Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 319
  • 954
  •   1
Отговори
# 195
Може шс 3 да аз винаги имам давам  и профилактично.
Днес остана за първи ден цял ден втори ден след сополите й е.Като я взех, взимаха едни близнаци момчето се закашля и изтръпнах ....🤯🤯🤯
Нашите май ги извеждат навън по- късно към 5..6вчера минахме с колата и бяха навън последните останали може би 4деца.

# 196
  • shumen
Пийк,аз затова моето в 4 група го спрях от танците.
Барбалена,дано се разминете с разболяването.

# 197
Ох, това с изпотяването е покъртително! Последния път като взехме дъщеря ни от градина /на обяд!/ явно се е изпотила, сменили и потника, но и облекли отново мократа блуза отгоре! Такава простотия не бях виждала.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 14:30 от Applegarden

# 198
Ще се гръмна. Дани е със зелени сополи. Три седмици беше вкъщи, уж отрицателен резултат. Сложихме Риноджермина. След утре следват три почивни дни….. този път няма да чакам. Започваме Макситрол и ще се моля да помогне. Писна ми, писна ми.

# 199
Нашата педиатърка, която е и личен лекар, е в самостоятелна сграда, входът е само за нейния кабинет. В чакалнята пускат по трима, а децата ги преглежда в отделен кабинет.

Момичета, днес пуснахме малката на ясла. Като отидохме да я вземем, бяха навън и я бяха извели както се е изпотила докато спи, косата й е била вир вода и вече беше позасъхнала, но все още влажна. А подухваше вятър.

Освен това, на площадката си игра с едно дете и като си тръгвахме(на другото дете) му текна гъст сопол чак до брадата... И сега съм на тръни. Какво мога да дам, за да не се разболее три дена след като оздравя?!? Scream Витамин Ц и витамин Д евентуално?

Аз бих дала освен витамин ц, шс 3 ударно 10 таблетки. Утре сутрин преди градина също.

Може ли да дадем 10 таблетки наведнъж? Аз му давам х 3 сутрин, но бих дала и 10 ако може. Дани теи седмици беше в нас, вчера и днес на ясла и днес като кихна излезе сопол… дадох осцилококцинум, вит Ц и коризалия. Но при нас няма стопиране, в смисъл или е било нещо единично или утре вече ще е болен 😐
Аз давам на синът ми по 10 за да се натрупа. Онзи ден ги бяха изкарвали в градината без шапки и много кихаше. При нас това е индикация за настинка. Вечерта му дадох 10. Сутринта пак, също и след градина, все по 10 таблетки и го секнах. От солите не м8же да предозирате, особено 3-ката е най-полезна.
Редактирам: щом вече е със зелени сополи солите няма да ви спасят, поне при нас не става, подпомагат за по- бързо оздравяване, но не могат да излекуват въпросният сопол.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 20:16 от nadi_nvp

# 200
Toni1189, как без да знаеш какво точно е, слагаш директно антибиотични капки? Ако бактерията е резистентна към тях (или имате две и действа само на едната), реално нищо не правите. По-добре преди да сте започнали отново, пусни секрет и по антибиограмата вижте капките.

# 201
Toni1189, как без да знаеш какво точно е, слагаш директно антибиотични капки? Ако бактерията е резистентна към тях (или имате две и действа само на едната), реално нищо не правите. По-добре преди да сте започнали отново, пусни секрет и по антибиограмата вижте капките.

Никога не си го позволявам, но идват почивни дни. Утре ако пуснем секрет, ще е готов чак сряда. Този път наистина са му до брадата сополите и се тревожа много.

# 202
Как ги давате тези шуслерови соли  във вода ли ги разтваряте ?мисълта ми в на 2г.6м как да му ги дам ..една дружка ми каза че крем номер 4 на шуслер помагал за хрема мажела гона челото и около нослето някой да е пробвал?

# 203
Шуслеровите соли ги давам директно в устата и тя си ги хруска.
Тони, тия зелени сополи да не са от Риноджермина? Четох, че при тях можело да се получи такъв страничен ефект. Иначе за секрета, ако не са сложени още капките може да се направи утре изследването и след това да се започнат, докато излезе резултат и евентуално се сменят, ако не са подходящи.

# 204
Два дена ходи и тази вечер спи адски неспокойно... Пипа си носа и просто усещам, че е на разболяване. Сега се чудя дали да я пуснем и днес или да я оставя вкъщи Unamused

# 205
Два дена ходи и тази вечер спи адски неспокойно... Пипа си носа и просто усещам, че е на разболяване. Сега се чудя дали да я пуснем и днес или да я оставя вкъщи Unamused

Барбалена, аз примерно Дани не успявам да го пресека, не за друго ами той директно му тръгват зелени сополи. Няма индикации преди това. Ако имам сигнал, че се разболява бих го спряла, за дв пресека евентуално.

# 206
Е ако си решила,че се разболява по-добре го спри. Няма смисъл и детето и ти да се тормозите.

# 207
Пуснахме я... Така или иначе днес е петък и следват три почивни дни. Или се разболява, или съпреживява това, че ходи на ясла. Всяка сутрин като се оправяме, пита къде отиваме. И като кажа "на ясла", казва "боли", което значи, че я е страх, че се притеснява и т.н. Записана е от октомри, но сумарно не е ходила и месец. И може затова да е спала неспокойно.

Давам й вечер витамин Ц, промивки на носа не дава да й правим, но пръскам по един път физиологичен разтвор, инфлуцид, ШС3, но по 1-2 таблетки само и това е...

# 208
Дано да я пресече всичко това ☘☘
Аз записах Дани на класически хомеопат. Просто вече друго не ми остана да пробваме, не можем да живеем на аб капки. Другата седмица ще ходим, да видим какво ще стане. Отлагах го, няма гаранция че ще помогне, ама…. Вече май нямам какво да губя. Най-много да загубим аб капките 🙏😆😆😆

# 209
Снощи се буди два пъти направо се чуваше носа че е запушен и не може да диша капнахме физ р-р,после виброцил на другото ставане ....оф....давам дефендил и шс3 сутрин и вечер по 3 (разтварям в малко водичка един пръст на дъното)...ами дано се размине ....И аз я пратих на ясла днес.(Тази седмица спи там)
Да видим как ще изкараме почивните.....
За запушен нос кои соли бяха?
Вече мисля да взема Назик кидс .....

Общи условия

Активация на акаунт