проба-грешка" нацелихме работеща стратегия.
Изчаква се бурята да стихне напълно и детето да се успокои и тогава се обсъжда, коментира или решава, ама много спокойно. Никакви натяквания и "аз казах ли ти" , винаги споменавам че я обичам и че знам, че е трудно и за нея. Също никакъв игнор или мълчаливо търпене на изблици и нерви - дава грешни послания.

# 524
И аз отказвам да говоря с нея когато видя, че е уморена и изнервена. Общо взето чакам да се успокои, ако е спешно я разсейвам с храна (някаква хапка винаги й оправя настроението), смешка, т.н.
Слава богу я виждам като много уравновесен човек и ако направи някакво изказване не на място, после винаги се чувства адски гузно и се извинява по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт