Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 998
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Воистина Воскресе!
Живи и здрави и вие и семействата ви !

# 241
Честит празник на всички, които днес празнуват! Да ви се падне бияча и да сте здрави през цялата година!

Като споменахте чисти нокти - моята дъщеря не понася маникюр, дори лак не позволява да й слагам. Сама си изрязва ноктите и имаше няколко фала като започна с възпалени кожички. Сега вече много добре се справя.
Вашите момичета носят ли маникюр? Гледам някои тинейджърки са с много весели нокти.

# 242
  • Пловдив
Христос Воскресе!

Моята дъщеря от миналата година, когато беше на 14, започна да носи маникюр, ходила е няколко пъти в салон, но прави и почивки.
Допреди това си беше дете и ноктите не я вълнуваха изобщо Simple Smile

# 243
  • Sunshine state
Моята не ще и да чуе за маникюр, носи къси нокти без нищо. Чудя се кога ли ще започне да се вълнува от типично женски неща? Косата й е като гнездо понякога и я връщам по 10 пъти да я среше, а не да ходи като Румцайс. 😄🤣

# 244
Моята кифла беше с леля й на шопинг. Върна се с пълна торба дрехи. Много й харесаха широките дънки ( до сега само с много тесни ходеше ) и утре ще ходим за още едни такива. Много й е важно да е модерна. Joy

# 245
  • София
Честито Възкресение!
На дъщеря ми са й средно дълги ноктите, но не е с лак, тъй като в класа й никой не се лакира. Иначе гледам, че масово 13-14 годишни момичета са с гел лак и ужасно дълги и заострени нокти, които лично на мен са ми много гнусни.
И аз като Жаки не разбирам за какво е този спор за косите. Всеки да си я мие колкото пъти иска. Дъщеря ми я мие 3 пъти седмично. Няма да ходи с мазна коса много ясно.

# 246
Дъщеря ми не ходи на маникюр, сигурно защото аз въобще нямам и не ползвам. Тя обаче сама си ги лакира и прави. Много я бива. За гел-лакове не говорим. Сега е почти на 15г. До миналата година се лакираше само през ваканции, сега не я следя.

# 247
Да ви се падне бияча и да сте здрави през цялата година!
Да ни се падне, ама пубертетка знаеш ли как се сърди като и натряскахме яйцето 😆 Мани, мани, все сме у пакост 😋 Хубавото е, че бързо минават тези настроения.
Иначе с ноктите не можем да стигнем до единодушие, в смисъл стигаме, но не и на практика. Много неприятен навик има да си зачеква кожички с пръсти, а и понякога със зъби 😔 Как ли не й говорих, ефектът е слаб. Сега иска куче да вземаме, викам й, с тез ръце в устата, никакво куче. Ако това й дойде като стимул да спре, ще е супер.

# 248
  • Sunshine state
Нашата по едно време миналата година започна да си гризе ноктите и взех един горчив лак - мигновен ефект и ни кожички, ни нокти гризеше след него, та даже и ако хване филия хляб, и тя горчеше и ядеше всичкос. прибори. 🤣

# 249
Моята дъщеря като беше на 11 се беше запалила по лакове , рисунки върху нокът . Сега въобще не я интересува а и няма време. Слага си като излизаме  безцветна спирала и това е за сега.  Аз още преди две години и купих червило и гримове  да си има лично нейни да не иска от други деца или мойте.  Гримираше се в къщи като проба един вид.  Сега две години по късно не се гримира вече , мина и мерака за това. Кожата и косата й се промениха  в пубертета , бързо се омазняват и сега с това се бори.
Облича се нормално, по нейните критерии с широки дънки а и в училище не им дават с изрязани потници и дънки.

# 250
  • Mediterraneo
И двете се лакират с черен лак, носят предимно къси ноктите си. Но черен лак се поддържа трудно и рядко се лакират Simple Smile Малката, заради волейбола, и да иска, дълги нокти не може да носи. А пък за гел лакове и чудесии даже и не се говори, аз такова нещо не слагам на ръцете си посмъртно.

# 251
Нашата по едно време миналата година започна да си гризе ноктите и взех един горчив лак - мигновен ефект и ни кожички, ни нокти гризеше след него, та даже и ако хване филия хляб, и тя горчеше и ядеше всичкос. прибори. 🤣
Кой сте взели, моята дъщеря има голям проблем с гризане на нокти и кожи.
Мазала съм с лак уж горчив, не я спира изобщо. Ужасно и изглеждат ръцете.
Иначе за миенето на коса, тъй като е с много дълга и гъста коса, не измиваше добре от шампоана, в резултат имаше пърхот и лепка на главата. Влязох с нея в банята да и покажа как да я измива, оттогава няма проблеми. Но ми се сърди, като и кажа че трябва да я мие два пъти седмично.AstonishedAnguished

# 252
  • Sunshine state
Оттук (САЩ) поръчах от амазон един, но е много горчив наистина. Не знам дали в България го има, но ето снимка.

# 253
Моята ме гризе, а си чопли нокти и кожички. Не ми харесва как изглеждат ръцете, но не знам как да противодействам

# 254
Мисля, че тези хора са  нервни и много активни с много енергия  и това им влияе при гризенето на нокти и кожички.  Имам познати (големи хора),които трябва постоянно да вършат нещо, да работят  и когато са седнали в покой започват да си гризат ноктите. Слагаха си гел лак за да не гризат.

Общи условия

Активация на акаунт