Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 016
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
За чувствителен и сърбящ скалп препоръчвам това. Слага в джоб и по-скъпи марки.

И този не подейства... Ще ходим на лекар, то се е видяло.

# 301
  • Пловдив
Момичетата ви използват ли слънцезащита за лице?
Моята не. А е бяла и около нослето е с лунички. Не мога да я накарам да слага. Единствено на морето като се мажем с кремове успявам да я убедя да си сложи и на лицето.

# 302
Ако не се ходи на плаж, не. Понякога, когато караме колело или сме на разходка сред природата, разбирай, ще катери планина и няма много сянка. Иначе - в града не.

# 303
Аз я мажа като излизаме за по-дълго, понеже е много бяла и бързо почервенява. На морето я мажа през 2 часа.

# 304
Аз и взех слънцезащита на wooden spoon за през деня.

# 305
  • София
И мойта не се маже, само на море като ходим или на басейн. Носи шапка с козирка.

# 306
Мойта си маже лицето. Тук задължително ги изкарват вън през почивките, което е много хубаво, и при силно слънце има нужда от защита по лицето. Купувам все още детски Ла Рош. Тази година се чудех пак за Ла Рош, но от серията Ефаклар за проблемна кожа, който е с SPF30. За лице говоря само.

# 307
  • Mediterraneo
Голямата беше алегрична към слънцезащитните продукти. Уж го израстна, но не смее много да се клепа, по лицето пък съвсем. Малката също не се маже. Докато стане време за плаж, слънцето вече е минало по ръцете и краката им и не изгарят.

# 308
Малката също не се маже. Докато стане време за плаж, слънцето вече е минало по ръцете и краката им и не изгарят.
И при нас е така. И също междучасията са задължително навън поне до 10 клас.

# 309
Всички у нас сме с кожа за 50-и фактор. Аз нося целогодишно, защото иначе правя розацея. Опитвам от няколко години да приуча и пубера да носи поне лятото, с много частичен успех.

Любимият ми продукт в последните години бе този, за съжаление е спрян от производство, вече е само с цвят като фондьотен. Греда! https://www.notino.bg/la-roche-posay/la-roche-posay-anthelios-sh … 9_3RoC7U8QAvD_BwE

# 310
И аз ходя целогодишно,затова питах , и дали е удачно да я приуча и нея,макар кожата й да е доста по-тъмна от моята.

# 311
Ползваме слънцезащитни само, когато сме на море или в планина. Предпочитам естествени продукти и преди време бях взела за морето масло от малинени семки. Даваха го с най- висок фактор от маслата, като си миришеше на... масло. Като почнахме да се мажем, щерката вика- Мамоооо, не може ли веднъж да ползваме нещо, което мирише на хубаво, да сме като хората SatisfiedSatisfiedSatisfied После му сложих масло мандаринка и станахме почти като хората Innocent

# 312
И аз ходя целогодишно,затова питах , и дали е удачно да я приуча и нея,макар кожата й да е доста по-тъмна от моята.
Като за начало само в най-слънчевите месеци (които за България са от април до края на август) и, разбира се, не и в дъждовните дни. Въпреки че на мен ми се налага и отдавна съм свикнала, съм против млада здрава кожа да се клепа с козметика без нужда. Единствено почистване и овлажняване признавам, и даже второто не е задължително на тази възраст, ако няма студ, жега, сухота. Но това е моето мнение, други може да мислят различно.
Слънцето в България не е чак толкова опасно, особено в по-хладните сезони, стана по-силно едва напоследък. Моите същински проблеми започнаха преди около 15 г., когато започнах да прекарвам по-дълго време летата в Гърция (там без слънцезащита, очила и шапка не излизам буквално, но го научих по трудния начин).

# 313
Слънцезащитни продукти ползваме само лятото, само на плажа и то с голямо настояване от моя страна.
Да накарам дъщеря ми да се намаже със слънцезащита извън плажа и извън лятото е пълен абсурд, мисия невъзможна.
С какви продукти третирате пъпките по гърба? В горната част на гърба /почти до средата/ има доста пъпки и ги мажа с крем, гел или лосиона Здраве Акне стоп. С тях и по лицето третираме пъпките. Имате ли впечатления за нещо специално и по-ефикасно за гърба?

# 314
При нас е много много слънчево почти през цялата година и е препоръчително да се носи защита.

Носи основно на плажа като преди  година и нещо слагаше и на ръце, крака и лице ( всичко открито) когато излиза преди у-ще и носеше флакон слънцезащита и в раницата.

Откакто стана на 12 и осбено на 13 не се вслушва кой знае колко и слага само на плажа 3-4 месеца годишно и то с уговорки, но и двете сме предимно вкъщи на климатик през топлата част на деня или на сянка, така че засега нямам притеснения.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 17:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт