Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 381
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ние купихме дерматологичен шампоан и редуваше с обикновен. Ползва и на баща си Head& Shoulders и след него и дамската серия за сух скалп и отдавна няма пърхут.

# 646
  • Mediterraneo
По въпросите за секса, гаджетата и изборите да сме либерални или консервативни родители всъщност говорим чисто хипотетично, нали? Единствено с Мьос споделяме реално ситуации. Та, хайде да поживеем и да видим на кого какво ще му се падне. Принципи всички имаме, всички сме строги и възпитаваме. Реалността на 17- годишните е доста по- различна от тази на 12- годишните. Ще се радвам да ви чета след 5-6-7 години на какъв акъл ще сте с вече пораснали тийнове.
За контрацепция съм крайна- презерватив, само и единствено. Бременност може да е най- малкото зло. Няма друг контрацептив, който предпазва от заболявания.

# 647
За контрацепция съм крайна- презерватив, само и единствено. Бременност може да е най- малкото зло. Няма друг контрацептив, който предпазва от заболявания.
Това е и моето мнение.

# 648
Не успявам да схвана каква е точно драмата в “да прави каквото иска само да не е вкъщи”, но и на мен ще ми е интересно не само декларираните предварително принципи, но и какви ще бъдат реакциите ни на реалните ситуации, които изглежда за повечето от нас предстоят до 3-5 години.

# 649
Тарталета и Дени, моите момичета са дълече от 17г, но мисля че мисленето ми е в същата посока.
И да така е, на имаш дете на 17 и такова на 12 сигурно е като да имаш и нямаш деца.
Когато нямаш имаш толкова убедителни теории Simple Smile)))

# 650
Чисто хипотетично си пишем и ние. Аз смятам едно, но животът ще покаже какво и що когато дойде момента.

# 651
  • София
Не-хипотетипно минах със сина си през такава ситуация и съвсем не-хипотетично не съм позволявала преспиване у дома. Не виждам причина да си променя подхода за щерката.
Те и секс могат да намерят къде да правят, и да пушат, и да се напият, но това не означава, че трябва да ги оставя да го правят пред мен, че да им е по-лесно.
Либерална съм, даже много, супер сме си близки с децата, споделят ми и си говорим спокойно- затова и не ми е било проблем да сложа тази граница и тя да се приеме нормално и с разбиране. Това май е било единственото, на което съм казала не, така го усещам не мога да си променя възприятията.

# 652
Съвсем се омотах аз, но не ми се чете пак всичко. Кое от всички?
Може да правят секс, но да не е у вас.
Може да е у вас, но само, когато вас ви няма и да не е с преспиване.
Ако може да правят секс, но не и у вас, тогава къде може? Къде одобрявате?
Ако момчето преспива у вас и вие също сте си вкъщи, сигурни ли сте, че точно тогава те правят нещо? Възможно е вашето присъствие в друга стая, дори и отдалечена или на друг етаж, да ги притеснява пък и просто да си спят децата.
Както си казах вече, моето дете е малко. Надявам се докато тя расте, аз също да узрявам.

# 653
  • София
Ако са към мен въпросите- не позволявам ученически гаджета да преспиват у дома.

# 654
  • Sunshine state
Ама всеки да си позволява каквото си иска, къщите и децата са си негови. Аз казвам у нас какво е разрешено и какво не.

# 655
  • София
Е да де Simple Smile И аз така. Никакви лоши мисли и чувства към различно мислещите - най-малкото и Мьос и Тарти са ми толкова любими съфорумки Heart от години.

# 656
Аз гледам да не се изказвам много категорично, че квото съм казал- “няма как да стане” това нв ми е дошло на главата.
Голямата не е водила у дома гадже, купони и там квото е било, когато нас ни няма( това в често, та има мегдан:))) Приспивали са като малки деца, но те са били на семейни приятели.
Обаче малката е крайно различна от кака си, от нея висчко чакаме.
Няма да преритваме от щастие, ако спи с гадже в детската, но след 16-17 е напълно нормално и ако няма терен момчето, все пак ще предпочета у нас, като ние не сме там, околкото на някоя пейка в парка. Надявам се да си намери старомоден приятел, кавалер, с либерална майка и там да вЪрят😅🤪🤪🤭
Аз никога не съм си полисляла да спя у нас с гаджето ми. Иначе имах такова, идвал е на обяди, вечери, познаваха го, одобряваха го. То и зет им стана после.
Искам висчко да ми споделят децата, каквото и ще да са, са си мои и ще ги браня и подкрепям докато гледам. Гейове, разведени, пак женени, квото такова. Тежко ще е за всеки родител, но и з детето няма да е леко. И ако не го подкрепи най- близкия човек - мама, то кой?!

# 657
Абсолютно  съм съгласна, даже ей така на думи им го повтарям , че аз съм човека който ще ги подкрепи каквото и да имат нужда.

Другото което като цяло си мисля че не искам да имат сериозните връзки и големите любови на по 17-20г. Искам да порастнат, да съберат опит и критерий, за да си изберат партньор.

За мен ученическите гаджета, случайните гаджета и започващите връзки са много важни за това как се изгражда точно този критерий на децата. Бих била по-спокойна, ако зная все пак що за хора са.
Не мисля че вкъщи могат да ми доведат само "последният". Къщата ми не е хан, но ми се иска дъщеря ми да ми вярва и да да не я е страх да поиска помощ или съвет.
Това не означава че ще и купувам презервативите или, че ще питам как и какво се случва.
Така си го представям...

# 658
На мен не ми пречат различните мнения, колкото и да са категорични. Интересно ми е да ги чета.

Вчера с първородния обикаляхме един университет и го погледнах пак със съвсем други очи. Възмъжал и поумнял, пред много важни решения, напрегнат но и спокоен. Пък като ме обзеха едни мисли и спомени, щях да ревна насред кампуса. Спомних си началото на пубертета му, категоричността ми, упорството ми нещата да се случват точно както аз смятам, разочарованието от лъжите, мързела, агресията, сълзите ми нощем, несбъднатите ми очаквания, дългите разговори, скандали, цупене, паник атаките ми.  И процеса на съзряването ми като родител си припомних, самоанализите, мислите,  катарзиса през който минах, промяната в мен.
Не твърдя, че моят подход е най-правилен или разумен универсално. Но за нас е.
Синът ни се превръща в честен, уверен и стоящ зад решенията си млад човек. Не е идеален, но е прекрасен. Щастлива съм, че изживява първата си любов красиво и открито. Нито купувам презервативи, нито ми се отчита какво и как са правили, що за простотия?!? Живеем удобно, така щото всеки разполага с баня и стая, не си влизаме в личното пространство и се уважаваме взаимно.

Извинете, дълго стана, скучая преди мач. В момента съм в залата, в която същия първороден води отбор от двайсетина 10-12 годишни на важни квалификации като самостоятелен треньор. И родителите и клубът разчитат на него. Отговорността е голяма, но той се справя мъжки.

# 659
Мобиус, големият винаги обира калая, сега другите двама ще минат през утъпкани от него пътеки.😅 Ти звучиш спокойна, детето е щастливо и свястно, начи мисията е изпълнена:)
С вторите деца категоричността омеква рязко😅🤪 Пък ако има и трето съвсем:)

Общи условия

Активация на акаунт