Отговори
# 15
Да се включа за термометрите - имам ушен, на Браун, за мен е изключително точен и надежден, в спешното на най-престижната детска педиатрия тук ползват същия, а за мен те са мерило за професионализъм. Тук не свалят никакви десети, не мерят въобще Т на децата под мишницата, в редките случаи, в които аз мерих и с дигитален в дупето установих разлика от 2-3 десети (по-ниска в дупето), но това е съвсем минимална разлика, предпочитам да знам по-голямата стойност и да взема мерки. Единствен недостатък на Браун - поне тук предпазните капачки, които се сменят на всяка употреба, са доста скъпи Wink

Мони, съжалявам за всички мъки, през които е трябвало да минете! Дано вече се стабилизира състоянието на Момчил!

Гуш, честита годишнина! И нашата е след седмица, ще  бъде съвадение, ако се окаже, че и за вас това е втората такава Simple Smile

Аз все пак отидох на срещатата на парижките форумски мами, всички са симпатични и много приятни събеседнички. А Мари пак ни създаде притеснения този уикенд, имам чувството, че вече сме абонирани за спешното, но не искам да се оплаквам всеки път, така че спирам до тук.

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 16:00 от ania

# 16
Гуш,честита годишнина!Още поне сто ви желая и през тях любовта да е на първо място! Heart Eyes

Честито и на порастващите тия дни!  bouquet

Мони,наистина сте преживели трудни моменти.Дано скоро детенцето е напълно здраво и да не го притесняват повече болести! Praynig
Ания,и на вас здраве пожелавам! Praynig

# 17
Дона така е веднага иzмерена има раzлика, но в упътването пише, че такава раzлика е допустима, препоръчва се да се иzмери повторно в другото ушенце и да се вzеме средната стойност.
А може би ние прибавяме, zащото досега мерихме ректално Thinking

мони големи проблеми сте имали, дано вече да са минало, като zнам само как болят ушите Sad тръпки ме побиват какво сте иzживели.

# 18
Честита годишнина на Гуш и Гуш-льо! Много щастливи години още заедно!  bouquet

Честито на порастналите дребосъци!

Мони, ужасни премеждия сте имали! И аз знам, че хремата колкото и безопасна да изглежда, може да причини големи поразии, ако продължи дълго. Браво за изпитите! Силна жена си, щом при цялото това притеснения, си успяла и да ги вземеш! Дано скоро забравите всичко лошо!

И аз се сещах скоро за Вариа... newsm78 И м е р и не иска да ни се обади, а я срещам из разни други теми newsm78

Jeanne, радвам се да ви видя HugВключвай се по-често вече Peace

Аниа, пак ли бе ConfusedКакво ви се случи този път? Оплачи се, не се притеснявай! Нашата годишнина пък е след 2 седмици - втора  Laughing Laughing

Августа, а на вас пък какво ви беше? Как понася яслата дребния?

Ние сме добре. Дени е като папагал, каквото чуе, се опитва да повтаря. Направо ни изумява вече Simple SmileНие си приказваме с баща му, а той постоянно ни се меси в разговора и повтаря интересните думички Laughing

# 19
Дона коригирам се..... мери се три пъти в едно и също ухо и тогава се вzима средната стойност Hug

аня накрайника не го сменям след всяко мерене, просто го деzинфекцирам, но го полzвам само zа анди.

# 20
  • Варна
Честито на порасналите дечурлига!
Гуш, честита ви годишнина.
Мони, съчувствам за проблемите, които сте имали. Браво на теб при всичките проблеми да вземеш и 6 изпита. Стискам палци успешно да вземеш и останалите 2.
Т меря под мишницата. Държа здраво човечето и меря. При мерене в дупето много плаче и ми се сърди и вече избягвам. Меря с цифров термометър, ама понякаго си правя контрола с живачния.
Аниа, дано не е било нещо много лошо това, което ви се е случило.   Hug

# 21
Мами, да споделя за какъв лек прочетох в една отчетна темичка на 2-годишните. Тинктура от пчелен клей (купувала се в аптеките), дава се по толкова капки на колкото години е детето, веднъж дневно (за нашите явно една капка), а при епидемии, досег с болни и т.н. три пъти дневно същата доза. Майката споделяше, че за две години и половина детето й не е боледувало, дори когато те с таткото са хващали вируси. Мен ме притеснява, че клеевата тинктура е прополис смесен със спирт, дори и една капка да е (дава се смесено с течност), но пък знам колко полезен е прополиса (баща ми е пчелар) и се замислям дали да не пробвам... Вие чували ли сте нещо такова?

# 22
Гуш честита годишнина,много любов ви желая. luvbed txtloves Heart

# 23
Ania, ако не те затруднява, би ли дала линк към темата за тая тинктура. И аз се заинтересувах... Още повече , че се разтревожих от прочетеното за продължителната хрема (Мони05, дано вече нямате такива проблеми  fingerscrossed ) - и ние борим една хрема вече 2-ра седмица. Буха и като стар пушач и се чудя какво да правя  Thinking

# 24
темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125189.msg2699644#msg2699644
Майката, която обяснява за тинктурата, е Зори.

# 25
Честит празник на порасналите деца и техните майки  bouquet
Гуш, честита ви годишнина, да се обичате винаги и много Hug

Мони, много съжалявам,че сте имали такива неприятности с малкия, дано скоро всичко да е зад гърба ви Praynig

За термометрите, аз вече ги зарязах. Мишка не ги ще, дърпа се, пищи, в дупето е абсурд, под мишницата- много много рядко позволява, между другото, температурата може да се измери и на сгъвката на крака, там където се сгъва при слабините, понякога я излъгвам, но като цяло термометърът го приема за лична обида. Затова, допирам устни до челото и преценявам Laughing Ако усетя, че е мнооого топла, вече я натискам за термометър, та да видя колко точно. Но досега контролите са установили, че нямам грешка с устнометърът Laughing Laughing

Миша беше болна тия дни, голям зор с диагнозата видяха Crazy
Два дни температура и аз накрая я отведох, те разбира се, се хванаха за гърлото, червено й било, така и не запомниха, че на нея винаги си й е червено гърлото. Изписаха й антибиотик, обаче аз реших след консултация с мъжа ми да не го давам. Много е глупаво- антибиотикът започва да действа след четвъртия ден от болестта, така че няма никакъв смисъл от избързването на педиатърките. А Миша на третия ден смъкна рязко температурата и се изрина цялата. Тоест съвсем пък нямаше нужда от този антибиотик, а те ги раздават като бонбонки Crossing Arms
В крайна сметка се оказа, че било тридневна треска, нещо като шарка, ама не съвсем Laughing

Мартеа, да споделя опит със заспиването Wink Аз използвах болестта, когато беше поспалива и започнах да я слагам между 8 и 9ч. да си ляга. В резултат тя започна да свиква с това, най-интересното е, че спи по 12ч., а преди си лягаше след полунощ и спеше най-много 9ч. и вече трети ден се чувствам човек Mr. Green
Тази вечер церемонията по лягането беше много официална Laughing - четох й приказка за заспиване, тя ме гушна и като свърших с приказката, вече беше заспала Mr. Green Мисля да пробвам всяка вечер да й чета приказка. Майка ми, която е педагог, ми обясняваше точно днес, че независимо колко търпение имат децата, дори за едно изречение, трябва редовно да им се чете, ако искаме да създадем интерес у тях към приказките. И аз затова реших да пробвам Flutter

Това е от мен, лека вечер на всички  bouquet

# 26
Здравейте и от нас!

Нямаше ни 5-6 дни, много гостита, много чудо, изследвания и т.н. След това без нет, както и да е.

Честито на Гуш! Мноооооого любов!

Мони, направо настръхнах, от едната хрема, ужас направо!

Диана, контузията изглежда зловещо, дано се оправи без никакъв белег!

Кременхен, а за теб ли е плакал или от обстановката? Нали и на нас ни предстои, свито ми е сърцето.

Какво ново - бяхме на зоопарк в събота - като цяло й хареса, но в залата с тигрите и лъвовете оная ми ти разгонена лъвица като се разреваааа - аз си плюх на петите, а Теа изпадна в истерия. Оттам не хареса и чичо слон - викаше "слон стах"... Не успяхме да влезем при маймуните, защото бяха в зала, а тя вече беше наплашена от залата на лъвицата. Но другите животни много й харесаха. Така крещеше на мечоците, че цялата градина разбра, че сме там. На мен също ми хареса, отдавна не бях ходила.

Много страхливо това мойто дете. Освен зоопарка, в неделя пък бяхме до Бриколаж, на входа танцуващ Дядо Коледа, Теа като ревна - "стах, стах".... Така реве и от поликлиниката, и от асансьора, от банята (вече по-малко). Големият мой страх е да не се уплаши от нещо в детската (нали лелките там са в бели престилки, като лекарите в поликлиниката), защото стане ли това, просто не знам как ще тръгне на детска. Всъщност от това се страхувам най-много, защото наистина не мога нищо да направя по въпроса - или ще се уплаши или не.

За приказването - много плямпа, по същия начин - докато си играе или просто ей така си седи, повтаря разни думички, чути от мен и баща й или от ТВто например. Напоследък обожава да готви с мен - като кажа, че започвам да готвя, започва да вика на ръба на фалцета - "мамо, готи, мамо готииии!", придъпрва си едно столче до барплота, опира се на лакти и ме гледа. Като свърша с рязането на даден продукт, започва парченце по парченце да го премества в подадена от мен чинийка - голяма занимавка! В същата поза закусваме, обядваме, вечеряме - аз от едната страна на бара, тя от другата, върху столче.

Исках и още да пиша, но стига толкова, да няма отегчени Mr. Green

Да питам за срещата - ще се организираме ли? Да нахвърляме ден и час, за да можем да се обаждаме по клубовете?

# 27
В нов постинг може Mr. Green

За приспиването - ставаме всяка сутрин в 6:45. Татко й ни буди. Ами като цяло ефект няма. Доста често заспива след 2, а вечер след 10:30. За сравнение на обяд започвам да приспивам в 1, вечер в 9. Е, има изключения, днес се даде за по 45 минути и за обедния сън, и сега. Примирих се, че е като мен - аз спя малко по принцип, имам и периоди на безсъние. Като се замисля, събират й се около 10 часа сън. Опитвам се да създам режим, но е трудно, наистина трудно. Будя я следобяд, към 3:15, както е в яслата, но ефектът е нулев, само й разбивам съня.

За къпането  - имаме напредък, въпреки че има какво да се желае. Извикам ли баща й да донесе хавлийката настава голяма паника.

Кременхен, за кърменето - Теа отдавна не суче от глад. Всъщност аз вече и нямам толкова мляко, за да се нахрани. По-скоро за успокоение, занимавка, близост - нещо от сорта. Реша ли да я гушна, веднага си иска, изнервящо е на моменти, аз искам просто да я нагушкам и нацелувам, но не - детето има други намерения Grinning Мисля, че ако си поставя за цел в момента да й бутвам шише с мляко, когато си поиска, може и да успея с отбиването за около 10 дни, но все още не искам. Най-вече заради имунитета.

# 28
  • Варна
Привет и от нас!
Рядко смогвам да се включвам в темичката, но редовно следя събитията. И хубави и лоши....
Мони, много се натъжих докато четох за премеждията, които сте имали с детенцето. Оттук - нататък само здраве и много усмивки!  Hug
Кроче, радвам се, че операцията е минала успешно и вече всичко е наред. Целувки на русокоско!  Simple Smile
Видях снимките. Кадрите с Франзела определено са интересни!
Fairy, и аз искам на моя да му чета всяка вечер приказка за заспиване, ама не става.... Нещо не му харесва четенето ми  Rolling Eyes - на второто изречение си иска книжката и си я чете /разглежда/ сам.   
И да се оплача - това дете не иска да спи на обяд! Или заспива чак към 15.30 /при условие, че се приспиваме от 14ч. / или въобще не мигва. То вярно, че сутрин се събужда в 9.30, ама не се ли изморява след толкова тичане и катерене?
А да питам нещо мъжките майки - има ли момченца с "асансьорни тестиси" ? На Коси са такива /т.е. движат се нагоре - надолу/. Педито ме успокоява, че обикновено до 2-3 годинки проблема се оправял от само себе си, но във форума четох, че това трябва да стане до 1 годинка, иначе - хирургична намеса.  Cry

Лека нощ и сладки сънища на дечицата!  Wink

# 29
megstar, много ти благодаря за разясненията за термометъра  bouquet
За клеевата тинктура знам от куки, чийто педиатър им казал, че ехинацеята като имуностимулатор не действа особено ефективно, ако не се комбинира с някакво друго средство, като напр. клеевата тинктура. След като Пламен изкара така тежко ентеровируса му давах и клеева тинктура, но вече не. Да взема да подновя Thinking
Мартеа, много приказва твоята кукла, как вече си казва, че изпитва чувството  страх, направо ме учудва, браво на нея Grinning

Общи условия

Активация на акаунт