Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 353
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
От 9 до 12 години беше проба-грешка. Установих, че ако не реагирам и съм спокойна и тя не реагира и се успокоява по-бързо. Някак пораснахме и двете. Вече нямаме драми, всяка гледа да не се нервира на другата, разбрахме че няма смисъл.
Брат ѝ е на 7 и съм съвсем дзен с него и виждам, че определено това е по-правилното. Ако истеряса, което му се случва много по-рядко, отколкото на сестра му, го оставям да му мине. А  с нея се ядосвах, виках, угаждах ѝ, абе цирк. Ама явно е трябвало да минем през това.

# 526
В малките класове,когато взимах детето,пътувахме често с тъмнокожа майка на три хлапета тя беше ниска,набита и изключително черна.И трите деца бяха млечно,прозрачно бели със сини очи и къдрава руса коса
Отплеснахте се😊
Аз си обожавам хлапето,точно,както му са се струпали гените❤

# 527
За очите само да напиша, алелите са 16, а не 4, и са малко по-сложни комбинациите. На без генетика става "ауу, ама да не си сменена в родилния дом" - като в латиноамерикански сериал Stuck Out Tongue

Но цветът на очите не е важен, а човек здрави нерви да има, че има ли пубер вкъщи, винаги ще намери начин да посвири на тях Simple Smile

# 528
  • Sunshine state
Игнорирам я като е изнервена, а ако не се търпи, директно я пращам в стаята или навън да играе, та да не се мота пред мен като тъмен облак. И моята е с със сини очи. И двамата с мъжът ми сме с такива.
Скрит текст:

# 529
Скоро ми попаднаха скечовете на тази дама

https://www.instagram.com/reel/CcoZGB6pRAG/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 530
  • София
И аз се старая да съм много търпелива с дъщеря ми и нейните настроения, но вчера си изпуснах нервите, в резултат на което тя се тръшна на леглото в стаята си и не си подаде носът навън, докато не тръгнах на работа тази сутрин. И целия цирк, защото вчера ядосана ми обяснява как си купили чипс с нейни приятелки и докато го яли, забележете - в автобуса, шофьорът им направил забележка. Съответно й влязох с по-остър тон, че на негово място дори бих ги изгонила от автобуса и че не възпитавам простак. Подразних се заради наглото й поведение - вместо да се засрами, тя изкара шофьорът виновен. Този пубертет изобщо не ми се нрави и не знам докога ще продължава това положение. Коренна разлика за една година. А относно желанието й да учи - дори не ми се отваря дума. А е 7-ми клас и ще има матури. Казва, че не й пука къде ще учи - все някъде щели да я приемат. И аз седя, гледам я и все едно виждам чуждо дете, а не моето. И чувствам... разочарование.

# 531
  • Sunshine state
Тонка, същата работа е. Все едно светът й е длъжен и редовно "не ми пука" й е в устата.Да минава по-бързо, че.. 🤣

# 532
  • София
..А относно желанието й да учи - дори не ми се отваря дума. А е 7-ми клас и ще има матури. Казва, че не й пука къде ще учи - все някъде щели да я приемат. И аз седя, гледам я и все едно виждам чуждо дете, а не моето. И чувствам... разочарование.
Уф, много гадно това. Те че ще я приемат, ще я приемат все някъде, но видях така 2 деца как отидоха в посредствени училища, които сега не харесват, а дори и ги тормозят и са доста нещастни...освен много говорене в тази посока - не знам какво ще помогне. Лошото е, че на тази възраст са много отворени, но наистина не си дават сметка за последствията, после и да ги е яд, късно...Confused

# 533
При момчетата е малко по-късно този период (+1,5г някъде) и беше малко след 7-мокласния юруш... Това не пречи момичетата в 7-ми клас да са със средно по-високи резултати, спрямо момчетата. По-късния "отричащ" период не помогна много при мотивацията на единия ми младеж, продължава си по пътя на най-малкото съпротивление и досега все му е успешно... Минималми усилия/натиск - максимален резултат Smiling Imp
Девойката засега е като другия батко като темперамент, а да видим догодина как ще е.

# 534
Само да е здрава и щастлива, другото е просто повод за раздумка.

Тонка, опитва се и нашата на моменти  и се опитваме да сме разбиращи, игнориращи някои изблици и въобще гледам да не изпадам и да се контролирам повече, защото не искам да я отчуждя.

Много трудно е хем да си родител, хем да си разбиращ, на нивото им и подкрепящ, когато понякога виждаш, че не са прави, но така- учим се взаимно.
Нито тя е била тийн преди, нито ние сме възпитавали тийн- неизбежно е да няма търкания и особености, в търсене на работещ вариант.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 15:26 от Анонимен

# 535
  • В царството на игрите:)
И аз се старая да съм много търпелива с дъщеря ми и нейните настроения, но вчера си изпуснах нервите, в резултат на което тя се тръшна на леглото в стаята си и не си подаде носът навън, докато не тръгнах на работа тази сутрин. И целия цирк, защото вчера ядосана ми обяснява как си купили чипс с нейни приятелки и докато го яли, забележете - в автобуса, шофьорът им направил забележка. Съответно й влязох с по-остър тон, че на негово място дори бих ги изгонила от автобуса и че не възпитавам простак. Подразних се заради наглото й поведение - вместо да се засрами, тя изкара шофьорът виновен. Този пубертет изобщо не ми се нрави и не знам докога ще продължава това положение. Коренна разлика за една година. А относно желанието й да учи - дори не ми се отваря дума. А е 7-ми клас и ще има матури. Казва, че не й пука къде ще учи - все някъде щели да я приемат. И аз седя, гледам я и все едно виждам чуждо дете, а не моето. И чувствам... разочарование.
Тонка, аз няма нужда да описвам нищо. Ти го правиш вместо мен SatisfiedSmiley На една люлка се люлеем Simple Smile

# 536
  • София
Аз имам нерви и търпение, но нежеланието й да учи адски много ме притеснява. Допреди тази година беше изключително разумно и прилежно дете - не ходеше без научен урок или ненаписано домашно, беше пълна отличничка. Сега си лежи на леглото, чете си романчета и е пей сърце! На пробните матури резултатите й са такива, че се вмества в "нормални" училища - нито западнали, нито елитни, средно прилично ниво. Но въпреки това тези нейни приказки, че за нищо не й пука, ме хвърлят в джаза. Един ден е толкова мила и разговорлила, на другия - огън и жупел. Постоянно съм на тръни около нея, меря си всяка една дума, премислям сто пъти какво да кажа. Не съм вярвала, че съм способна на такова волско търпение. Всичко се върти около нейното настроение, а моето - вълци го яли! Майка ми по едно време ревеше от притеснение заради непукизма на Кати, а мъжът ми вятър го вее и по-скоро се забавляла с нейния пубертет, вместо да се трогне поне малко.

# 537
  • София
Спокойно, повсеместно е явно. И аз съм със седмокласничка, където не и пука и е над нещата. Ако не съм аз ежедневно да съм и на главата, забрави да пипне нещо...

# 538
Тонка, същото променливо настроение е и у нас, но засега училището й е приоритет. Разбирам те иначе.

Близнаци, че дрънка. Цял живот съм живяла със същата майка и ми е познато смяната на настроенията и чувствата.
Но като гледам връстниците й виждам, че нямаме никакви проблеми с нея, освен адвокатстването за всички, многознаенето и острия изказ на моменти както  и смяната на настроенията.
А пък и аз както съм търпелива, въобще работя и над себе си.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 15:09 от Анонимен

# 539
Аз съм близнаци , ММ - Стрелец , дребното - овне.
Моята сама изяви желание за уроци.
Сега покрай класните учи,а и преди това ,само математиката и географията понакуцват.

Общи условия

Активация на акаунт