Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 309
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Sunshine state
Моята е с attention deficit и едвам я карам домашните да си напише, разсейва се от всичко наоколо. Дори си има и протокол в у-ще с повече време за тестове и тн. Постоянно трябва да й вися на главата за всичко. Иначе се справя много добре с материала, но тази разсеяност е проблем и за това й изкарахме протокол, та да не се шашка. Записали сме я и на занималня, в която се упражняват допълнително, но не е ентусиазирана и едва чака да приключи. Тази година ще е в 6ти клас и няма вече да я посещава. Ще вдигне купон направо. Питахме я как иска да празнува наближаващия й рожден ден, каза че иска да ходим на ресторант семейството и още едни наши семейни приятели с момченце на нейната възраст. Доволна съм, че вече не я вълнуват партита в разни детски центрове. Smiley Едно от много малкото предимства на тийнейджърството.

# 541
Аз по- трудно свиквам с идеята, че не иска да празнува с приятели ни вкъщи, ни навън.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 22:12 от Анонимен

# 542
А пробвала ли си я с идеята да празнува като голямо момиче, тоест сама с приятели да правят нещо приятно без родителско присъствие. Кино и пица след това, ескейп руум и хапване, дори само шопинг и сладолед или пикник на брега на езерото, но сами, без родител. Ти знаеш какви подходящи активности се намират по вашия край, помисли си какво можеш да предложиш. Не знам тийн, който ще откаже оферта за забавление с приятели без родител.
Но и не познавам 14-годишен, който ще иска РД в къщи с родители, торта, балони, украса и крафтс. Децата растат.

# 543
Не иска и така, а и много родители не биха се съгласило тийнове сами в къща. Все се пита кой родител ще супервайзва и къде и кой ще е там.
Та така. Всичко съм пробвала.

# 544
Не сами в къщи, а навън, сред хора, да правят нещо интересно и забавно.

Какво ще притесни родителите на приятелите, ако децата си правят пикник на езерото, а ти си в кафето на километър от там, четейки книга и готова да реагираш при проблем.
Или ако ги заведеш в мола и ги оставиш сами за да гледат кино и да хапнат джънк, а ти ги вземеш след 4-5 часа.  Например.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 18:28 от Mößbauer-Effekt

# 545
Така протече последния РД на детето.Януари е,така,че опцията е само вътре.Беше с приятелки-ескейп руум,торта,храна..сами.Само я заведихме и след 2 часа си я взехме.
Тук не се и празнува с родители на останалите деца,но поне ние присъствахме.Тази година беше абсолютно сама.

# 546
Моята дъщеря пък е наопак - днес се сдърпахме защото аз исках да излезем на слънце да се попечем, а тя отказа заради домашните. Много се 'мотка над тия домашни и постоянно се оправдава с ученето. Все ми повтаря, че "не искала да пропадне, да бъде продавачка в магазин или да мете улиците". 1000 пъти й повторихме с баща й, че една оценка няма да й съсипе живота, ако тя има план и го следва, обаче в училището "като касиер в Била"  им е станало нарицателно. Онзи ден се върна и каза, че учителя по спорт им е казал, че не го интересуват знанията им и ако не тренират ще са "умни, но дебели". Въобщо голям тормоз идва от преподавателите, а ми се иска да не се впряга толкова в това учене и да си живее детството безгрижно.

# 547
Родителите са като нас явно и искат да знаят, че има възрастен в къща/ парти.

Отделно предложих няколко обекта ( живеем на много хубаво място с много възможности за партита и природа), плюс любимото й котешко кафе където е карала и друг рд и не иска.

Вместо да сме харчили пари за парти и почерпки да сме й купили нов таблет на който да си рисува и играе Майнкрафт и толкова. Тя приятелките си ги виждала в училище всеки ден и нямало нужда от други събирания.

Понеже се местим ( на 3000км) и няма да ги види повече скоро й предложих да ги поканим на партито по изпращането ни или отделно и ме изгледа все едно й предлагам да пуши цигара Wink

Миналият рд го направила била голям и пищен именно заради местенето, нямало нужда от повече. И все компютри и таблети са й в главата.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 20:02 от Анонимен

# 548
  • София
Дъщеря ми има рд на 3 юни и ме улесни като прие предложението ми да си покани няколко приятелки и да ги заведе някъде. Тя разбира се поиска в мола - на кино, в кфс и старбъкс.

# 549
  • Mediterraneo
Голямата утре става на 17. В момента е с много ограничен приятелски кръг по различни причини и ще празнува само семейно. Обаче с гаджето й сме й подготвили изненада и ще е адски доволна- той си взе билет точно за деня и ще пристигне по време на семейната вечеря, която ще е в нашия ресторант.

# 550
Еееее, каква изненада! Завиждам, че бащата е ок с това. Не знам ММ дали би бил....Imp

# 551
Еееее, каква изненада! Завиждам, че бащата е ок с това. Не знам ММ дали би бил....Imp
Нито ние Wink, но са ни далече този тип притеснения засега.
Да е честита порасналата госпожица!

Тонка, и в Мола бих ги завела ако поискат ( кино, ресторанти и кафета).

# 552
  • София
Аз съм напълно окей дъщеря ми да си води гаджето вкъщи един ден, когато си има такова. Не бих искала да се крият по храстите, да търсят чужди терени и да се натискат из входовете и пейките в градинките, само защото родителите робуват на някакъв измислен морал.
Не съм питала мъжа ми на какво мнение е по въпроса, но мисля, че и той би предпочел дъщеря ни да е вкъщи с гаджето си, вместо незнайно къде.

# 553
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми има рд в края на този месец. Ще стане на 14. Реши да празнува на заведение без нас, само с 2 приятелки. РД е делничен ден и същите тези момичета ще ги покани уикенда на гости с преспиване. Не желае да кани други, защото според нея ( а и според мен) другите момичета много са се променили - пушат, опитват алкохол, гримират се, въобще тресе ги пубертета.

# 554
  • Mediterraneo
Тони, това е и нашето решение по въпроса. Направихме разместване вкъщи, за да разделим двете да не са в една стая, да може като гостува младежът, да са си сами. Последно стоя десетина дни, сега ще е за 5. В края на юни моята има билет да ходи при него за седмица, после идват двамата и цяло лято ще работят и двамата при нас. Младежът е на 18, въпреки това е говорено с майка му за условията на работа и заплащане и т.н. Та- нека са ми пред очите, докато може. Пък каквото, такова. Все пак е на 17, няма да е цял живот при полата ми. А бащата се оказа по- либерален и от мен Simple Smile ти да видиш, за баща на две девойки.

Общи условия

Активация на акаунт