Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Той е и най-труден от тримата, беше интересно начало - предизвикателство за всеки родител тип "квадратна консерва". Ако той беше втори или трети, в началото на пубертета му щях да съм в същия ступор.

# 661
Аз пък харесвам деца и хора, които отстояват себе си, борят се и са различни.
Малката ми къса нервичките, че устата и знае за 10, но се вътрешно се радвам, че пита “защо” а не казва само “добре, мамо” Будните деца са и по “трудни” няма как:) Ма то и ние не сме от най- благите, на кой да мясат.
Аз само чукам на дърво и плюя в пазвата, не знам какво ме чака… нейният най- бурен пубертет ще съвпадне сигур с моята критическа😅🤪🤪
Бащата плаши с изнасяне далече, много! 😅

# 662
Понякога ми е леко изкривено, че синът ми расте малко инфантилен.Напр,като минем край ДГ(често се случва) ,  започва да се тюхка къде му е отишло детството.Тази есен ще навърши 17. Но като сравнявам с по-зрелите на същата възраст, май дори се радвам, че е такъв.

Някак, по подразбиране у нас са границите, не със забрани и не с налагане. Но съдейки по нагласите му, на него дори и не би му минало през ума да води ученичка в дома ми. И съвсем откровено- не мога и не искам да нося отговорност за негативни последици в живота на чуждо дете. (А това, че е дете, го казва "Закон за закрила на детето" ).
Всеки случай, много ми е странно развитието на децата днес. Ако четем наборните теми: "Разпечатах му.., връчих му... Кажете как се подреждат желания, безкрайни теми тип" Детето се излежава, помощ, мама задачата решава"(образно казано) т е, супер социално обгрижване. А в същото време-зрели да правят отговорен секс в дома на родителите си. Ами, странно ми е и не мога да го приема.

За бременността- хубаво презервативи, ама зрели жени сме, знаем, че 100 % сигурност няма.
Както и да е, съдейки по приятелите на сина ми, че и приятелките му (има такива, с които е заедно от ДГ, като сестри са му), при нас темата не е особено актуална.
Възрастта никак не е хипотетична, но ситуацията, да.

# 663
  • София
Само ако знаете какво ми дойде до главата...
В петък чакаме дъщеря ни след училище, за да тръгнем към вилата на наши приятели. Идва нашата оклюмала, но си помислих, че е в поредното кофти настроение. Едва вчера докато се разхождахме из едно красиво място, тя дойде при мен и ми сподели какво се е случило в училище в петък.
Дъщеря ми и нейна приятелка от класа решили да се предизвикат взаимно и да си сложат като профилна снимка в инстраграмите си снимки на техни учителки. Моята си пльоснала снимката на госпожата по география. Хубаво, но техен съученик видял и докладвал на класната. От там разбират другите две госпожи, потърпевшите, и се разразява огромен скандал. Следват заплахи за изключване, за сигнал в полицията, за детска педагогическа стая и какво ли още не. Сега, наясно съм, че дъщеря ми е постъпила глупаво и й го казах, поговорихме спокойно и напоително. Тя още в петък се е извинила на госпожата по география, която всъщност е много приятен човек, но другата госпожа е откачила яко.
Днес ми позвъни класната на Кати и ме попита дали знам за случилото се. Да, знам. Искала да ме предупреди, че така и така - педагогическа стая, наказания, не знам какво си. Аз от своя страна й обясних за  общодостъпните снимки в публичното пространство и т.н. Извиних се, казах, че госпожите са в правото си да предприемат каквито и стъпки да са решили, но че не позволявам по никакъв повод дъщеря ми да бъде викана и разпитвана където и да било, без моето знание и присъствие.
И сега лежа и се чудя - аз ли не съм наред, но при какви ли не по-сериозни провинения и идиотщини в училищата, изкараха тези две тийн-пикли най-големите престъпници.
Дайте някакви съвети или насоки и какво вие бихте направи в моето положение.
Уточнявам отново, че дъщеря ми съжалява, извинила се е, осъзнава, че това, което е направила е нередно и че може да бъде изтълкувано като подигравка спрямо учителките... Дет' се вика - толкова й бил акълът. Вика ми - ама аз си слагам профилни на Селена Гомез и Тейлър Суифт. Хора, ще откача - хем ми е смешно, хем ми се реве.

# 664
Четох поста два пъти, на майка го четох на глас, която е традиционално възрастна жена, питам  какво толкова се е случило?
Стоим и се гледаме и недоумяваме...

Надявам се да премине бързо, дъщеря ти да не се разсторйва излишно.
Съжалявам много, че минавете през това.

# 665
Тонка, и аз два пъти четох и също недоумявам. Глупава детска постъпка, ама чак пък такива последици. Снимките са общодостъпни, така че госпожите нямат право на претенции. Дано бързо да мине и замине този проблем.

# 666
  • София
Аз реших, че на мен нещо не ми е наред, понеже грам не се трогвам и не смятам, че дъщеря ми е направила кой знае какво. Тийн тъпотия и чудо голямо. Ама и тия учители са се взели много насериозно... Едната госпожа казала, че може да й провалят кариерата. Жива да не бях!

# 667
Тони, ако накажат Кати ще има педагогичен съвет и имаш право да отидеш и да я защитиш.
Най-вероятно госпожите са приели деянието като позигравка и навлизане в личното пространство. Все още мисля по въпроса аз как бих реагирала ако мой ученик ми ползва снимката за профилна. Най-вероятно бих поговорила с детето и бихме се разбрали. Но имам колеги, които са много честолюбиви и биха стигнали далеч.

Хайде сега нямали право на претенции госпожите... Всеки има право на претенции, когато някой използва лика му без негово позволение.

# 668
  • София
Ека, аз не само, че бих си защитила детето, ако се стигне до там, но и бих направила консултация с адвокат.
Сега разбрах, че приятелката на дъщеря ми утре ще ходи на училище с майка си. Ще взема да звънна на жената и да си поговорим по въпроса.
Или направо и аз да се вдигна да отида, да не решат, че с отсъствието си неглижирам сериозността на случилото се. И като си помисля, че Кати не е вложила грам лошо чувство към госпожата... направиха от мухата слон.

Хайде сега нямали право на претенции госпожите... Всеки има право на претенции, когато някой използва лика му без негово позволение.
Разбира се, че имат право на претенции, но дали ще бъдат уважени вече е друг въпрос. Имам приятели и познати юристи така че още днес смятам да обезпокоя някои от тях. Накрая може да се обърне палачинката. Не позволявам никой да третира детето ми като престъпник. Съжалява, извинила се е... ами сега на шиш да я въртят - станало е вече.

# 669
Не може за такова нещо да се ангажира детска педагогическа стая, защото НЕ Е противообществена проява по смисъла на ЗБППМН. Не може и официално наказание в училище, преди мерки за подкрепа, като евентуално разговор с психолог и др. Ако нещата станат дебели и неразумни от страна на училището, съветвам консултация с адвокат, но е крайно, предполагам, че чак дотам няма да се стигне.Никакви обяснения в институции без присъствие на родител!
Божкеее, кариера! Аз съм над 15 г във форума, на кого ли не е използвана снимката, че Шарън Стоун, че Брад Пит, че спортисти, че артисти... Тамън да ни съдят за кариера, тц, тц...

# 670
  • Mars Hotel
Съгласна съм - най-обикновена тийн глупост. Няма причина и според мен да се стига до наказания и съвети. Отиди в училището, според мен, говори с учителките и се разберете. Дано да няма неприятни последици за децата.

# 671
  • София
Светкавичке, разговор с психолог вече е имало. Просто класната на дъщеря ми е психоложката в училището. Именно тя ми се обади.

# 672
Тони, да, консултирай се с адвокат за да знаеш какви мерки да предприемеш. Дано се разберете с госпожите и детето да се успокои.

# 673
  • София
Аз ще предприема мерки, само ако бъдат предприети такива срещу детето ми. И май е най-добре да се обадя на госпожата по география и да й обясня съвсем човешки, че дъщеря ми не е вложила лоши чувства и по никакъв начин не е искала да й се подиграва, ползвайки снимката й.

# 674
Да, потърси контакт с госпожата, обясни и, ще прояви разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт