Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 341
  • 954
  •   1
Отговори
# 210
Барбалена ,и моя син от толкова боледуване отвикна да ходи и сега всяка сутрин се чуди как да ми промени решението да ходим към яслата ..вчера тръгна по чорапи и без яке с надеждата да го върна ...

# 211
Никога не си го позволявам, но идват почивни дни. Утре ако пуснем секрет, ще е готов чак сряда. Този път наистина са му до брадата сополите и се тревожа много.
На теб не ти пречи да му капнеш като си решила, обаче първо пуснете секрет, на непромиван нос 12 часа и после си слагай на воля. Аз предния път пусках в четвъртък (петък беше почивен), в неделя вече имахме резултати. В понеделник сутринта имаше и антибиограма за стрептокока. Идеята ми е, да си сигурна какво има. Сложиш ли капки, вече си развалила флората и фауната и да пускаш секрет, няма да излезе. Аз лично слагам обикновено грип стоп или нещо хомеопатично докато чакам  резултата. Така хем детето не се мъчи със сопола, хем чакаме и не се оказва, че слагаме антибиотик, ама не е подходящ. Реално както беше сега при нас - аз 10 дни си слагах други капки и чак като излезе нещото му сложихме антибиотик.

# 212
Likeawind, едно че не получават необходимата подкрепа и помощ в яслата от персонала за по-лесна адаптация, и друго че при мама си е най-добре, не им е лесно и на малките човечета Sad И с тези болести, съвсем отиват по дяволите и малките постигнати резултати с адаптацията... Надявам се наесен като се очовечат малко повече, да им стане по-интересно в градината и поне като са здрави да ходят с желание. А сега и ние, и те сме психически зле...

# 213
  • София
Нашата педиатърка, която е и личен лекар, е в самостоятелна сграда, входът е само за нейния кабинет. В чакалнята пускат по трима, а децата ги преглежда в отделен кабинет.

Момичета, днес пуснахме малката на ясла. Като отидохме да я вземем, бяха навън и я бяха извели както се е изпотила докато спи, косата й е била вир вода и вече беше позасъхнала, но все още влажна. А подухваше вятър.

Освен това, на площадката си игра с едно дете и като си тръгвахме(на другото дете) му текна гъст сопол чак до брадата... И сега съм на тръни. Какво мога да дам, за да не се разболее три дена след като оздравя?!? Scream Витамин Ц и витамин Д евентуално?

Аз бих дала освен витамин ц, шс 3 ударно 10 таблетки. Утре сутрин преди градина също.

Може ли да дадем 10 таблетки наведнъж? Аз му давам х 3 сутрин, но бих дала и 10 ако може. Дани теи седмици беше в нас, вчера и днес на ясла и днес като кихна излезе сопол… дадох осцилококцинум, вит Ц и коризалия. Но при нас няма стопиране, в смисъл или е било нещо единично или утре вече ще е болен 😐
Аз давам на синът ми по 10 за да се натрупа. Онзи ден ги бяха изкарвали в градината без шапки и много кихаше. При нас това е индикация за настинка. Вечерта му дадох 10. Сутринта пак, също и след градина, все по 10 таблетки и го секнах. От солите не м8же да предозирате, особено 3-ката е най-полезна.
Редактирам: щом вече е със зелени сополи солите няма да ви спасят, поне при нас не става, подпомагат за по- бързо оздравяване, но не могат да излекуват въпросният сопол.
За какво се пие Ш3? Никога не съм давала соли, но вече се чудя..... При първи признаци на хрема какво мога да дам?

# 214
Все още давам при първи признаци на настинка , макар че вече е на 13 моята госпожица - Инфлуцид.

# 215
Другото което се случва след 3 месечната серия от боледуване от яслата е че си върна желанието да го нося до там всяка сутрин обаче вече сме буза до буза ..чудя се аз ще има ли очовечване въобще ..

# 216
Не знам, аз днес като звъннах да кажа, че Дани ще отсъства, питах жената по телефона какво е положението в нашат група. Тя каза, че са разредили отсъствията децата…. И аз го еиждам, комуникирах с майки, чиито деца боледуваха и те повечко в групата ни. Ами повечето казаха, вече 3-та, 4-та седмица изкарват. Не искам да сравнявам, просто виждам че при нас положението от Септември е същото.

# 217
Аз съм забелязала, че колкото по трудно се адаптира детето, толкова по- често боледува. Щерката беше по 2 дена на ясла 3 седмици вкъщи, но тя имаше многооо трудна адаптация. Сънът пък свикна бързо и веднага разреди боледуванията.
За запушен нос бих дала соли 3,4,6

# 218
Точно това коментирахме с моя приятелка. Нейното дете ходи от Ноември, сумарно за тези месеци до сега е отсъствала месец общо. Много рядко боледува и се оправя бързо. А още не й харесва на яслат, често стои по цял ден на пейката, за да я чака… Буди се нощем, не спи, плаче. Тя вика учудвам се, че с тези фактори тя не боледува.

# 219
Взех я в 4,казаха че много кихала,да й дам нещо да го пресечем....давам бе хората не съм спряла😒стискайте палци
Сега пак шс3
Духа сваляме шапката,слагаме я ама какво хем пече, хем духа не мога да я вържа вкъщи

# 220
Според мен фактор е още с колко вируси се е срещнал организма преди ясла. Щерката тръгна на 1.7 г и не беше имала даже и сопол и в яслата и първа група в градината навакса яко. Синчето боледува поне 10-тина пъти преди да тръгне на ясла. А и децата са различни и аз все се чудех как има деца, които не боледуват а моите се спукват, ама в един момент се позакрепят и разреждат.

# 221
Това с колко вируса се е срещала преди яслата - моята с 1. А в яслата вече с 31, та общо е изградила имунитет към 32. Ама това не й пречи да продължава да боледува често. И, да, много й харесва на ясла и все иска да ходи. Ама няма как.

# 222
Здравейте, добре ли се повлияват вашите деца от Имунотрофина?

# 223
Здравейте, добре ли се повлияват вашите деца от Имунотрофина?

При нас нямаше ефект - три опаковки изпи.

# 224
Много добре изпи едно шише и благодарение на него предполагам изкара три седмици на ясла😇

Общи условия

Активация на акаунт