Отговори
# 30
  • София
Гуш, честита годишнина! Много да си се обичате, много да си се гледкате и да ставате все по-голямо семейство  bouquet

Темп. меря с живачен в дупето. Сложно, но с мерак става Mr. Green

Кременчен, успех с боренето на сутрешния сън.

Мони,
това, което се сещам е да направите тест за алергии. Толова продължителна хрема не е от настинка. Ужасни неща сте преживяли Sad Ние се разминахме на косъм при първия отит и направо настръхвам, като те чета.

Феъри
, май при вас важи правилото, че колкото по-рано се слага детето да спи, толкова повече спи. При нас не се получи Rolling Eyes А моето диване не иска да му чета

Мартеа, мноо кефиш Grinning
Ние се каним от един месец на зоопарка, но закъсняхме и май ще е догодина
Пробвайте да смените хавлийката с тензухена пелена, под формата на шалче. Даже попива по-добре

Доли, бегло знам и аз, че до годинка се оправят тези неща.

За срещата само ще следя. Нещо не ми е до срещи, че съм в едни черни дупки и съм само за пред стените у нас Mr. Green

При нас всичко е ОК. И аз боря една упорита хрема на Любака, ама то е защото лежи по земята. Сега е във фаза да се тръшка, пищи, удря, реве и ме изнервя много. Добре, че имам дружки с по-големи дечица. Иначе е много сладък, обичлив, гушка, милва всичко и всички, хапва си добре, танцува много добре.  на моменти няма откъсване от ласки и целувки. Татито е много на почит, нараво се обожествява. Нека детето се радва. Пак ще остава сираче за два месеца.

Май стига толкова за този постинг Mr. Green

Фразела Калина се изгуби нещо и ми липсва Confused

# 31
  • София
Мами, благодаря ви за честитките за нашата скромна втора годишнина.  Heart Eyes
Бяхме на ресторант с кумовете и брата на другият празнуващ и цяяяла вечер говорихме за любовници! Laughing Thinking

Утре ще се обадя в Патета да питам за събота преди обяд!

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 00:26 от Гуш

# 32
  • Bristol
И м е р и не иска да ни се обади, а я срещам из разни други теми newsm78
Мери не се обажда, но чете редовно  Hug
Мегстар, мерси за информацията за ушния термометър! И ние ползваме на Браун, от както малката се е родила.

# 33
Да споделя и още нещо, че снощи забравих - от няколко дни Теа мига - едно такова на парцали, като че все едно обмисля нещо или пък е леко сънена. На моменти направо ми прилича на тик, ужасно се уплаших. Разглеждах очичките, няма секрети или нещо нередно. Случайно някой да има подобен опит? Чудя се на какъв лекар трябав да я заведа newsm78

# 34
има ли момченца с "асансьорни тестиси" ? На Коси са такива /т.е. движат се нагоре - надолу/. 

А за по-невежите майки на момчета  Embarassed - може ли някакво разяснение или линкче? Това "движат се" не ми е ясно - имам предвид те по принцип си се движат, но явно за друго движение говорим.

# 35
Здравейте.
Нещо пак е един крив ден.. Зори пак се опитва да се разболее.. Т 37,5, покашля и подсмърча. Аман вече! Гадна, гадна ясла! Изобщо не съм доволна! Не знам дали аз съм прекалено претенциозна, или наистина има проблем в тази ясла Confused
На два пъти една от лелките ми прави едва ли не скандал защо съм отишла да взема детето в 18:30. И това беше изключение! Не може всеки пъти мъжа ми да се чупи от работа в 17, та да я вземе в 18.. Да не говорим, че попринцип работното им време е до 19!
Но хайде, това ще го преглътна някак, разбираемо е. Макар, че аз ако можех по-рано, да не съм луда да ходя последна да си взимам детето.
Проблема обаче е друг. Имам чувството, че са абсолютно нехайни и безотговорни тези в яслата.. Детето ми вече не знам за кой път се прибира с абсолютно гол кръст, памперса едвам се държи на магия, носа й тече, а никох не си е направил труда поне веднъж да го забърше - тоест цялата област около нослето и устата и покрита със засъхналс екрет #Cussing out
Да не говорим, че вече за кой ли път девойката се връща с огромна цицина на главата, краката й под коленете са целите в синки! И никой не може да ми даде смислено и конкретно обяснение за тях! Това ми говори, че изобщо не ги гледат децата.. как така тя системно ще се удря някъде примерно, пък те милите лелки и хабер си нямат и нищо не забелязват...
Не знам... в един момент започнах да си мисля, че съвсем умишлено допринасят за това децата да настинат, че да си седят вкъщи и да не им е такава лудница на главата...

Вчера си имахме разговор с половинката на тази тема... и установихме, че нещата явно не са се променили от нашето детство... Когато майките ни е трябвало едва ли не да се подмазват и да носят подаръци на лелките, за да осигурят внимание и грижа за децата си... Е трябва ли по дяволите да подкупвам лелките, за да се грижат за детето ми! Що за идиотщина! Явно съм много наивна, но честно казано, докато не се сблъсках с това, не ми е и минавало през ума, че трябва специално да ухажваш лелките, за да се надяваш (не на специално отношение) а просто на грижа и внимание!

Мъжа ми казва, че така било във всичко градини... аз просто се моля да изтече по-бързо и безболезнено тази година и да преместя детето в другата градина, която е до няс.. Само хубави неща чувам за нея - от приятели, съседи.. ние просто нямахме избор и трябваше бързо да пуснем детето на ясла.. и единствената, която имаше място, беше тази...
Не знам дали и в другата няма да стоят така нещата.. не знам вече какво да мисля...

# 36
 м_е_р_и радвам се, че се раzписа Hug, как е Ели?

dolly нищо неzнам по въпроса,но ако е необходима операция, тук ще ти кажат най_добре(в сайта има форум, а и самия доцент пише тук в zдравния и не откаzва инфо)

# 37
  • София
Мартеа, Любака мига така неадекватно от месеци. Чавето се опитва да ни намига. Или "бели" очите, или мига честичко с двете очи, или затваря и двете. Започна да го прави, откакто му намигах един ден и той се заливаше от смях. Прави го и пред непознати, които определено се шашкат от прибелването на очите и не го приемат, като закачка Laughing

Шуша, дано се оправят нещата. Поговори с лелките! Ако трябва им кажи, че ако те ти създават проблеми с детето, то и ти можеш да им създаваш проблеми на тях. Като им пуснеш  два пъти ХЕИ на проверка, друга песен ще запеят.

Тиа, това е, когато тестисите излизат от торбичките и се качват нагоре към корема (скриват се), после пак слизат в торбичката или пък изобщо ги няма в торбичките.

# 38
Diana_T благодаря за обяснението  Flutter .

dolly дано не се наложи оперативна намеса  Praynig .

Shusha да ти кажа надявам се да е въпрос на ОДЗ. Може би за това в тази е имало място, защото грижите им не са на ниво. Ами пробвай нещо подаръче - ей сега идват празниците, така че няма да е неуместно или странно да подадеш "торбичка" на вашата лелка. Знам че не е правилно от морална гледна точка... обаче...

# 39
Шуша, не знам какво да кажа. Дано намерите по-добра ясла. Впрочем  и от Кроче съм го чувала това за нарочното настиване, а нейните наблюдения са съвсем преки.
За съжаление - да, трябва да се подкупват явно лелките. Аз съм решила първият ден да отида с голяма кутия бонбони и нат.сок, колкото и да е против принципите ми. Но това е ш***ната ни действителност. А това с непрекъснатите цицини е лоша работа.
Днес водих Теа на детски клуб - една жена, чийто е клубът (цяла къща на 3 етажа, доста разчупена с мноооого необезопасени стълби), гледаше 5 деца. Понеже отидох да си я взема по-рано отколкото се бяхме уговорили, поседях малко и аз, докато Теа си доиграе. Ами много лошо впечатление ми направи как собственичката на клуба нарочно угоднически пред мен обгрижваше Теа, непрекъснато трепереше над нея и й викаше браво дори тогава, когато трябва да й се скара (нещо на което лично аз много държа с цел добро възпитание), а на всички останали деца се караше ужасно грубо. Много мразя така. Накрая толкова ми стана неудобно, че аз започнах да занимавам другите дечица, до един сладури. Хубавото е, че Теа не беше плакала за мен. За яслата ще видим.

# 40
  • София
Мами, набързо за срещата, която на този етап мисля да прекръстим Майско Коледно Парти, тъй като първата свободна дата в Патета, и то евентуално (чакам да ми се обадят) е на 17.12 преди обяд. Датата е запазена, без да е дадено капаро.

Моля ако някой има други предложения да се включи!

Дайте да се мобилизираме и да направим нещата сериозно, за да се забавляват децата и ние с тях!

# 41
Мери, радвам се, че се включи HugКак са дечицата?

Доли, за асансьорните тестиси знам единствено това, което педката ми е казвала - че първата годинка - две тестисите на момченцата по принцип са "асансьорни". Дори когато консултациите ни станаха на 3 месеца, а не всеки месец, ме предупреди да следя тестисите да не останат вътре някой път. Показа ми и как да ги опипвам. Било нормално да са така на този етап, с такова впечатление останах, но ако някой път не слязат, да и се обадя.

Шуша, много кофти практика, но съм сигурна, че я има на много места SadИ в нашата градина е така...

Мартеа, не знам какво точно е премигването на Теа, но и Дени го прави от доста време. Само че той имитира нас, също като Любачето се опитва да ни намига. Копира абсолютно всичко. Съмнявам се да е нещо тревожно.

# 42
  • София
Пак за срещата - от Патета ми се обадиха току-що

Има възможност за 10.12, от 10.30 до 12.30. Наемът на помещението е: ако са под 10 деца - 40 лв. над 11 деца - по 4 лв на дете. Храни и напитки са отделно, трябва да решим какво и дали ще има нещо предварително. Ако искаме може да има Дядо Коледа и Снежанка.

Моля ви ако сте съгласни за деня и условията, да пишете дали ще идвате, защото до 3 дни трябва да им се занесе 50 лв капаро иначе губим резервацията и ще стане невъзможно да намерим друго заведение.

# 43
Ето за протокола

Аз съм за, ако се съберем повече хора все пак.
Да го направим като Коледна среща?

Не искам предварителен кетъринг. Най-добре на място, кой каквото иска. Теа все още не яде всичко.

Против съм Дядо Коледа и Снежанка защото Теа се страхува и ще си отидем набързо Mr. Green
Ако решите да има, нас не ни бройте Grinning Това го казвам, за да съм коректна - да не кажа сега ок, а после не. Не искам да се налагам на всички обаче, каквото се реши.

# 44
Сиска, Диана, дано и при нас е имитиране. Прави го все едно се опитва да изглежда умна, като стара баба някак си, не мога да го опиша добре. Някак разбиращо.
На мен обаче ми е гузно, защото започна да го прави в най-тежкия период на заспиването, когато на няколко пъти много й повиших тон. Притеснявам се да не съм я стресирала Rolling Eyes Sad

Общи условия

Активация на акаунт