Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Дъщеря ми си мие косата на 3-4 дни. И още, и още не я мие хубаво. Или не слага хубаво шампоан, или не го изплаква хубаво... откачам. Една вечер чак я накарах да влезе втори път в банята и да си измие пак косата. Преди месеци ѝ се бяха появили крусти, но успях да ги изчистя бързо.

Хай, Юсерин имат шампоан за свръхчувствителен скалп с бисаболол, това е и успокояващата активна съставка в отварата от лайка. Може да видиш за тестер в някоя аптека.

# 211
За чувствителен и сърбящ скалп препоръчвам това. Слага в джоб и по-скъпи марки.

# 212
  • Варна
Вече направо ми писна да купувам скъпи шампоани и така да стоят. Тя има, както споменах, много дълга и гъста коса. За едно измиване заминава значително количество и си идва разход, но ще го плащам, само и само да не стават по-големи проблеми.

# 213
Блу,
Детето като е в банята не усеща ли, че косата и примерно е насапунена, със шампоан. Не я ли пипа като излезе от душа? Помня, че и преди си споделяла, че има трудности и затова и помагаш в миенето.

# 214
За чувствителен и сърбящ скалп препоръчвам това. Слага в джоб и по-скъпи марки.

Не помага на всеки, аз не съм видяла никакъв ефект. Но при козметиката е така- проба/грешка

# 215
Приятелка ми развива теории, че не трябва да се мие често косата с шампоан и не дава на дъщеря си след плуване да ползва. Детето и взема от моето, когато са заедно на басейна.
Поне два пъти на седмица си е наложително да се мие косата, според мен. Говоря за нормална коса, ако някой има мазна и тънка, сигурно и по-често
А препаратите в басейна са много полезни, нали... Всякакви нелогични разбирания има. Интересно защо ежедневното миене на тялото се счита за полезно, а на главата - не? Колкото се цапа едното, толкова се цапа и другото. И "вредата" от миенето е една и съща.

# 216
Дени, някакъв микс от не се усещя, не я вълнува, косата ѝ е много гъста (поне се съгласи да я скъси и сега е едва до раменете), водата в района е много твърда, моите очаквания са много високи...

# 217
Дъщеря ми си мие косата на 3-4 дни. И още, и още не я мие хубаво. Или не слага хубаво шампоан, или не го изплаква хубаво... откачам. Една вечер чак я накарах да влезе втори път в банята и да си измие пак косата. Преди месеци ѝ се бяха появили крусти, но успях да ги изчистя бързо.

Хай, Юсерин имат шампоан за свръхчувствителен скалп с бисаболол, това е и успокояващата активна съставка в отварата от лайка. Може да видиш за тестер в някоя аптека.

На колко години е?

И аз мия косищата на щерката... дъгли права и гъста коса, все има по някое петно от  маска за коса по нея...

# 218
На 12, хич вече не е малка.

# 219
  • Mediterraneo
Категорично съм забранила ежедневно миене на косата с шампоани и двете се съобразяват с това. 2 пъти седмично е предостатъчно.

# 220
Щерката се къпе сама от пет годишна, а от девет годишна си мие и косата сама. Отне време да се научи, но така смятам че е правилно.
Мога да дам съвет, но няма как да я спра да я мие всяка вечер или да си бръсне ръцете примерно, ако го пожелае. Големи деца са все пак.

# 221
Наща знае да слага гланц и парфюм, но косата не я мие добре сама:) Аз или кака и плакнем и контролираме.
Два пъти седмично, останалите дни само тяло.
На морето или след басейн задължително се измива косата! Солата и препаратите ще съсипят 100 пъти повече косата от шампоана, това за онази майка дето не давала да се мие всеки ден костата…
С Джонсън бебешкия зелена тубичка мием, няма пърхот, още не и се омазнява особено.
Деца които спортуват активно, всеки ден, може и по често да се налага да мият косите.

Жаки още не се поти активно, няма мирис, ползва Дав ролка. Тя сама иска да я проявяваме, голям страх да не миришела 😅🤪
Тя се облича и има афинитет към женствени дрехи, гони модата:) Каката до 16 се мъкнеше с оувърсайз суитчери и широки дънки.
Малката си избира фибички, диадеми, всичко в тон:) Сутрин голямо ресане и гласене пада🤪😅
Една майка ги е раждала, а грам не си мясат:)
Онзи ден се пръскала с на кака си вечрния парфюм:) Омирисала цялата класна стая, вика умрях от срам, ходила са си мие вратлето в тоалетната с вода и сапун да се измирише 🤣
Повече нямало да се пръска 🙃

Онзи ден намерих клипче, на което е на 5 и обяснвява за дневната и рутина за лице🤪😅😅🤣 Без зъби е и е адкси смешна. И грим показва, с детски сенки, така мило ми стана, от малка си е кокетка❤

# 222
  • Sunshine state
И аз си мия косата всеки ден с ежедневни или бебешки шампоани от години, нито ми е окапала, нито ми е изсъхнала на метла или изтощена. Винаги ми е чиста и свежа, така ми харесва. Косата ми е нормална, не е особено гъста, нито рядка. Права е и съм на руси кичури. Нейната е леко чуплива, но е с моята структура и косъм. Тук често ходим на плаж и на басейн, след което задължително косата се мие. Тия остарели теории, че не бивало, аз не ги приемам. Сега ако косата е много гъста и трудно се мие и съхне, бих разбрала миене на 2-3 дни, но след басейн за мен е задължително миенето при всякакъв тип коса.
Моята щерка отскоро проявява интерес към парфюми и вече не ще какво да е, а ми е присвоила най-хубавите. Не ще и да чуе за малиция бон бонс вече. 😄

# 223
  • Пловдив
Дерматоложка ми е обяснявала, че не е добре да се мие косата всеки ден, защото се отмива естественото омазняване на скалпа и той става чувствителен. Аз мия моята два пъти в седмицата, а дъщеря ми  на 6 дни. Но ние така си го усещаме. Ако ни се замърсяват косите лесно, ще се мием по-често.

# 224
Аз също си мия косата всеки ден или през ден, също я изсушавам. Немога да си представя да спортувам, изпотена и да измия само тялото. Дъщеря ми се мие през ден или през 2 дни, но нейната е мазна и както писах имаше себорея, която се изчисти с шампоана. За мен е по-опасно отделения секрет да запушва скалпа и да излъчва миризма, така че предпочитам детето да се чувства комфортно пред това да си заслужи обиди в училище.

И при нас се прекалява с парфюма. Все гледам да й вземам някакви по-леки за да не е натрапчиво, но като я целуна по косата и ме лъхва. Предполагам много още ще се променя с годините, това е също едно от временните неща.

Общи условия

Активация на акаунт